1)Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze z betainą, ponieważ glikcojamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikcojaminy/betainy 2) Jaką funkcję w batonach sportowych pełni maltitol? jest zamiennikiem cukrów [...]
Ad 1. Betaina przemienia homocysteine w metionine, ktora metyluje glikocjamine do kreatyny. Ad 2. Maltitol - substancja slodzaca. Maltitol (E965) - uzyskiwany ze skrobi ziemniaczanej lub kukurydzianej przez hydrolize enzymatyczna; nie wymaga limitowania; substytut sacharozy; zapobiega krystalizacji. A w batonach ma funkcję słodzącą. Ma dzialanie [...]
1]Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze z betainą, ponieważ glikcojamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikcojaminy/betainy 2] Jaką funkcję w batonach sportowych pełni maltitol? jest zamiennikiem cukrów [...]
1]Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze z betainą, ponieważ glikcojamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikcojaminy/betainy 2] Jaką funkcję w batonach sportowych pełni maltitol? jest zamiennikiem cukrów [...]
1. Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze z betainą, ponieważ glikcojamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikcojaminy/betainy 2. Jaką funkcję w batonach sportowych pełni maltitol? Jest zamiennikiem cukrów [...]
1) Betaina przemienia homocysteinę w metioninę, która metyluje glikocjaminę do kreatyny. 2) Jest Substancją słodzącą oraz zapobiega zbytniej wartosci kalorycznej batonu 3)Kamila Porczyk - Warszawa Mariusz Strzeliński - Elbląg Piotr Głuchowski - Warszawa Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska
Witam wszystkich!!! Ale sie dzisiaj ciesze :)))) Jutro wygram!!!! :) 1.Połączenie glikocjaminy i betainy w odpowiednich proporcjach wspomaga naturalną produkcję kreatyny przez organizm oraz magazynowanie fosfokreatyny w mięśniach. Ostatnie badania dowodzą, że glikocjamina ma znacznie lepsze możliwości transportowe niż glukoza 2.Maltitol - (E 965) [...]
1]Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze betaine, ponieważ glikcojamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikcojaminy/betainy 2) Jaką funkcję w batonach sportowych pełni maltitol? jest zamiennikiem cukrów [...]
1)Połączenie glikocjaminy i betainy w odpowiednich proporcjach wspomaga naturalną produkcję kreatyny przez organizm oraz magazynowanie fosfokreatyny w mięśniach. Ostatnie badania dowodzą, że glikocjamina ma znacznie lepsze możliwości transportowe niż glukoza 2Maltitol - (E 965) Syntetyczna substancja słodząca i regulator wilgotności. Mniej słodki [...]
1) Z glikocjaminą stosujemy (łączymy) zawsze betainę która w procesie metylacji przekształca glikocjaminę w kreatyne. 2) Maltitol pełni funkcję substancji slodzącej w batonach sportowych. 3) K.Porczyk - Warszawa M.Strzeliński - Elbląg P.Głuchowski - Biała Rawska M.Pudzianowski - Warszawa
1 Do glikocjaminy potrzebana jest betaina, ktora w procesie metylacji przeksztalca glikocjamine w czasteczke kreatyny 2 maltitol jest to substancja slodzaca 3 Mariusz Strzeliński - Elbląg Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska Kamila Porczyk - Warszawa Piotr Głuchowski - Warszawa
1.Połączenie glikocjaminy i betainy w odpowiednich proporcjach wspomaga naturalną produkcję kreatyny przez organizm oraz magazynowanie fosfokreatyny w mięśniach. Ostatnie badania dowodzą, że glikocjamina ma znacznie lepsze możliwości transportowe niż glukoza 2.Maltitol - (E 965) Syntetyczna substancja słodząca i regulator wilgotności. Mniej [...]
1)Z betaniną gdyż połączenie glikocjaminy i betainy w odpowiednich proporcjach wspomaga naturalną produkcję kreatyny przez organizm oraz magazynowanie fosfokreatyny w mięśniach. Ostatnie badania dowodzą, że glikocjamina ma znacznie lepsze możliwości transportowe niż glukoza 2) Maltitol - (E 965) Syntetyczna substancja słodząca i regulator [...]
1. Betaina przemienia homocysteine w metionine, ktora metyluje glikocjamine do kreatyny. 2. Maltitol - substancja slodzaca, w batonach ma funkcję słodzącą. 3. Kamila Porczyk - Warszawa Mariusz Strzeliński - Elbląg Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska Piotr Głuchowski - Warszawa
1) Połączenie glikocjaminy i betainy w odpowiednich proporcjach wspomaga naturalną produkcję kreatyny przez organizm oraz magazynowanie fosfokreatyny w mięśniach. Ostatnie badania dowodzą, że glikocjamina ma znacznie lepsze możliwości transportowe niż glukoza 2) Maltitol - Syntetyczna substancja słodząca 3) Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska [...]
1.Połączenie glikocjaminy i betainy w odpowiednich proporcjach wspomaga naturalną produkcję kreatyny przez organizm oraz magazynowanie fosfokreatyny w mięśniach. Ostatnie badania dowodzą, że glikocjamina ma znacznie lepsze możliwości transportowe niż glukoza 2.Maltitol - Syntetyczna substancja słodząca . 3.Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska [...]
1.Połączenie glikocjaminy i betainy w odpowiednich proporcjach wspomaga naturalną produkcję kreatyny przez organizm oraz magazynowanie fosfokreatyny w mięśniach. Ostatnie badania dowodzą, że glikocjamina ma znacznie lepsze możliwości transportowe niż glukoza 2.Maltitol - (E 965) Syntetyczna substancja słodząca i regulator wilgotności. Mniej [...]
1. Glikocjaminę łaczymy z produktami zawierającymi kreatynę, gdyż ta jest jej prekursorem. 2.Maltitol należy do grupy alkoholi cukrowych, stosowany jest jako słodzik. Alkohole cukrowe posiadają kaloryczność taką jak sacharoza, ale z uwagi na to, że są wolniej absorbowane w przewodzie pokarmowym, nie podwyższają zawartości glukozy we krwi i [...]
1)1)Połączenie glikocjaminy i betainy w odpowiednich proporcjach wspomaga naturalną produkcję kreatyny przez organizm oraz magazynowanie fosfokreatyny w mięśniach. Ostatnie badania dowodzą, że glikocjamina ma znacznie lepsze możliwości transportowe niż glukoza, wiec lepiej moga byc wykorzystane przez organizm 2)Maltitol -to substancje słodzące, [...]
ad.1 Połączenie glikocjaminy i betainy w odpowiednich proporcjach wspomaga naturalną produkcję kreatyny przez organizm oraz magazynowanie fosfokreatyny w mięśniach. Ostatnie badania dowodzą, że glikocjamina ma znacznie lepsze możliwości transportowe niż glukoza ad.2 Maltitol - Syntetyczna substancja słodząca i regulator wilgotności. Mniej słodki [...]