SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

KONKURS MIKOŁAJKOWY

temat działu:

Odżywki i suplementy

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 292110

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 504 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 2426
1]Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze z betainą, ponieważ glikcojamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikcojaminy/betainy
2] Jaką funkcję w batonach sportowych pełni maltitol?
Jest zamiennikiem cukrów prostych ,stosowany jako substancja słodząca.
3] Kamila Porczyk - Warszawa
Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska
Piotr Głuchowski - Warszawa
Mariusz Strzeliński – Elbląg

Może z racjii tego ,że raczej jestem tu pierwszą dziewczyną ( nie widziałam innej) w tym konkursie to może należy mi się jakaś specjalna nagroda

Watermelon-is a great fruit.
You eat ,you drink ,you wash your face!!!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 30 Napisanych postów 1168 Wiek 39 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 30590
1.Z glikocjaminą stosujemy (łączymy) zawsze betainę, ponieważ w odpowiednich proporcjach wspomaga naturalną produkcję kreatyny przez organizm oraz magazynowanie fosfokreatyny w mięśniach.
2.Maltitol - (E 965)jest to substancja ktora uzywa sie w batonach zamiast cukru
3.Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska
Mariusz Strzeliński - Elbląg
Piotr Głuchowski - Warszawa
Kamil Porczyk - Warszawa

Sztuka zycia polega na tym by Umierac Młodo ... Ale tak Pózno jak to tylko mozliwe ...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 42 Napisanych postów 3768 Wiek 38 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 113277
1.Połączenie glikocjaminy i betainy w odpowiednich proporcjach wspomaga naturalną produkcję kreatyny przez organizm oraz magazynowanie fosfokreatyny w mięśniach. Ostatnie badania dowodzą, że glikocjamina ma znacznie lepsze możliwości transportowe niż glukoza

2.Maltitol - (E 965) Syntetyczna substancja słodząca i regulator wilgotności. Mniej słodki od cukru.

3.Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska
Mariusz Strzeliński - Elbląg
Piotr Głuchowski - Warszawa
Kamila Porczyk - Warszawa

Top Dog

If you wanna job done right you must do it yourself

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 208 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 8085
heh chodziło mi raczej jak kożystać z poczty sfd bo do niej abonament raczej potrzebny Sogacz polecial i tak

Suplementacja to już tradycja

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 167 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 2007
heh nie ma co narzekac,gramy dalej

AD.1
Z glikocjamina stosujemy betaine,która w procesie zwanym metylacją przekształca glikocjamine w kreatynę.


AD.2
Maltitol(E965) to substancja słodząca. W batonach Olimpu służy jako słodzik.
Maltitol nie niszczy zębów tak jak cukier, i może być sporzywany przez diabetyków. Do rozkładu maltitolu niejest potrzebna insulina.
Wartość kaloryczna maltitolu to 2.4 Cal/g
Chemiczna formuła maltitolu to C12-H24-O11


AD.3
Mariusz Strzeliński mieszka w Elblągu
Mariusz Pudzinowski mieszka w Białej Rawskiej
Piotr Głuchowski mieszka w Warszawie
Kamila Porczyk mieszka w Warszawie

Pozdro i Wesołych Świat

http://www.pajacyk.pl klikajmy to nic nie kosztuje!!!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
pierwsza dziewczynką napewno nie jestes Graka
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 14 Napisanych postów 3032 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 123315
1]Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze z betainą, ponieważ glikcojamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikcojaminy/betainy


2] Jaką funkcję w batonach sportowych pełni maltitol?
jest zamiennikiem cukrów prostych - jako substancja słodząca. nie ma wpływu na insuline, huśtawke glikemiczna (przynajmniej są takie teorie ) czyli nie wlicza się go do ogólnej sumy węglowodanów w batonie. Dzieki temu można stosować tego typu batony w dietach niskoweglowodanowych (choc sam w to nie wierze - wegle to wegle, zamienia sie przynajmniej czesciowo w glukoze aby byc wykorzystanymi w mozgu). Inna nazwa maltitolu - bodajże cukier alkoholowy

3]
Kamila Porczyk - Warszawa
Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska
Piotr Głuchowski - Warszawa
Mariusz Strzeliński - Elbląg
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 40 Napisanych postów 9390 Wiek 39 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 49424
SOAD daj soga i nie gadaj
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 183 Napisanych postów 12431 Wiek 38 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 185431
1]Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze z betainą, ponieważ glikcojamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikcojaminy/betainy


2] Jaką funkcję w batonach sportowych pełni maltitol?
jest zamiennikiem cukrów prostych - jako substancja słodząca. nie ma wpływu na insuline, huśtawke glikemiczna (przynajmniej są takie teorie ) czyli nie wlicza się go do ogólnej sumy węglowodanów w batonie. Dzieki temu można stosować tego typu batony w dietach niskoweglowodanowych (choc sam w to nie wierze - wegle to wegle, zamienia sie przynajmniej czesciowo w glukoze aby byc wykorzystanymi w mozgu). Inna nazwa maltitolu - bodajże cukier alkoholowy

3]
Kamila Porczyk - Warszawa
Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska
Piotr Głuchowski - Warszawa
Mariusz Strzeliński - Elbląg
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 1074 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 11104
1]
Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze z betainą, ponieważ glikcojamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikcojaminy/betainy

3]
Maltitol jest członkiem rodziny słodzików znanych jako alkohole wielowodorotlenowe albo alkohole cukrowe. Ma on miły słodki smak znacząco podobny do sacharozy. Maltitol jest około 90% tak słodki jak cukier, nie - kancerogenny i znacząco mniej kaloryczny. Maltitol jest specjalnie przydatny w produkcji cukierków, twardych cukierków, gum do żucia, czekolady, ciasteczek i lodów

3]
Kamila Porczyk - Warszawa
Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska
Piotr Głuchowski - Warszawa
Mariusz Strzeliński - Elbląg

dieta to podstawia kto nie wierzy jego sprawa!

Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Czy do brania odżywek potrzebny jest staż?

Następny temat

Białko na noc czy nie?

WHEY premium