SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Lady przy garach, czyli luźne pogadanki o kuchni i nie tylko ;-)

temat działu:

Ladies SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 277423

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51569 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
nie moge kurfa edytowac.. Camel dzięki za radę, tak zrobię
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 1399 Wiek 40 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 8961
Ja planuję zrobić serduszka jak chilli con carne - z fasolkami i w ostrym sosie pomidorowym. A o śmietanie nie pomyślałam, musze też wypróbować.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51569 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
ja robię tak:
dzielę serduszka na pół, odkrawam górę, oczyszczam ze skrzepów. wrzucam na patelnię z masłem klarowanym, pieczarkami i cebulą. smażę kilka minut na dużym ogniu, dolewam wodę, zmniejszam ogień i przelewam wszystko do rondelka. dolewam jeszcze trochę wody, przyprawiam (sól, pieprz, dużo majeranku) i duszę z 10-15 minut. później dolewam śmietany, wrzucam ryż, ryż nasiąka i robi się pyszna szamka
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 448 Wiek 39 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 10228
Ja z zoladkow zawsze robie ''flaki'' Zoladki kroje w paski, dodaje posiekana cebule, czosnek, marchew i korzen pietruszki starte na tarce, zalewam woda i zazwyczaj mam jakis wywar z miesa ktore wczesniej pieklam, to dodaje. Sol, pieprz, papryka, majeranek lub jalowiec, troche imbiru i to chyba tyle. Gotuje sie dosc dlugo, ale pyszne wychodzi. Na koniec zageszczam lyzka maki.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1080 Wiek 34 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 8675
dontknow
ja robię tak:
dzielę serduszka na pół, odkrawam górę, oczyszczam ze skrzepów. wrzucam na patelnię z masłem klarowanym, pieczarkami i cebulą. smażę kilka minut na dużym ogniu, dolewam wodę, zmniejszam ogień i przelewam wszystko do rondelka. dolewam jeszcze trochę wody, przyprawiam (sól, pieprz, dużo majeranku) i duszę z 10-15 minut. później dolewam śmietany, wrzucam ryż, ryż nasiąka i robi się pyszna szamka


wyglada zachecajaco, z tym, ze mam wyeliminowac wlasnie nabial, wiec smietana mysle ze odpada...

http://www.sfd.pl/parę_pytań_odnośnie_melmankowej_redukcji_:_-t832708.html - moja redukcja - I pods. str. 25 / II pods. str. 62 / III pods. str. 98

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 701 Wiek 36 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 10356
To ja tak z innej beczki - dziewczyny co sądzicie o parowarze? Zastanawiam sie nad kupnem, konkretnie interesuje mnie model:
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 701 Wiek 36 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 10356
Sorki, ale nie mogę edytować.

chodzi mi o model: Morphy Richards Intellisteam

Jest drogi, ale zapatruje się w niego w ten sposób, że wszytko bym na nim w zasadzie robiła, ryż, warzywa, mięso. Mam obecnie taką "wkładkę" do garnka, ale to bardzo szybko zbiera osad i kamień, w zasadzie nadaje się obecnie do wyrzucenia. Tylko pytanie - czy warto? Czy faktycznie gotowanie na parze jest najzdrowszą opcją?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 15357 Wiek 37 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 31011
Jak sie ocet zbiera i kamien sprobuj wygotowac w occie. Powinno puscic. Jak nie pusci w zwyklym occie spirytusowym to w sklepach z materialami budowlanymi mozna kupic kwas octowy 30% - jak zagotujesz w tym, to nie ma mocy zeby kamien nie zszedl, przy okazji mozna wyczyscic czajniki, garnki, zlew czy co tam jest zakamienione (tylko o wentylacje zadbaj przy gotowaniu )
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 15357 Wiek 37 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 31011
* nie moge edytowac- osad sie zebira, nie ocet
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 701 Wiek 36 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 10356
dobra, spróbuję, a jakie proporcje zachować? no i czy smak potraw potem nie przesiąknie octem? Nadal mile widziane opinie o parowarze :)
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Trening Brzuch, nogi

Następny temat

WIOSENNE PORZADKI - zabawa / start str24/ podsumowanie str35i36

WHEY premium