Przed snem twaróg z jajkami: 150g twarogu tłustego+3 jajka+10g lnianego. Do tego rzodkiewka, pietruszka, czosnek, sól, pieprz i bhut jolokia 8-) http://i.imgur.com/0immB4u.jpg
Piwo do żaroodpornego...masakra. Oyebałbym je szybciej niz bym je otworzył %-) Obiad Lodowa, rzodkiewka, lniany, sól, pieprz, papryka wędzona, pomidor, cebula, ser tarty, mielone, razowiec /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/fb05ada5349d404ebde0370333fe5f69.jpg Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2015-03-08 12:36:27
Nie dałeś mi edytować leszczu. Wszędzie z butami się musisz wpierdzielisz %-) };-) Lodowa, korniszone, żółty ser tarty, cebula, ziółka,czosnek, miód, sól, pieprz ziołowy , sok z cytryny i kanister oliwy z migdałami /SFD/Images/2015/4/2/088339abbd8d485195e949b0afbfe391.jpg I gotowe biodra Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2015-04-02 12:54:35 [...]
Wlasnej roboty ;) Nic prostszego wczesniej nie robilem. Na 2 pity daje okolo 250g maki 25g swiezych drozdzy szczypte cukru i troche soli. Make wsypuje do miski do szklanki wlewam ciepla wode dodaje drozdze, cukier i sol. Mieszam az sie wszystko rozpusci. Nastepnie wlewam to wszystko do maki. Wyrabiam ciasto skrapiam je delikatnie woda i odstawiam [...]
[...] i cieplej wody codziennie tak samo dodajac i mieszając i zakwas sie zrobi, dla niecierpliwych dodanie bakterii probiotycznych przyspieszy proces a dalej juz idzie zakwas karmimi i dolewamy wody i tak codzinnie. Chleb tez banał, maka+ ok 1/3 ilosci maki zakwasu, woda i sol robimy chleb wkladamy w formę i czekamy nawet cały dzień az urośnie. AMEN
Wlasnie znalazlam dzis zrobie cos takiego z niego. * jarmuż * czosnek - kilka ząbków * cebula * kawałek ostrej papryki, pieprz, sól * oliwa z oliwek extra virgin * opcjonalnie: łyżka śmietany i przyprawy (np: ocet balsamiczn y, oregano, curry) Na rozgrzaną patelnię z oliwą wrzucamy czosnek i drobno pokrojoną ostrą paprykę z [...]
Kiedyś obiecałam przepis na pietruszki, w końcu daję: Pietrszuki w parmezanowej skorupce: pietruszki obrać, pokroić wzdłuż na 3-4 kawałki, gotować na parze tylko 4 min. obtoczyć w mieszance 3/4parmezan + 1/4mąka(u mnie okriszowa 3000) + sól, pieprz włożyć na nałuszczoną blachę do gorącego piekarnika. piec jak frytki do zrumienienia i schrupienia [...]
Smak jest kwestią przyzwyczajenia. Sama bez cukru mogę żyć. Zarówno kawy i herbaty nie słodzie. Nie mówię, że nie lubię czasem coś słodkiego zjeść. Ale herbaty słodkiej już nie wypije. Właśnie wypiłam pierwszą w swoim w życiu odżywkę białkową o smaku waniliowym. Słodkie to to. W połowie zaczęłam się zastanawiać czy wypije do końca. Słodkie to że [...]
ja robię tak: dzielę serduszka na pół, odkrawam górę, oczyszczam ze skrzepów. wrzucam na patelnię z masłem klarowanym, pieczarkami i cebulą. smażę kilka minut na dużym ogniu, dolewam wodę, zmniejszam ogień i przelewam wszystko do rondelka. dolewam jeszcze trochę wody, przyprawiam (sól, pieprz, dużo majeranku) i duszę z 10-15 minut. później dolewam [...]
Ja z zoladkow zawsze robie ''flaki'' :-) Zoladki kroje w paski, dodaje posiekana cebule, czosnek, marchew i korzen pietruszki starte na tarce, zalewam woda i zazwyczaj mam jakis wywar z miesa ktore wczesniej pieklam, to dodaje. Sol, pieprz, papryka, majeranek lub jalowiec, troche imbiru i to chyba tyle. Gotuje sie dosc dlugo, ale pyszne wychodzi. [...]
ja robię tak: dzielę serduszka na pół, odkrawam górę, oczyszczam ze skrzepów. wrzucam na patelnię z masłem klarowanym, pieczarkami i cebulą. smażę kilka minut na dużym ogniu, dolewam wodę, zmniejszam ogień i przelewam wszystko do rondelka. dolewam jeszcze trochę wody, przyprawiam (sól, pieprz, dużo majeranku) i duszę z 10-15 minut. później dolewam [...]
No, przeczytałam cały ;) Od poniedziałku zaczynam jeść jak Obliques przykazała, pół tego tygodnia starałam się ogarnąć rozpustne ilości ww, ale chyba doszłam jak to umieścic w misce. Zrobiłam pasztet z przepisu Oveji (Ovei?) w konstelacji: jaś/zielona soczewica/cieciorka - z duszoną cebulą, papryką i pieczarkami + 1 jajco,koncentrat i przyprawy. [...]
z wlasnego doswiadczenia wiem, ze maka zytnia razowa nadaje sie tylko do pieczenia chleba, wszelkie ciasta robilam z maki pszennej razowej. na pierogi wystarczy tylko mąka, woda, sól i odrobina masła..
[...] twierdzić, że to najlepszy tatar jakiego jadłam, a jadłam ich sporo. Grunt to dobre mięso i mocne doprawienie (próbuj surowe mięso przed podaniem, będziesz zdziwiona ile soli i pieprzu przyjmie). Musztarda również robi tutaj wiele. Mięso: najlepiej polędwica wołowa, ale może być też ligawa Przyprawy: woda, oliwa, musztarda, sól, pieprz, [...]
no a co? dumni mieszkańcy Turynu (chyba o ile mnie pamięć nei myli) jak na sól podatek małozyli to sie wypieli i chleb bez soli piekli :-) i w dodatku sławny jest :-D Czyli babeczki z przepisu Krewetki tez maja szansę stac sie sławne %-)
[...] zacytować Pamiętać o liście zakazanych produktów, a te produkty to: : - gotowe posiłki w restauracji, barze, fast-foodzie - żywność w puszkach lub słoikach z dodatkiem soli i cukru - gotowe produkty w paczkach typu pierogi, kluski, paszteciki, naleśniki - przyprawy do potraw zawierające glutaminian sodu (Vegeta, Kucharek itp.) - produkty [...]