SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

KONKURS MIKOŁAJKOWY

temat działu:

Odżywki i suplementy

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 292298

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 104 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 2271
1]Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze betaine, ponieważ glikcojamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikcojaminy/betainy

2) Jaką funkcję w batonach sportowych pełni maltitol?
jest zamiennikiem cukrów prostych - jako substancja słodząca. nie wlicza się go do ogólnej sumy węglowodanów w batonie. Dzieki temu można stosować tego typu batony w dietach niskoweglowodanowych Inna nazwa maltitolu - cukier alkoholowy

3)Kamila Porczyk - Warszawa
Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska
Piotr Głuchowski - Warszawa
Mariusz Strzeliński - Elbląg
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 538 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 8941
1)Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze betainę, ktora przemienia homocysteinę w metioninę, a ta metyluje glikocjaminę do kreatyny.

2)maltitol uzywany w batonach jako slodzik
Maltitol to alkohol cukrowy posiadający kaloryczność taką jak sacharoza, ale z uwagi na to, że jest wolniej absorbowany w przewodzie pokarmowym, nie podwyższa zawartości glukozy we krwi i poziomu insuliny.
Maltitol to substytut sacharozy zapobiega krystalizacji, ma dużą odporność termiczną. Nie ulega fermentacji przez drożdże i bakterie. Łatwo rozpuszczalny w wodzie, silnie higroskopijny, stabilny termicznie i w szerokim zakresie pH.Stosowany jest do wyrobów bezcukrowych!
To własnie maltitolem beda slodzone NOWE BATONY OLIMPA!?
3)
Piotr Głuchowski - Warszawa
Kamila Porczyk - Warszawa
Mariusz Strzeliński - Elbląg
No i Pudzianowski- Biała Rawska niedaleko ode mnie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 69 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 18769
1.
Z glikocjaminą łączymy zawsze z betainą, ponieważ glikocjamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny;

2.
Substancja słodząca i regulator wilgotności;

3.
Piotr Głuchowski - Warszawa
Kamila Porczyk - Warszawa
Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska
Mariusz Strzeliński - Elbląg
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1455 Wiek 41 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 17898
1)Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze z betainą, ponieważ glikcojamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikcojaminy/betainy


2)Maltitol(E 965) jest substancją słodzącą, substytutem sacharozy. W batonach służy jako słodzik. Ponadto maltitol należy do grupy alkoholi cukrowych. Alkohole te posiadają kaloryczność taką jak sacharoza, ale z uwagi na to, że są wolniej absorbowane w przewodzie pokarmowym, nie podwyższają zawartości glukozy we krwi i poziomu insuliny.
Wartość kaloryczna maltitolu to 2.4 Cal/g
Chemiczna formuła maltitolu to C12-H24-O11

3)
Kamila Porczyk - Warszawa
Mariusz Strzeliński - Elbląg
Piotr Głuchowski - Warszawa
Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 720 Wiek 41 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 26620
poprawka do pyt 3
JA - Radom
-)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 504 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 2426
Zażartowałam sobie kilka stron wczesniej ze jestem pierwsza dziewczyna ze moze jakas specjalna nagroda mi sie należy a tu mi użytkownicy sfd piszą na priv że nie jestem pierwsza dziewczyna tu. Może wystosujcie do mnie list otwarty od użytkowników sfd .....!!??!!Jak tak głodni wygranej to se weście tą nagrodę !!!!
pozdrawiam
wszystkich ,którzy kulturalnie biorą udział w konkursie

Watermelon-is a great fruit.
You eat ,you drink ,you wash your face!!!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 105 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 766
1. Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze betaine. Betaina przemienia homocysteinę w metioninę, która metyluje glikocjaminę do kreatyny.

2. Maltitol(E 965) jest substancją słodzącą, substytutem sacharozy. W batonach służy jako słodzik. Ponadto maltitol należy do grupy alkoholi cukrowych. Alkohole te posiadają kaloryczność taką jak sacharoza, ale z uwagi na to, że są wolniej absorbowane w przewodzie pokarmowym, nie podwyższają zawartości glukozy we krwi i poziomu insuliny.
Wartość kaloryczna maltitolu to 2.4 Cal/g
Chemiczna formuła maltitolu to C12-H24-O11

3. Kamila Porczyk - Warszawa
Piotr Głuchowski - Warszawa
Mariusz Strzeliński - Elbląg
Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 599 Napisanych postów 23111 Wiek 35 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 106556
1.Betaina przemienia homocysteinę w metioninę, która metyluje glikocjaminę do kreatyny.

2.Substancja słodząca

3.Kamila Porczyk - Warszawa
Mariusz Strzeliński - Elbląg
Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska
Piotr Głuchowski - Warszawa
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 556 Wiek 46 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 6195
ZEZOWATE PO RAZ KOLEJNY ZAWIODLO - ale ostatni beda pierwszymi

1)Połączenie glikocjaminy i betainy w odpowiednich proporcjach wspomaga naturalną produkcję kreatyny przez organizm oraz magazynowanie fosfokreatyny w mięśniach. Ostatnie badania dowodzą, że glikocjamina ma znacznie lepsze możliwości transportowe niż glukoza

2) Maltitol - (E 965) Syntetyczna substancja słodząca i regulator wilgotności. Mniej słodki od cukru.

3)
Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska
Mariusz Strzeliński - Elbląg
Piotr Głuchowski - Warszawa
Kamila Porczyk - Warszawa

Sog nie wystawiony jest nic nie warty!!
http://www.sfd.pl/temat176217 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
ad1) Z glikocjaminą stosujemy (łączymy) zawsze betainę, ponieważ w odpowiednich proporcjach wspomaga naturalną produkcję kreatyny przez organizm oraz magazynowanie fosfokreatyny w mięśniach.Ostatnie badania dowodzą, że glikocjamina ma znacznie lepsze możliwości transportowe niż glukoza

ad2) Maltitol syntetyczna substancja słodząca i regulator wilgotności. Mniej słodki od cukru. Maltitol jest bezpieczniejszy dla naszych zębów niż cukry proste. Wzór maltitolu to C12-H24-O11

ad3)Kamila Porczyk - Warszawa
Piotr Głuchowski - Warszawa
Mariusz Strzeliński - Elbląg
Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Czy do brania odżywek potrzebny jest staż?

Następny temat

Białko na noc czy nie?

WHEY premium