SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

KONKURS MIKOŁAJKOWY

temat działu:

Odżywki i suplementy

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 292192

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 1074 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 11104
1]
Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze z betainą, ponieważ glikcojamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikcojaminy/betainy

3]
Maltitol jest członkiem rodziny słodzików znanych jako alkohole wielowodorotlenowe albo alkohole cukrowe. Ma on miły słodki smak znacząco podobny do sacharozy. Maltitol jest około 90% tak słodki jak cukier, nie - kancerogenny i znacząco mniej kaloryczny. Maltitol jest specjalnie przydatny w produkcji cukierków, twardych cukierków, gum do żucia, czekolady, ciasteczek i lodów

3]
Kamila Porczyk - Warszawa
Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska
Piotr Głuchowski - Warszawa
Mariusz Strzeliński - Elbląg

dieta to podstawia kto nie wierzy jego sprawa!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 130 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 4414
1)Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze z betainą, ponieważ glikcojamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikcojaminy/betainy


2) Jaką funkcję w batonach sportowych pełni maltitol?
jest zamiennikiem cukrów prostych - jako substancja słodząca. nie ma wpływu na insuline, huśtawke glikemiczna (przynajmniej są takie teorie ) czyli nie wlicza się go do ogólnej sumy węglowodanów w batonie. Dzieki temu można stosować tego typu batony w dietach niskoweglowodanowych

3)
Kamila Porczyk - Warszawa
Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska
Piotr Głuchowski - Warszawa
Mariusz Strzeliński - Elbląg

Po długisz szukaniach w koncu znalazłem
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 2635 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 29096
Ad 1.
Betaina przemienia homocysteine w metionine, ktora metyluje glikocjamine do kreatyny.

Ad 2.
Maltitol - substancja slodzaca. Maltitol (E965) - uzyskiwany ze skrobi ziemniaczanej lub kukurydzianej przez hydrolize enzymatyczna; nie wymaga limitowania; substytut sacharozy; zapobiega krystalizacji. A w batonach ma funkcję słodzącą. Ma dzialanie przeczyszczajace.

Ad 3.
Kamila Porczyk - Warszawa
Mariusz Strzeliński - Elbląg
Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska
Piotr Głuchowski - Warszawa

Out of range.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 1074 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 11104
usuń ktos mojego dubla cos nawalila przeglondarka :-/

dieta to podstawia kto nie wierzy jego sprawa!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 181 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 8120
1]Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze z betainą, ponieważ glikcojamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikcojaminy/betainy


2] Jaką funkcję w batonach sportowych pełni maltitol?
jest zamiennikiem cukrów prostych - jako substancja słodząca. nie ma wpływu na insuline, huśtawke glikemiczna (przynajmniej są takie teorie ) czyli nie wlicza się go do ogólnej sumy węglowodanów w batonie. Dzieki temu można stosować tego typu batony w dietach niskoweglowodanowych (choc sam w to nie wierze - wegle to wegle, zamienia sie przynajmniej czesciowo w glukoze aby byc wykorzystanymi w mozgu). Inna nazwa maltitolu - bodajże cukier alkoholowy

3]
Kamila Porczyk - Warszawa
Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska
Piotr Głuchowski - Warszawa
Mariusz Strzeliński - Elbląg

:)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 226 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 1064
iu-666
byś sam cosik napisał, a nie skopiowałeś moją wypowiedz żywcem;-(
I tak pzdr.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 40 Napisanych postów 9390 Wiek 39 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 49424
loozik spoko

to norma


mam nadzieje, ze olimp patrzy na to

faktem jest ze taki konkurs powoduje ze odswiezam swoje wiadomości ale miło by wygrać a niektorzy wklejają ale olimp to wyłapuje mam nadzieje
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 8 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 64
1]Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze z betainą, ponieważ glikcojamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikcojaminy/betainy


2] Jaką funkcję w batonach sportowych pełni maltitol?
jest zamiennikiem cukrów prostych - jako substancja słodząca. nie ma wpływu na insuline, huśtawke glikemiczna (przynajmniej są takie teorie ) czyli nie wlicza się go do ogólnej sumy węglowodanów w batonie. Dzieki temu można stosować tego typu batony w dietach niskoweglowodanowych (choc sam w to nie wierze - wegle to wegle, zamienia sie przynajmniej czesciowo w glukoze aby byc wykorzystanymi w mozgu).

3]
Kamila Porczyk - Warszawa
Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska
Piotr Głuchowski - Warszawa
Mariusz Strzeliński - Elbląg

f*** It All, f*** This World, f*** Everything!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 83 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 2304
1. Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze z betainą, ponieważ glikcojamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikcojaminy/betainy

2. Jaką funkcję w batonach sportowych pełni maltitol?
Jest zamiennikiem cukrów prostych - jako substancja słodząca. nie ma wpływu na insuline, huśtawke glikemiczna (przynajmniej są takie teorie ) czyli nie wlicza się go do ogólnej sumy węglowodanów w batonie. Dzieki temu można stosować tego typu batony w dietach niskoweglowodanowych (choc sam w to nie wierze - wegle to wegle, zamienia sie przynajmniej czesciowo w glukoze aby byc wykorzystanymi w mozgu). Inna nazwa maltitolu - bodajże cukier alkoholowy

3. Kamila Porczyk - Warszawa
Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska
Piotr Głuchowski - Warszawa
Mariusz Strzeliński - Elbląg
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 239 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 5342


1) Betaina przemienia homocysteinę w metioninę, która metyluje glikocjaminę do kreatyny.

2) Jest Substancją słodzącą oraz zapobiega zbytniej wartosci kalorycznej batonu

3)Kamila Porczyk - Warszawa
Mariusz Strzeliński - Elbląg
Piotr Głuchowski - Warszawa
Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Czy do brania odżywek potrzebny jest staż?

Następny temat

Białko na noc czy nie?

WHEY premium