Co do zrodla miesa. Wolowina jest jednym z najbardziej wartosciowych mies. Pan Marek jest zwolennikiem poledwicy wolowej z powodu duzej zawartosci bialka i malej zawartosci tluszczy. Warto zauwazyc ze coponiektore tluszcze pochodzenia wolowiny oraz caly tluszcz barani nie jest rozkladany przez nasz organizm. Przez co gdy tluszcz dostanie sie do [...]
[...] mnie cosik rozkłada, a weekend i pracowity i w rozjazdach, więc na szybko nadrabiam zaległości Jajecznica z cebulką i pomidorami Pasztet domowy pieczony mojej produkcji(wołowina - udziec, wieprzowina łopatka, boczek i wątroba, udka wieprzowe, schab z dzika, cebula, podgrzybki i pieczarki + jaja) palce lizać @-) ogórki zielone, ogórki [...]
Siemanko, Odnośnie ucięcia białeczka, tak też robię, obcinam trochę białka i dorzucam WW. Obecnie będę trzymał na poziomie ok. 180g co i tak daje łącznie prawie 3g/kg masy ciała w moim przypadku, tak jak wspominałem wliczam białko z wszystkich produktów. Dzisiaj wleciały plecy. Do pracy mam na 14stą, także pobudka była ok 5 rano, konkretna [...]
[...] imieniny, także zostało dość smacznie i niezdrowo pojedzone %-), a jeszcze wieczorem spotkanie ze znajomymi, dawno się nie widzieliśmy, więc wpadł kebab w tortilli z mięsem wołowina-baranina-cielęcina (mix) mega smaczne, do tego dwa piwka i kieliszek żubróweczki smakowej \-). Teraz już bez żadnych wyskoków aż do świąt, tam odpuszczam na wigilię [...]
[...] uchroni Cię przed zjedzeniem jakiegoś "śmiecia" - to będzie zdecydowanie lepszym rozwiązaniem. Pomyśl jednak o omletach na przykład, może jakieś inne owoce morza niż ryby, wołowina, indyk. Białko w prochu nie może być głównym źródłem białka - o tym zapomnij. Ogólnie to unikanie mięsa i ryb spowoduje, że będziesz miała marne efekty. Nie [...]
[...] jakoś w posiłkach.. nie wiem może zupy, gołąbki. Nawet te 80-100g mięsa w 1-2 posiłkach dziennie to będzie super a to są małe ilości i myślę, że dasz radę :-) może jakaś wołowina? Jak poprosisz o zmielenie to możesz je wymieszać z jakim warzywem i zrobić klopsy albo jakąś zapiekankę z ziemniakami i warzywami. Pomyśl Na wszystkie proporcje [...]
Wołowina moje ulubione mięso, chyba w każdej postaci. Od surowej, przez grillowaną, duszoną, gotowaną, pieczoną itd. Rion tak dzisiaj oglądałem i macałem moją klatkę hehe i w sumie najwięcej mięśnia jest przy pachwinach, a najmniej na środku, szczególnie przy mostku. Na klatkę robię w sumie same standardowe wyciskania sztangi i hantli w dwóch [...]
TRENINGI: /SFD/Images/2016/5/6/85f3acbf3fa8493abf31c0c0c1f01ab6.png KOMENTARZ DO TRENINGU: Wszędzie delikatnie do góry także jest super. Deload dał radę jak zwykle ;-) Wynika z tego że u mnie regeneracja jest słaba. Ciekawe czy nie robił bym lepszego progresu na planie 3 dniowym? Teraz na pewno nie będę już nic mieszał, ale jak skończę redukcję [...]
Ile czasu powinna się gotować wołowina (udziec/antrykot/rostbef) na parze żeby była zjadliwa? Wiem, że mięso szybciej będzie dobre jak pokroi się je w drobne kawałki.
ile czasu może leżeć w lodówce mięso (piersi z kurczaka , wołowina , wieprzowina ) tak aby zachowało świeżość , nadawało się do spożycia , i czy to czy są surowe czy już usmażone ma na to jakiś wpływ ? Surowe jak u mnie ma leżeć dłużej niż przez jedną noc to mrożę bo nigdy nie wiadomo ile leżało w sklepie a te ich daty są często rypnięte. Ale [...]
najlepiej na parze, ale na patelni tez mozna teraz wszystko jest łatwo dostępne, ludzie już dawno wyszli z jaskini %-) wieprzowina, wołowina (to juz troche droższe), ryby