Fajny skład, cena i bardzo dobre w smaku. Można bezpośrednio wypić po rozrobieniu z wodą, mlekiem, czy jogurtem. Można również wykorzystać do przygotowania naleśników, omletów, ciast, czy innych posiłków. Oprócz wersji z mąką owsianą dostępna jest również wersja z mąką ryżową w różnych smakach i gramaturach Quamtrax Instant Rice Flour: [...]
PLACKI BIAŁKOWE (porcja na 2 osoby) -300g białego mielonego sera -3 jajka -cukier waniliowy 3 torebki(po 16 g) -4-6 górowatych łyżek mąki(w zaleznosci od upodobań) Wbijamy cale jajeczka do naczynia i trzepiemy, dodajemy cukier, ser i mieszamy do powstania jednolitej masy. Potem maka i mieszamy wszystko. Smażymy na srednim ogniu, nie za grube [...]
POPRAWKA PLACKI BIAŁKOWE (porcja na 2 osoby) -300g białego mielonego sera -3 jajka -cukier waniliowy 3 torebki(po 16 g) -4-6 górowatych łyżek mąki(w zaleznosci od upodobań) Wbijamy cale jajeczka do naczynia i trzepiemy, dodajemy cukier, ser i mieszamy do powstania jednolitej masy. Potem maka i mieszamy wszystko. Smażymy na srednim ogniu, nie [...]
[...] tartej, 5 jaj, 300 g cebuli. Sos winegret: 1 łyżka oliwy, 1 łyżka octu winnego, 20 g soli, 20 g cukru. Selery obrac, umyc, pokroic na plasterki grubości 3 mm i oprószyć mąka. Jaja ubić widelcem na jednolita masę. Plasterki selerów panierować z obu stron w jajku i tartej bulce. Smażyć na oliwie na zloty kolor. Usmażone ostudzić. Cebule obrac, [...]
W małych ilościach mąka pszenna od czasu do czasu nie zaszkodzi. Jeżeli zmieszasz razową z pszenną raz w tygodniu to nie utyjesz :P. Na samej razowej dobrych bułek nie upieczesz. Zauważ że chleby z prawdziwego zdarzenia (mąka żytnia pełnoziarnista) są zbite i lekko gliniaste.
[...] Tłuszcze 4,4 g 6,4 g W Tym Nasycone 1,1 g 1,5 g Węglowodany 19,2 g 28,4 g Z Których Cukrów 4,3 g 6,4 g Błonnik Pokarmowy 0,6 g 1,0 g Białko 5,0 g 7,5 g Sól 0,46 g 0,68 g Składniki Mleko odtłuszczone mąka pszenna jajko z wolnego wybiegu mąka gryczana olej rzepakowy cukier olej maślany ( mleko ) mąka żytnia aromaty ocet winny Sól konserwant (E202)
[...] grubości zmielenia. Aby wiedzieć czy maka jest dobra wypadałoby wiedzieć gdzie rosło żyto, jak było składowane i w jakich warunkach było składowane aby móc określić, czy ta mąka jest dobra. Kolejnym aspektem, który warto byłoby rozważyć jest fakt jak produkowany jest chleb. Czy chleb jest z drożdżami, czy na zakwasie. Jeżeli jest na zakwasie, to [...]
Odświeżę kotleta. Czy mąka orkiszowa typ 630 to dobry zamiennik zwykłej mąki pszennej do ciasta na pierogi, kluski, pizzę? Wiem, że im wyższy typ tym lepiej, ale chciałbym używać mąki jak najbardziej podobnej we wszystkim do tradycyjnej białej mąki pszennej, ale żeby była jednak zdrowsza. Czy jest w ogóle sens zainwestować w taką mąkę, czy będzie [...]
Za niższym "numerkiem" orkiszowej nie przepadam, jest mocniej oczyszczona, jeśli wprowadzisz ją raz na jakiś czas- nic się nie stanie. Im wyższy numerek, tym "lepiej". Orkiszowa 630 dobrze łączy, ciasto jest naprawdę fajne, nawet pizzę robiłam na spodzie z orkiszu. Jaglana jest już mniej podatna, trzeba ją połączyć z bardziej "twardą mąką" np. z [...]
Mąka jest dla części osób nieodłącznym elementem diety. Dzięki niej można w ciekawy sposób urozmaicać swoją dietę i potrawy w niej spożywane, tworząc różnego rodzaju: - omlety, - naleśniki, - pierogi, - pizzę, - burgery, - pieczywo, - i wiele innych produktów. Istotne jest jednak to, jakiej mąki używamy w tym celu. Im bardziej przetworzona, [...]
bylibyscie tak dobrze i zerkneli na diete, czy wszystko w porzadku? chce miec 100% pewnosci, ze robie dobrze, nie chce marnowac czasu. wiem, ze powinienem to wrzucic w formie zrzutu z potreningu, ale kuuuurde, tak mi sie nie chce, chodzi mi tylko o dobor produktow, makro podsumuje. wrzuce przykladowe 2 dni z tygodnia i jeden dzien z ladowania: [...]
bylibyscie tak dobrze i zerkneli na diete, czy wszystko w porzadku? chce miec 100% pewnosci, ze robie dobrze, nie chce marnowac czasu. wiem, ze powinienem to wrzucic w formie zrzutu z potreningu, ale kuuuurde, tak mi sie nie chce, chodzi mi tylko o dobor produktow, makro podsumuje. wrzuce przykladowe 2 dni z tygodnia i jeden dzien z ladowania: [...]
ja nie pamietam smaku maka z pl( z tego co kojarze to byl sredni ) u mnie tez jest sredniawy i inny niz w pl ale w esp do maka chodzilem codziennie, wszystko smakuje inaczej/lepiej :-)