Szacuny
0
Napisanych postów
6
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
18
1)Połączenie glikocjaminy i betainy w odpowiednich proporcjach wspomaga naturalną produkcję kreatyny przez organizm oraz magazynowanie fosfokreatyny w mięśniach. Ostatnie badania dowodzą, że glikocjamina ma znacznie lepsze możliwości transportowe niż glukoza
2Maltitol - (E 965) Syntetyczna substancja słodząca i regulator wilgotności. Mniej słodki od cukru.
3)Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska
Mariusz Strzeliński - Elbląg
Piotr Głuchowski - Warszawa
Kamila Porczyk - Warszawa
Szacuny
33
Napisanych postów
2007
Wiek
38 lat
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
74703
ad.1]Z glikocjaminą stosujemy (łączymy) zawsze z betainą, ponieważ glikocjamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikocjaminy/betainy
ad.2] Jaką funkcję w batonach sportowych pełni maltitol?
jest zamiennikiem cukrów prostych - jako substancja słodząca. nie ma wpływu na insuline, huśtawke glikemiczna (przynajmniej są takie teorie ) czyli nie wlicza się go do ogólnej sumy węglowodanów w batonie. Dzieki temu można stosować tego typu batony w dietach niskoweglowodanowych. Inna nazwa maltitolu - bodajże cukier alkoholowy
ad.3]
Kamila Porczyk - Warszawa
Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska
Piotr Głuchowski - Warszawa
Mariusz Strzeliński - Elbląg
Szacuny
15
Napisanych postów
4202
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
31691
1] Z glikocjaminą łączymy zawsze betainę, ponieważ glikocyjamina jest przekształcana w organizmie do szkodliwej homocysteiny. Organizm moze zmienic homocysteine w SAM(S-adenozylometionine) własnie przy pomocy betainy. Dodatkowo glikocyjamina ulega metylacji w nerkach przez betaine(albo metionine).
To tak z tego co pamietam
2 W batonach sportowych maltitol występuje jako słodzik
3
Kamila Porczyk -Warszawa,
Mariusz Strzeliński Elbląg,
Piotr Głuchowski Warszawa,
M.Pudzianowski w Biała Rawska
Szacuny
0
Napisanych postów
23
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
1934
1===>Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze betaine, ponieważ glikcojamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikcojaminy/betainy
2)
Maltitol===>jest zamiennikiem cukrów prostych - jako substancja słodząca. nie wlicza się go do ogólnej sumy węglowodanów w batonie. Dzieki temu można stosować tego typu batony w dietach niskoweglowodanowych Inna nazwa maltitolu - cukier alkoholowy
Wartość kaloryczna maltitolu to 2.4 Cal/g
Chemiczna formuła maltitolu to C12-H24-O11
3)
Mariusz Pudzianowski ===========> Biała Rawska :)
Piotr Głuchowski ==========> Warszawa :)
Mariusz Strzeliński ===========> Elbląg :)
Kamila Porczyk ==========> Warszawa :)
Szacuny
8
Napisanych postów
1341
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
43847
1===>Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze betaine, ponieważ glikcojamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikcojaminy/betainy
2)
Maltitol===>jest zamiennikiem cukrów prostych - jako substancja słodząca. nie wlicza się go do ogólnej sumy węglowodanów w batonie. Dzieki temu można stosować tego typu batony w dietach niskoweglowodanowych Inna nazwa maltitolu - cukier alkoholowy
Wartość kaloryczna maltitolu to 2.4 Cal/g
Chemiczna formuła maltitolu to C12-H24-O11
3)
Mariusz Pudzianowski ===========> Biała Rawska :)
Piotr Głuchowski ==========> Warszawa :)
Mariusz Strzeliński ===========> Elbląg :)
Kamila Porczyk ==========> Warszawa :)
Na początku treningów... zrób sobie badanie krwi i kału.. wtedy przekonasz sie czy trening masz we krwi czy w dupie...
_# SFD F!GHT CLUB #_
Szacuny
11148
Napisanych postów
51567
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
1. Glikocjaminę łaczymy z produktami zawierającymi kreatynę, gdyż ta jest jej prekursorem.
2.Maltitol należy do grupy alkoholi cukrowych, zastosowany jest jako słodzik. Alkohole cukrowe posiadają kaloryczność taką jak sacharoza, ale poniewaz są wolniej absorbowane w przewodzie pokarmowym, nie podwyższają zawartości glukozy we krwi i poziomu insuliny.
3.
Kamila Porczyk mieszka w Warszawie
Głuchowski - Warszawa
Strzeliński - Elbląg
Pudzianowski - Biała Rawska