...
Napisał(a)
A wy sie boicie? Wiem że teraz moda na bezglutenowe wszystko, ale to chyba nie ma wpływu na redukcje, a gluten wszechobecny.
...
Napisał(a)
na bezglutenowe jest moda bo drozsze 5 lat temu nikt sie tym nie przejmowal, teraz zaraz, gdzie nie pojdziesz to gluten to czy gluten tamto, jak ci smakuje, nie masz problemow zoladkowych, sprawdza sie makro itd. to spokojnie mozesz jesc.
http://www.sfd.pl/Lordknaga_blogo_galeria-t1129580.html
LORDKNAGA - MOJA PRZYGODA Z CROSSFITEM - sponsored by reebok
...
Napisał(a)
Jak nie masz uczulenia na gluten albo nie odczuwasz dyskomfortu to jedz.
...
Napisał(a)
Czym się kierować w kupnie słodzika, głównie jadłem stewie, teraz się chce przerzucić.
...
Napisał(a)
Jak to jest z kisielem/budyniem/cukrem etc.?
Szukałem na forum i znalazłem: Frequently Asked Questions by Si2uiel (Ad.28)
A co jeśli wartości BTW z takiego śmieciowego jedzenia są w liczone w bilans diety (rozkład makroelementów oraz ilość kcal)?
Przeczytałem, że wysoko przetworzone węglowodany powodują szybki wzrost poziomu insuliny we krwi. Następnie spadek insuliny powoduje, że jesteśmy głodni. Dodatkowo kcal z wysoko przetworzonych węglowodanów szybko przemieniane są w tłuszcz.
W tym momencie powrót do pierwszego pytania. Czy zostaną zamienione w tłuszcz nawet gdy BTW i kcal się zgadzają? - > czy w takim wypadku również wpływają na procentowy poziom tkanki tłuszczowej w organizmie?
Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
Szukałem na forum i znalazłem: Frequently Asked Questions by Si2uiel (Ad.28)
A co jeśli wartości BTW z takiego śmieciowego jedzenia są w liczone w bilans diety (rozkład makroelementów oraz ilość kcal)?
Przeczytałem, że wysoko przetworzone węglowodany powodują szybki wzrost poziomu insuliny we krwi. Następnie spadek insuliny powoduje, że jesteśmy głodni. Dodatkowo kcal z wysoko przetworzonych węglowodanów szybko przemieniane są w tłuszcz.
W tym momencie powrót do pierwszego pytania. Czy zostaną zamienione w tłuszcz nawet gdy BTW i kcal się zgadzają? - > czy w takim wypadku również wpływają na procentowy poziom tkanki tłuszczowej w organizmie?
Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
...
Napisał(a)
Rodzaj węglowodanów czy proste czy złożone a także czy ich spożywanie następuje z innymi składnikami żywności na wpływ na wyrzut insuliny. Jeśli osoba A trzyma takie samo makro jak osoba B ale pierwsza z nich pozyskuje je ze śmieciowego jedzenia to istnieje bardzo duże prawdopodobieństwo że będzie miała więcej tłuszczu podskórnego, trzewnego lub tego i tego (ale i znajdzie się niewielki odsetek ludzi, który bedzię wyglądał w miarę ok)
...
Napisał(a)
FiQusCzym się kierować w kupnie słodzika, głównie jadłem stewie, teraz się chce przerzucić.
Jakościowo stewia powinna być najlepsza. Ew. erytrol lub ksylitol, jednak ciężko nazwać je słodzikami.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
Jest jeszcze jakiś, ale makro ma gorsze bo porównywałem przy zakupie.
...
Napisał(a)
W jakim sensie gorsze? Każde pieczywo ma przybliżone. Chyba, że patrzysz na 2g różnicy białka
Moderator działu Odżywianie
Poprzedni temat
Cannibal Inferno Lean FX AD-3
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- 269
- 270
- 271
- 272
- 273
- 274
- 275
- 276
- 277
- 278
- 279
- 280
- 281
- 282
- 283
- 284
- 285
- 286
- 287
- 288
- 289
- 290
- 291
- 292
- 293
- 294
- 295
- 296
- 297
- 298
- 299
- 300
- 301
- 302
- 303
- 304
- 305
- 306
- 307
- 308
- 309
- 310
- 311
- 312
- 313
- 314
- 315
- 316
- 317
- 318
- 319
- 320
- 321
- 322
- 323
- 324
- 325
- 326
- 327
- 328
- 329
- 330
- 331
- 332
- 333
- 334
- 335
- 336
- 337
- 338
- 339
- 340
- 341
- 342
- 343
- 344
- 345
- 346
- 347
- 348
- 349
- 350
- 351
- 352
- 353
- 354
- 355
- 356
- 357
- 358
- 359
- 360
- 361
- 362
- 363
- 364
- 365
- 366
- 367
- 368
- 369
- 370
- 371
- 372
- 373
- 374
- 375
- 376
- 377
- 378
- 379
- 380
- 381
- 382
- 383
- 384
- 385
- 386
- 387
- 388
- 389
- 390
- 391
- 392
- 393
- 394
- 395
- 396
- 397
- 398
- 399
- ...
- 400
Następny temat
Dieta do oceny . Pewien problem
Polecane artykuły