Szacuny
1
Napisanych postów
504
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
2426
1]Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze z betainą, ponieważ glikcojamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikcojaminy/betainy
2] Jaką funkcję w batonach sportowych pełni maltitol?
Jest zamiennikiem cukrów prostych ,stosowany jako substancja słodząca.
3] Kamila Porczyk - Warszawa
Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska
Piotr Głuchowski - Warszawa
Mariusz Strzeliński – Elbląg
Może z racjii tego ,że raczej jestem tu pierwszą dziewczyną ( nie widziałam innej) w tym konkursie to może należy mi się jakaś specjalna nagroda
Watermelon-is a great fruit.
You eat ,you drink ,you wash your face!!!
Szacuny
30
Napisanych postów
1168
Wiek
39 lat
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
30590
1.Z glikocjaminą stosujemy (łączymy) zawsze betainę, ponieważ w odpowiednich proporcjach wspomaga naturalną produkcję kreatyny przez organizm oraz magazynowanie fosfokreatyny w mięśniach.
2.Maltitol - (E 965)jest to substancja ktora uzywa sie w batonach zamiast cukru
3.Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska
Mariusz Strzeliński - Elbląg
Piotr Głuchowski - Warszawa
Kamil Porczyk - Warszawa
Sztuka zycia polega na tym by Umierac Młodo ... Ale tak Pózno jak to tylko mozliwe ...
Szacuny
42
Napisanych postów
3768
Wiek
38 lat
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
113277
1.Połączenie glikocjaminy i betainy w odpowiednich proporcjach wspomaga naturalną produkcję kreatyny przez organizm oraz magazynowanie fosfokreatyny w mięśniach. Ostatnie badania dowodzą, że glikocjamina ma znacznie lepsze możliwości transportowe niż glukoza
2.Maltitol - (E 965) Syntetyczna substancja słodząca i regulator wilgotności. Mniej słodki od cukru.
3.Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska
Mariusz Strzeliński - Elbląg
Piotr Głuchowski - Warszawa
Kamila Porczyk - Warszawa
Top Dog
If you wanna job done right you must do it yourself
Szacuny
3
Napisanych postów
167
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
2007
heh nie ma co narzekac,gramy dalej
AD.1
Z glikocjamina stosujemy betaine,która w procesie zwanym metylacją przekształca glikocjamine w kreatynę.
AD.2
Maltitol(E965) to substancja słodząca. W batonach Olimpu służy jako słodzik.
Maltitol nie niszczy zębów tak jak cukier, i może być sporzywany przez diabetyków. Do rozkładu maltitolu niejest potrzebna insulina.
Wartość kaloryczna maltitolu to 2.4 Cal/g
Chemiczna formuła maltitolu to C12-H24-O11
AD.3
Mariusz Strzeliński mieszka w Elblągu
Mariusz Pudzinowski mieszka w Białej Rawskiej
Piotr Głuchowski mieszka w Warszawie
Kamila Porczyk mieszka w Warszawie
Szacuny
14
Napisanych postów
3032
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
123315
1]Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze z betainą, ponieważ glikcojamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikcojaminy/betainy
2] Jaką funkcję w batonach sportowych pełni maltitol?
jest zamiennikiem cukrów prostych - jako substancja słodząca. nie ma wpływu na insuline, huśtawke glikemiczna (przynajmniej są takie teorie ) czyli nie wlicza się go do ogólnej sumy węglowodanów w batonie. Dzieki temu można stosować tego typu batony w dietach niskoweglowodanowych (choc sam w to nie wierze - wegle to wegle, zamienia sie przynajmniej czesciowo w glukoze aby byc wykorzystanymi w mozgu). Inna nazwa maltitolu - bodajże cukier alkoholowy
3]
Kamila Porczyk - Warszawa
Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska
Piotr Głuchowski - Warszawa
Mariusz Strzeliński - Elbląg
Szacuny
183
Napisanych postów
12431
Wiek
38 lat
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
185431
1]Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze z betainą, ponieważ glikcojamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikcojaminy/betainy
2] Jaką funkcję w batonach sportowych pełni maltitol?
jest zamiennikiem cukrów prostych - jako substancja słodząca. nie ma wpływu na insuline, huśtawke glikemiczna (przynajmniej są takie teorie ) czyli nie wlicza się go do ogólnej sumy węglowodanów w batonie. Dzieki temu można stosować tego typu batony w dietach niskoweglowodanowych (choc sam w to nie wierze - wegle to wegle, zamienia sie przynajmniej czesciowo w glukoze aby byc wykorzystanymi w mozgu). Inna nazwa maltitolu - bodajże cukier alkoholowy
3]
Kamila Porczyk - Warszawa
Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska
Piotr Głuchowski - Warszawa
Mariusz Strzeliński - Elbląg
Szacuny
5
Napisanych postów
1074
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
11104
1]
Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze z betainą, ponieważ glikcojamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikcojaminy/betainy
3]
Maltitol jest członkiem rodziny słodzików znanych jako alkohole wielowodorotlenowe albo alkohole cukrowe. Ma on miły słodki smak znacząco podobny do sacharozy. Maltitol jest około 90% tak słodki jak cukier, nie - kancerogenny i znacząco mniej kaloryczny. Maltitol jest specjalnie przydatny w produkcji cukierków, twardych cukierków, gum do żucia, czekolady, ciasteczek i lodów
3]
Kamila Porczyk - Warszawa
Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska
Piotr Głuchowski - Warszawa
Mariusz Strzeliński - Elbląg