[...] opis wyżej. Odżywianie: nie lubię, mogę nie jeść- pieczywo, ziemniaki, dania domowe, fast food. lubię- świeże warzywa, owoce,nabiał, fasola, orzechy uwielbiam- mięso(czerwone) żyć nie mogę bez- kawy z mlekiem. Cel: redukcja rozłożona w czasie Ograniczenia żywieniowe: nie cierpię frutti di mare ;) Stan zdrowia: dyskopatia kręgów w [...]
[...] posiłkach powinna występować przewaga tłuszczy nad węglowodanami pochodzącymi z warzyw i owoców UWAGA: Mamy 3 zestawy posiłków tygodniowo. 2x w tygodniu jemy na obiad mięso czerwone, 2x ryby i 2x mięso białe. Jeden obiad niedzielny dowolny, ale zbilansowany (mięso/warzywa/tłuszcz + odrobina węglowodanów). W praktyce robimy obiad na 2 dni, np. [...]
[...] źródłem beta-karotenu jest żywnos'ć. Ponieważ jest on żółtopomarańczowym barwnikiem, jego źró¬dła są łatwe do ustalenia: to owoce i warzywa, mocno pomarańczowe, żółte lub czerwone. Im bardziej intensywny kolor, tym wyższa za¬wartość beta-karotenu. Marchewka i pomido¬ry są tego doskonałym przykładem. Ich wyraź¬ny kolor odzwierciedla znaczne [...]
[...] hormonalnego, wspomagają czynność układu krwionośnego i ułatwiają mineralizację kości. Kumaryny i terpenoidy z dzięgla chiskiego (Dong Quai) wspomagają transport tlenu przez czerwone krwinki, mogą poprawiać nastrój, wspomagają układ nerwowy w okresie menopauzy i napięcia przedmisiączkowego. Czym VITA-MIN PLUS Dla Kobiet wyróżnia sie na tle [...]
[...] to epikatechina oraz katechina. Kakao jest najbogatszym źródłem tych flawonoidów. Badania pokazują, że kakao odznacza się nawet wyższą aktywnością epikatechiny niż czerwone wino oraz czarna i zielona herbata, które to produkty również są znane z właściwości antyoksydacyjnych. Dokonano nawet obliczeń porównawczych, z których wynika, że [...]
[...] jeszcze nie stało. Dodam, że wyniki krwi okej, także na reumatyzm itp. Na borelioze nie robione. Mam lekkie skrzywienie kręgosłupa od dziecka. Stawy nie są opuchnięte ani czerwone lub rozgrzane. Ból nasila się przy stresujących sytuacjach również. Być może jest to uszkodzenie przewodnictwa nerwowego itp. Być może doszło do przetrenowania [...]
[...] mięso/ryba Do każdego posiłku dorzucam warzywa Nie smażę - źle się czuje po smażonym. Słodycze, chleb - sporadycznie Piję sporo wody. Na weekend – mój grzech – wino czerwone wytrawne/ półwytrawne CZY PRZY OBECNEJ DIECIE CHUDNIESZ/UTRZYMUJESZ WAGĘ/TYJESZ? waga waha się +/- 1kg ****SPRZĘT********************************************** [...]
[...] nazbieral sie tluszcz pod sutkami - bardzo! Strasznie spadly miesnie! Praktycznie nic z cyklu nie zostalo... Lekko obnizone libido... Co wiecej po nolvie zauwazylem: 1) male czerwone plamki na glowie (tylko powiedzmy na plaszczyznie 3cm^ w jednym miejscu) 2) ciensze wlosy, paznokcie - wyczytalem, ze to jeden ze skutkow ubocznych tamoxifenu 3) [...]
[...] zetnę te 300kcal to skoryguje to. Jedno jest pewne, przejedzony jakoś się nie czuje. 12.00 Makrela wędzona lub łosoś Surówka 14.30 Łosoś lub makrela wędzona:) jeśli mięso czerwone to pamiętam o oliwie. Surówka. 17.00 Obiad (posiłek przed treningiem) Wołowina, lub kurczak, lub chuda ryba, lub rzadziej wieprzowina. Ryż pełnoziarnisty, lub kasza [...]
[...] tego składnika mogłyby zwiększyć możliwości leczenia nowotworów a nawet stworzenia "antyrakowej pigułki" stosowanej jak witaminy. Korzyści płynące z picia szklanki czerwonego wina dziennie zostały odkryte w minionej dekadzie kiedy zaczęto się zastanawiać nad tzw. "francuskim paradoksem" - mimo wysokocholesterolowej diety Francuzi mieli [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Dobra dieta? Posiłek pierwszy - 07.00 Zaraz po przebudzeniu 500 ml wody z cytryną. • 70g płatków owsianych (garść migdałów jako dodatek) • 200 ml mleka 0.5 proc. zawartości tłuszczu • 4 jaja cale gotowane (Najzdrowsze są gotowane.) • Banan/grejfrut lub jablko starte z łyżeczką cynamonu (Cynamon. Ta przyprawa bardzo przyspiesza metabolizm. Pół [...]
[...] Ogranicz do minimum kremowe sosy. Używaj raczej sosów pomidorowych lub rozpuszczonych odtłuszczonych serów. - Lekkie, beztłuszczowe dodatki są lepsze od majonezu. - Chude czerwone mięso, kurczak bez skóry oraz ryby są dobrym przykładem na niskotłuszczowe i bogate w białka jedzenie. - Ogranicz jedzenie smażonych potraw i słodyczy. [...]
[...] tymi 4 zrodlami. Co do miesa to tak samo zamiennie kurczak, indyk, raz w tygodniu postaram sie zamienic na lososia i tez bede staral sie czasami zamienic na jakies czerwone mieso. Powyzsza rozpiska jest na dzien treningowy. W dni nietreningowe nie bede bral szejka potreningowego i zastanawiam sie czy wtedy wyrzucic ryz bialy i zamienic [...]
[...] hgh, insuliny i teścia. Jest też odpowiedzialny za funkcjonowanie enzymu wpływającego na poprawę sprawności wysiłkowej w warunkach beztlenowych. Bogatymi źródłami są: chude czerwone mięso, owoce morza, ponadto groch, fasola i bób. Jest też obecny w przetworach pełnoziarnistycch ale biodostępność ograniczają frakcje błonnika. Uzupełnianie 10-15mg [...]
[...] mowia o ketozie, drudzy ze 100 gram wegli dziennie max, inni ze ogien gasic ogniem i 400 wegla dziennie. Lekarka zaleciła mi diete z produktami o niskim IG, chude miesa, czerwone dwa razy w tygodniu , i wrzucenie zdrowych tluszczy omega 3 , olej lniany , oliwa ,orzechy awokado. chleb zytni, kasza , makaron razowy . I zeby nie jesc za duzo [...]
[...] jeszcze na rowerze. Redaktor:Jak dostałeś ksywkę “Babalu"? RENATO SOBRAL:Ksywkę nadał mi znajomy kiedy miałem 11 lat. To nazwa gumy do żucia. Nosiłem często moje ulubione czerwone spodenki które miały nalepkę podobną do loga gum. Twoja ksywka to coś czego nie zmienisz — a gdy jej nie lubisz, więcej ludzi będzie cię tak nazywać żeby się [...]