Szacuny
215
Napisanych postów
1053
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
169918
Czy to możliwe że biorąc 2x forte magnez olimpu czyli 500mg ed przedawkuję? zagrożenie jest realne? te forum zna taki przypadek?
Mój zestaw który sobie właśnie układam:
now adam te 180 w kapsach
now Picolinate zinc 50mg
Chela-Mag B6, Forte 250 magnezu
natures way Potassium, 99mg - 100 caps (tom jadł jakiś potas ale nie wiem jaki, to ten?)
może być? cel to sen, libido i uzup sporej michy
czy może jest coś lepszego np
Myogenix - Myovite Multivitamin - 44 packs ?
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
17764
Napisanych postów
132961
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1464624
forum nie zna takiego przypadku, jedyne co to jakieś rozwolnienie cię moze złapać, ale 500 mg to i tak wile nie jest. Cynku 50 mg dziennie zdecydowanie za wiele. jak chcesz libido i i den to dodaj sobie mace, gabe.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Szacuny
215
Napisanych postów
1053
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
169918
z normalnego jedzenie od ilości przedawkowanie witamin i takich jest niemożliwe
natomiast zatrucie to co innego , jakby przeniknięcie substancji tam gdzie nie trzeba, popraw mnie jak się mylę
ale do 80-90 mg cynku ed żeby ryzyko było tak duże jak kolega mówi ... ??? też bym chętnie coś więcej bo się nastraszyłem a właśnie z rozpędu zamówienie już poszło
Szacuny
215
Napisanych postów
1053
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
169918
w linku nie ma żadnego argumentu tak jak nie znalazłem w necie że dawka do 80-100mg ed obarczona jest sporym ryzykiem zatrucia
druga sprawa bo chyba uderzę sobie głowę jakąś deską, jak można negatywnie wypowiadać się o zincasie forte? tymczasowo biorę cynk od now foods ale potem wracam do zincas forte bo nie ma lepszego cynku w PL a za granicą może być jeszcze trudniej o taki dobry, ty czułeś metaliczny smak a ja miałem libido większe niż przy 3-krotnie wyższej dawce now foods zinc czy tam od olimpu. albo inaczej zincas forte zwiększa libido (2-3x27mg) a cynk z supli słabo nawet przy dawkach gigant (no 200 nie osiągnąłem:) ). morał ma być taki że twój metaliczny posmak to raczej dowód na rzeczywiste wchłanianie się cynku a nie na niską jakość zincasa