1]Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze betaine, ponieważ glikcojamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikcojaminy/betainy 2) Jaką funkcję w batonach sportowych pełni maltitol? jest zamiennikiem cukrów [...]
Zobaczymy... 1: Łączymy z betaina poniewaz ona w watrobie zmienia glikocjamine w kreatyne. 2: Jest zamiennikiem cukrów prostych - jako substancja słodząca. 3: Pudzianowski - Biała Rawska Mariusz Strzeliński - Elbląg Piotr Głuchowski - Warszawa Kamila Porczyk - Warszawa-Kielce
1.Z glikocjaminą stosujemy (łączymy) zawsze betainę, ponieważ w odpowiednich proporcjach wspomaga naturalną produkcję kreatyny przez organizm oraz magazynowanie fosfokreatyny w mięśniach.Ostatnie badania dowodzą, że glikocjamina ma znacznie lepsze możliwości transportowe niż glukoza 2.Maltitol - (E 965)jest to substancja ktora uzywa sie w [...]
1.Z glikocjaminą stosujemy zawsze betainę,ponieważ w odpowiednich proporcjach wspomaga ona naturalną produkcję kreatyny przez organizm jak również magazynowanie fosfokreatyny w mięśniach. 2.Maltitol - (E 965)jest to substancja ktora uzywa sie w batonach zamiast cukru 3. Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska Mariusz Strzeliński - Elbląg Piotr [...]
ad1.Połączenie glikocjaminy i betainy w odpowiednich proporcjach wspomaga naturalną produkcję kreatyny przez organizm oraz magazynowanie fosfokreatyny w mięśniach. Ostatnie badania dowodzą, że glikocjamina ma znacznie lepsze możliwości transportowe niż glukoza ad2.Maltitol - Syntetyczna substancja słodząca. ad3.Mariusz Pudzianowski - Biała [...]
1]Z glikocjaminą stosujemy zawsze betainę, dlatego że w wątrobie glikocjamina ulega metylacji przez betainę(bądź metioninę,która powstaje z betainy) w poprzez co zmienia się w cząsteczkę kreatyny.Takie rozwiązanie jest użyte w Olimp - creafusion gdzie użycie betainy i glikocyjaminy(oraz dodatkowo argininyAAKG i n-acetyl-L-glutaminy) zapewnia [...]
"...To cieżka historia z falistej tektury przyjacielu mojej zdechłej pszczoly...heh.... i wyjdz juz z talerza bo cie frytki napier..olą...aaaaaaa chlopaki to u szewca drewniane gwoździe prostują...' 1===>Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze betaine, ponieważ glikcojamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i [...]
^^^^1)Z glikocjaminą stosujemy (łączymy) zawsze betainę, ponieważ w odpowiednich proporcjach wspomaga naturalną produkcję kreatyny przez organizm oraz magazynowanie fosfokreatyny w mięśniach.Ostatnie badania dowodzą, że glikocjamina ma znacznie lepsze możliwości transportowe niż glukoza ^^^^2)Maltitol to substancja słodząca ^^^^3)Kamila Porczyk [...]
1.Połączenie glikocjaminy i betainy w odpowiednich proporcjach wspomaga naturalną produkcję kreatyny przez organizm oraz magazynowanie fosfokreatyny w mięśniach. Ostatnie badania dowodzą, że glikocjamina ma znacznie lepsze możliwości transportowe niż glukoza 2.Maltitol - Syntetyczna substancja słodząca . 3.Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska [...]
1)Połączenie glikocjaminy i betainy w odpowiednich proporcjach wspomaga naturalną produkcję kreatyny przez organizm oraz magazynowanie fosfokreatyny w mięśniach. Ostatnie badania dowodzą, że glikocjamina ma znacznie lepsze możliwości transportowe niż glukoza 2Maltitol - (E 965) Syntetyczna substancja słodząca i regulator wilgotności. Mniej słodki [...]
ad.1]Z glikocjaminą stosujemy (łączymy) zawsze z betainą, ponieważ glikocjamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikocjaminy/betainy ad.2] Jaką funkcję w batonach sportowych pełni maltitol? jest zamiennikiem [...]
1] Z glikocjaminą łączymy zawsze betainę, ponieważ glikocyjamina jest przekształcana w organizmie do szkodliwej homocysteiny. Organizm moze zmienic homocysteine w SAM(S-adenozylometionine) własnie przy pomocy betainy. Dodatkowo glikocyjamina ulega metylacji w nerkach przez betaine(albo metionine). To tak z tego co pamietam 2 W batonach sportowych [...]
1. Glikocjaminę łaczymy z produktami zawierającymi kreatynę, gdyż ta jest jej prekursorem. 2.Maltitol należy do grupy alkoholi cukrowych, zastosowany jest jako słodzik. Alkohole cukrowe posiadają kaloryczność taką jak sacharoza, ale poniewaz są wolniej absorbowane w przewodzie pokarmowym, nie podwyższają zawartości glukozy we krwi i poziomu [...]
1. Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze betaine. Betaina przemienia homocysteinę w metioninę, która metyluje glikocjaminę do kreatyny. 2. Maltitol(E 965) jest substancją słodzącą, substytutem sacharozy. W batonach służy jako słodzik. Ponadto maltitol Maltitol należy do grupy alkoholi cukrowych. Alkohole te posiadają kaloryczność taką jak [...]
1. Z glikocjaminą łączymy zawsze betainę, ponieważ glikocyjamina jest przekształcana w organizmie do szkodliwej homocysteiny. Organizm moze zmienic homocysteine w SAM własnie przy pomocy betainy. Dodatkowo glikocyjamina ulega metylacji w nerkach przez betaine(albo metionine). 2. W batonach sportowych maltitol występuje jako słodzik 3. Kamila [...]
1. Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze betaine. Betaina przemienia homocysteinę w metioninę, która metyluje glikocjaminę do kreatyny. 2. Maltitol(E 965) jest substancją słodzącą, substytutem sacharozy. W batonach służy jako słodzik. Ponadto maltitol Maltitol należy do grupy alkoholi cukrowych. Alkohole te posiadają kaloryczność taką jak [...]
1) Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze betainę, dzięki której glikocjamina trafiając do wątroby ulega metylacji i zmienia się w cząsteczke kreatyny. 2) Maltitol (E 965) pełni funkcje substancji słodzącej. Maltitol nalezy do grupy alkoholi cukrowych (tzw. polioli), które mimo iz posiadają taką samą kaloryczność co sacharoza, nie podwyższają [...]
1]Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze z betainą, ponieważ glikcojamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikcojaminy/betainy 2] Jaką funkcję w batonach sportowych pełni maltitol? jest zamiennikiem cukrów [...]
1)Połączenie glikocjaminy i betainy w odpowiednich proporcjach wspomaga naturalną produkcję kreatyny przez organizm oraz magazynowanie fosfokreatyny w mięśniach. Ostatnie badania dowodzą, że glikocjamina ma znacznie lepsze możliwości transportowe niż glukoza 2)Syntetyczna substancja słodząca i regulator wilgotności. Mniej słodki od cukru. [...]
1) Gikocjamine łączymy zawsze z betainą. W wątrobie ulega ona metylacji przez betainę lub metioninę i przekształca się w czasteczkę kreatyny 2) maltitol nalezy do szeroko stosowanej grupy substancji słodzących , którestanowią poliole, Jeden gram polioli dostarcza mniej kalorii niż cukier (sacharoza) przy tej samej objętości. Maltitol jest [...]