1)Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze betainę, ktora przemienia homocysteinę w metioninę, a ta metyluje glikocjaminę do kreatyny.
2)maltitol uzywany w batonach jako slodzik
Maltitol to alkohol cukrowy posiadający kaloryczność taką jak sacharoza, ale z uwagi na to, że jest wolniej absorbowany w przewodzie pokarmowym, nie podwyższa zawartości glukozy we krwi i poziomu insuliny.
Maltitol to substytut sacharozy zapobiega krystalizacji, ma dużą odporność termiczną. Nie ulega fermentacji przez drożdże i bakterie. Łatwo rozpuszczalny w wodzie, silnie higroskopijny, stabilny termicznie i w szerokim zakresie pH.Stosowany jest do wyrobów bezcukrowych!
To własnie maltitolem beda slodzone NOWE BATONY OLIMPA!?
3)
Piotr Głuchowski - Warszawa
Kamila Porczyk - Warszawa
Mariusz Strzeliński - Elbląg
No i Pudzianowski- Biała Rawska niedaleko ode mnie