1.Betaina przemienia homocysteinę w metioninę, która metyluje glikocjaminę do kreatyny. 2.Maltitol - E965 - uzyskiwany ze skrobi ziemniaczanej lub kukurydzianej przez hydrolizę enzymatyczną, zapobiega krystalizacji. W batonach ma funkcję słodzącą. 3. Kamila Porczyk - Warszawa Piotr Głuchowski - Warszawa Mariusz Strzeliński - Elbląg Mariusz [...]
1)Połączenie glikocjaminy i betainy w odpowiednich proporcjach wspomaga naturalną produkcję kreatyny przez organizm oraz magazynowanie fosfokreatyny w mięśniach. Ostatnie badania dowodzą, że glikocjamina ma znacznie lepsze możliwości transportowe niż glukoza 2Maltitol - (E 965) Syntetyczna substancja słodząca i regulator wilgotności. Mniej słodki [...]
1.1.Z glikocjaminą stosujemy (łączymy w jedno) zawsze betainę, ponieważ w odpowiednich proporcjach wspomaga naturalną produkcję kreatyny przez organizm oraz magazynowanie fosfokreatyny w mięśniach. Glikocjaminę łaczymy także z produktami zawierającymi kreatynę, gdyż ta jest jej prekursorem i znacznie ulatwia wchlanianie kreatyny do komórek [...]
1. Łączymy ją z kreatyną, dlatego że, glikocjamina ma znacznie lepsze możliwości transportowe niż glukoza. 2. Maltitol jest to substancja słodząca, pełni funkcję smakową. 3. Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska Piotr Głuchowski - Warszawa Kamila Porczyk - Warszawa Mariusz Strzeliński - Elbląg
Odp 1: Łączymy z betaina poniewaz ona w watrobie zmienia glikocjamine w kreatyne. Odp 2: Jest to substancja slodzaca. Odp 3: Pudzianowski - Biała Rawska Mariusz Strzeliński - Elbląg Piotr Głuchowski - Warszawa Kamila Porczyk - Warszawa-Kielce
1]Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze z betainą, ponieważ glikcojamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikcojaminy/betainy 2] Jaką funkcję w batonach sportowych pełni maltitol? jest zamiennikiem cukrów [...]
1.Z glikocjaminą stosujemy (łączymy) zawsze betainę, ponieważ w odpowiednich proporcjach wspomaga naturalną produkcję kreatyny przez organizm oraz magazynowanie fosfokreatyny w mięśniach. 2.Maltitol - (E 965)jest to substancja ktora uzywa sie w batonach zamiast cukru 3.Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska Mariusz Strzeliński - Elbląg Piotr [...]
Znowu porazka... :( Oto kolejne odpowiedzi: 1)Połączenie glikocjaminy i betainy w odpowiednich proporcjach wspomaga naturalną produkcję kreatyny przez organizm oraz magazynowanie fosfokreatyny w mięśniach. Ostatnie badania dowodzą, że glikocjamina ma znacznie lepsze możliwości transportowe niż glukoza 2Maltitol - (E 965) Syntetyczna substancja [...]
1) Betaina przemienia homocysteinę w metioninę, która metyluje glikocjaminę do kreatyny. 2)Substancja słodząca 3)Kamila Porczyk - Warszawa Mariusz Strzeliński - Elbląg Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska Piotr Głuchowski - Warszawa
1]Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze z betainą, ponieważ glikcojamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikcojaminy/betainy 2] Jaką funkcję w batonach sportowych pełni maltitol? jest zamiennikiem cukrów [...]
1]Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze z betainą, ponieważ glikcojamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikcojaminy/betainy 2] Jaką funkcję w batonach sportowych pełni maltitol? jest zamiennikiem cukrów [...]
1)Z glikocjaminą łączymy zawsze betainę, ponieważ w odpowiednich proporcjach wspomaga naturalną produkcję kreatyny przez organizm oraz magazynowanie fosfokreatyny w mięśniach. Glikocjaminę łaczymy także z produktami zawierającymi kreatynę, gdyż ta jest jej prekursorem i znacznie ulatwia wchlanianie kreatyny do komórek mięśniowych. 2)Maltitol [...]
1]Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze z betainą, ponieważ glikcojamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikcojaminy/betainy 2] Jaką funkcję w batonach sportowych pełni maltitol? jest zamiennikiem cukrów [...]
1. Betaina przemienia homocysteinę w metioninę, która metyluje glikocjaminę do kreatyny. 2.Jest to substancja slodzaca 3.Kamila Porczyk - Warszawa Mariusz Strzeliński - Elbląg Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska Piotr Głuchowski - Warszawa
1]Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze z betainą, ponieważ glikcojamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikcojaminy/betainy 2] Jaką funkcję w batonach sportowych pełni maltitol? Jest zamiennikiem cukrów [...]
1.Z glikocjaminą stosujemy (łączymy) zawsze betainę, ponieważ w odpowiednich proporcjach wspomaga naturalną produkcję kreatyny przez organizm oraz magazynowanie fosfokreatyny w mięśniach. 2.Maltitol - (E 965)jest to substancja ktora uzywa sie w batonach zamiast cukru 3.Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska Mariusz Strzeliński - Elbląg Piotr [...]
1]Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze z betainą, ponieważ glikcojamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikcojaminy/betainy 2] Jaką funkcję w batonach sportowych pełni maltitol? jest zamiennikiem cukrów [...]
1]Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze z betainą, ponieważ glikcojamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikcojaminy/betainy 2] Jaką funkcję w batonach sportowych pełni maltitol? jest zamiennikiem cukrów [...]
1] Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze z betainą, ponieważ glikcojamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikcojaminy/betainy 3] Maltitol jest członkiem rodziny słodzików znanych jako alkohole [...]