Szacuny
4
Napisanych postów
277
Wiek
37 lat
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
35409
Poprawiam odpowiedz do pyt. drugiego:
2.Maltitol jest członkiem rodziny słodzików znanych jako alkohole wielowodorotlenowe albo alkohole cukrowe. Ma on miły słodki smak znacząco podobny do sacharozy. Maltitol jest około 90% tak słodki jak cukier, nie - kancerogenny i znacząco mniej kaloryczny. Maltitol jest specjalnie przydatny w produkcji cukierków, twardych cukierków, gum do żucia, czekolady, ciasteczek i lodów
może osoba pierwsza na 99str dostanie prezent do 50zł dla mnie to i tak duzo
Szacuny
0
Napisanych postów
68
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
2256
1. Glikocjaminę łaczymy z produktami zawierającymi kreatynę, gdyż ta jest jej prekursorem.
2.Maltitol należy do grupy alkoholi cukrowych, stosowany jest jako słodzik. Alkohole cukrowe posiadają kaloryczność taką jak sacharoza, ale z uwagi na to, że są wolniej absorbowane w przewodzie pokarmowym, nie podwyższają zawartości glukozy we krwi i poziomu insuliny.
3. Kamila Porczyk mieszka w Warszawie
Głuchowski - Warszawa
Strzeliński - Elbląg
Pudzianowski - Biała Rawska
Szacuny
9
Napisanych postów
3277
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
28471
Arkus,Marian78 widocznie tak musi byc ze znowu mnie olimp wylosowal ja nie moge jesc jeszcze tortu wiec nie zjadlem ani kawalkajeszcze raz olimp dzieki
Zmieniony przez - kesieo w dniu 2004-12-21 18:55:43
Szacuny
0
Napisanych postów
9
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
220
1.Betaina przemienia homocysteinę w metioninę, która metyluje glikocjaminę do kreatyny.
2.Maltitol - E965 - uzyskiwany ze skrobi ziemniaczanej lub kukurydzianej przez hydrolizę enzymatyczną, zapobiega krystalizacji. W batonach ma funkcję słodzącą.
3.
Kamila Porczyk - Warszawa
Piotr Głuchowski - Warszawa
Mariusz Strzeliński - Elbląg
Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska
Szacuny
2
Napisanych postów
220
Wiek
45 lat
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
3134
1)Połączenie glikocjaminy i betainy w odpowiednich proporcjach wspomaga naturalną produkcję kreatyny przez organizm oraz magazynowanie fosfokreatyny w mięśniach. Ostatnie badania dowodzą, że glikocjamina ma znacznie lepsze możliwości transportowe niż glukoza
2Maltitol - (E 965) Syntetyczna substancja słodząca i regulator wilgotności. Mniej słodki od cukru.
3)Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska
Mariusz Strzeliński - Elbląg
Piotr Głuchowski - Warszawa
Kamila Porczyk - Warszawa
Szacuny
11148
Napisanych postów
51566
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
1.1.Z glikocjaminą stosujemy (łączymy w jedno) zawsze betainę, ponieważ w odpowiednich proporcjach wspomaga naturalną produkcję kreatyny przez organizm oraz magazynowanie fosfokreatyny w mięśniach.
Glikocjaminę łaczymy także z produktami zawierającymi kreatynę, gdyż ta jest jej prekursorem i znacznie ulatwia wchlanianie kreatyny do komórek mięśniowych.
2.Substancja słodząca - tak w skrócie można nazwać malitol. Maltitol należy do grupy alkoholi cukrowych, stosowany jest jako słodzik. Alkohole cukrowe posiadają kaloryczność taką jak sacharoza, ale z uwagi na to, że są wolniej absorbowane w przewodzie pokarmowym, nie podwyższają zawartości glukozy we krwi i poziomu insuliny. Maltitol ma nam dostarczać smaku słodyczy bez dostarczania do organizmu zbędnych kalorii więc batony OLIMP mają słodzik idealny.
3.
Kamila Porczyk - mieszka w Warszawie (moge adres?)
Piotr Głuchowski - Warszawa
Mariusz Strzeliński - Elbląg
Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska
Szacuny
10
Napisanych postów
519
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
10694
1.
Łączymy ją z kreatyną, dlatego że, glikocjamina ma znacznie lepsze możliwości transportowe niż glukoza.
2.
Maltitol jest to substancja słodząca, pełni funkcję smakową.
3.
Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska
Piotr Głuchowski - Warszawa
Kamila Porczyk - Warszawa
Mariusz Strzeliński - Elbląg
Szacuny
1
Napisanych postów
1325
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
15495
Odp 1:
Łączymy z betaina poniewaz ona w watrobie zmienia glikocjamine w kreatyne.
Odp 2:
Jest to substancja slodzaca.
Odp 3:
Pudzianowski - Biała Rawska
Mariusz Strzeliński - Elbląg
Piotr Głuchowski - Warszawa
Kamila Porczyk - Warszawa-Kielce