[...] słyszymy, że nasycone tłuszcze zatykają tętnice i powodują choroby serca. Jest tylko jeden problem: nikt tego nigdy nie udowodnił. Wyobraź sobie, że możesz jeść tylko czerwone mięso i pełne mleko. W sumie ta dieta składa się przynajmniej w 60 proc. z tłuszczu, z czego połowę stanowią tłuszcze nasycone. Zanim pomyślisz, że taka dieta [...]
[...] czerwonych krwinek. Czerwone krwinki przenoszą tlen: im ich więcej, tym więcej tlenu otrzymuje organizm. Kiedy człowiek otrzyma EPO z zewnątrz, jego szpik wciąż produkuje czerwone krwinki, można więc np. bardziej wytrwale biec. Jednak człowiek nie potrzebuje aż tyle tlenu, kiedy odpoczywa i śpi. Serce zwalnia wtedy bieg. Krew w żyłach płynie [...]
[...] k. orzechy i nasiona w nieograniczonych ilościach, zmielone ziarna lnu l. soja -niedozwolona l. napoje gazowane, soki kupne wszelkie napoje kaloryczne niedozwolone m. wino czerwone do 1 (200ml) lampki dziennie n. dozwolone suplementy : omega3, whey, tran, zielona herbata, multiwitamina, zioła prozdrowotne o. dla pewności przypomnę niedozwolony [...]
[...] zawiera capsaicin, stymuluje Twój metabolizm. * Zielona i czerwona herbata Popijana w formie naparu, jest łagodnym i bezpiecznym spalaczem. Ekstrakt zielonej lub czerwonej herbaty, jest często składnikiem najsilniejszych suplementów diety. Za przyspieszanie spalania tłuszczu, odpowiedzialne są zawarte w herbacie polifenole. Zarówno [...]
[...] czerwonych krwinek. Czerwone krwinki przenoszą tlen: im ich więcej, tym więcej tlenu otrzymuje organizm. Kiedy człowiek otrzyma EPO z zewnątrz, jego szpik wciąż produkuje czerwone krwinki, można więc np. bardziej wytrwale biec. Jednak człowiek nie potrzebuje aż tyle tlenu, kiedy odpoczywa i śpi. Serce zwalnia wtedy bieg. Krew w żyłach płynie [...]
[...] po treningowy powinien zawierać jak najmniej przedłużających trawienie tłuszczy, za to duża porcje lekko strawnego białka zwierzęcego( mięso drobiowe, ryba, chude mięso czerwone), oraz węglowodany o IG, powyżej 50, czyli biały ryż, makaron, ziemniaki. Dlaczego odradzam picie gainerów po treningu, przed posiłkiem? [...]
[...] czasem Polki poprawiły grę w bloku i zdobyły przewagę dwóch punktów. Podopieczne trenera Giovanniego Caprary, który wprowadził kilka zmian w składzie, wyrównały, ale biało-czerwone zeszły na drugą przerwę prowadząc jednym punktem. Końcówka seta nadal odbywała się pod znakiem wyrównanej walki z małym wskazaniem na Polskę. W tej sytuacji włoski [...]
Praca która zwyciężyła w konkursie firmy TREC TEMAT:Beta-alanina we wspomaganiu wysiłku fizycznego. Funkcja fizjologiczna i spodziewane efekty suplementacji w różnych dyscyplinach sportowych. .................................................................. β-alanina czy zasługuje na swoje miejsce w „alfabecie" suplementów ? 1.SŁOWEM [...]
[...] oto najważniejsze założenia diety śródziemnomorskiej: - podstawę jadłospisu stanowią ryby morskie, owoce morza, białe mięso (kurczak i indyk), unikać należy natomiast mięsa czerwonego - należy spożywać jak najwięcej świeżych warzyw, owoców (cytrusów, ale nie tylko), orzechów i roślin strączkowych, a także produktów zbożowych, oliwy z oliwek, [...]
[...] czerwonych krwinek. Czerwone krwinki przenoszą tlen: im ich więcej, tym więcej tlenu otrzymuje organizm. Kiedy człowiek otrzyma EPO z zewnątrz, jego szpik wciąż produkuje czerwone krwinki, można więc np. bardziej wytrwale biec. Jednak człowiek nie potrzebuje aż tyle tlenu, kiedy odpoczywa i śpi. Serce zwalnia wtedy bieg. Krew w żyłach płynie [...]
[...] wieprzowinie i baraninie. Wprawdzie w ostatnich kilkunastu latach wołowinę z naszej diety wypiera drób, ale statystyczny Polak nadal zjada w ciągu roku ponad 45 kg czerwonego mięsa... Czy razem z befsztykami i szynką zapraszamy „obcego" do naszego organizmu? Zwierzę w człowieku Uczeni z Kalifornii postanowili to sprawdzić na sobie. [...]
[...] dążyć 2) Spożywajcie dostateczne ilości wysokowartościowego białka. Produkty takie, jak białko jaj, chude czerwone mięso, białe mięso indyka i kurczaka (bez skórki) i ryby są doskonałym źródłem białka. Jeśli trenujecie bardzo intensywnie, zapotrzebowanie na białko może wzrosnąć [...]
[...] jelit. Idealna dieta dla osobnika posiadającego grupę A: Mięso i drób. Aby dieta przynosiła maksymalne korzyści osobnicy z grupą krwi A powinni zupełnie wyeliminować czerwone mięsa ze swojego jadłospisu. Idealna dieta pozwala na spożywanie drobiu (kura, indyk), ale w ilościach nie większych niż 3 razy w tygodniu w ilości do 250 g dla [...]
[...] przeciw miażdżycowego i nie tylko, mają tzw. antyutleniacze (witaminy A, C, E, flawonoidy i inne substancje likwidujące wolne rodniki). Szczególnie polecane są warzywa czerwone, takie jak pomidory czy papryka, zawierają one bowiem prowitaminę A, czyli betakaroten - ważny antyoksydant. Z racji amerykańskiego pochodzenia (podobnie jak [...]
[...] wątrobowy stanowi podstawowe źródło zapasów glukozy dla systemu nerwowego oraz krwinek czerwonych. Przeciętnie mózg dorosłego człowieka zużywa około 140g glukozy na dobę, a czerwone krwinki około 40g na dobę. W czasie długotrwałego wysiłku zasoby glikogenu wątrobowego, podobnie jak mięśniowego, mogą intensywnie obniżać się, gdyż uwalniana z [...]
[...] Doping krwią polega na podaniu zawodnikowi w określonym czasie przed startem w zawodach krwi, czerwonych ciałek krwi lub preparatów krwiopochodnych zawierających krwinki czerwone. Preparaty takie mogą pochodzić od samego biorcy (aytologiczne) lub innej osoby (nieautologiczne). Transfuzja dodatkowej krwi zwiększa wydolność fizyczną zawodników, [...]
[...] Doping krwią polega na podaniu zawodnikowi w określonym czasie przed startem w zawodach krwi, czerwonych ciałek krwi lub preparatów krwiopochodnych zawierających krwinki czerwone. Preparaty takie mogą pochodzić od samego biorcy (autologiczne) lub innej osoby (nieautologiczne). Transfuzja dodatkowej krwi zwiększa wydolność fizyczną zawodników, [...]
[...] ćwiczeniach z dużą liczbą powtórzeń w serii. Tutaj wchodzi temat podziału włókien mięśniowych na szybko kurczliwe (białe, lubią więcej powtórzeń w serii) i wolno kurczliwe (czerwone mniej powtórzeń w serii). Podstawowym celem w budowaniu masy i siły jest poddanie włókien mięśniowych tak wielkiemu napięciu, jak to jest tylko możliwe i dlatego [...]
[...] bylo przykrecenie tymi malutkimi srubkami tych desek na ktorych sie siedzi i oparcia. Co sie nakrecilem, 2 srubokrety zuzylem na to. Pozniej nie wiedzialem jak zalozyc to czerwone cos co przytrzymuje skos na stojakach. Fotki Tutaj nie wiedzialem jak przykrecic to w jakiej odleglosci i zrobilem za blisko i nie moge maxymalnego skosu prze to [...]