Nie zastapisz, z ryba tez trzeba sie bawic a co dopiero z wolowina. Tunczyk w puszcze od czasu do czasu mzoe byc ale nie za czesto. Mi zrobienie piersi nie zajmuje duzo czasu. Rozbicie, na grill, 10min i gotowe.
dieta do bani uloz ja z tych produktow ; Weglowodany : ryz/makaron/ziemniaki/kasza/platki owsiane/chleb razowy, staraj sie wybierac produkty jak najmniej przetworzone. Bilako : drob/wolowina/ryby/jaja/twarogi/kefiry itp. Tluszcze : oliwa z oliwek/nasiona/pestki dyni/orzechy/ Do tego jedz duzo warzyw i owocow. Oblicz swoje zapotrzebowanie za [...]
Postaram sie pomoc. Okej, posilki ma jesc co 2,5h-3,5h, w diecie powinno ich byc od 4 do 6. Powinny sie skladac z : Wegowodanow zlozonych : ryz/makaron/ziemniaki/kasza/platki owsiane/chleb razowy, staraj sie wybierac produkty jak najmniej przetworzone. Bilako : drob/wolowina/ryby/jaja/twarogi/kefiry itp. tluszcze : oliwa z [...]
najwazniejsze i podstawowe zrodla bialka w diecie: piers z kurczaka, ryby, wolowina, jaja..glownie powinienes na tym bazowac, no i oczywiscie na noc niezastapiony twarog, badz serek wiejski..
Jeżeli chodzi o cynk to z tego co pamietam najlepszymi zrodllami są wątroby cielęce i wieprzowa, kasza gryczana, owies, pestki dyni czy wolowina. Napewno w twarogu tłustym mamy więcej witaminy A i D niz w chudym no i jak kolega wyżej wsponial lepiej się one przyswoją dzueki zawartości tłuszczu. Twarog czy ogólnie nabial z tego co pamiętam [...]
[...] wzrasta liczba zakażeń i zatruć pokarmowych. Salmonelozy zajmują wśród nich czołowe miejsce. Gdzie żyje salmonella? Można ją znaleźć w surowych produktach pochodzenia zwierzęcego, jak na przykład drób, wieprzowina, wołowina, a także jaja kurze oraz wszystkie sporządzone z nich potrawy, które nie zostały podgrzane." itp. itd.
Posiłek w szkole niech bedzie np. taki: chleb razowy + pierś z kurczaka/wołowina + warzywa. Oliwę dorzuć wedle zapotrzebowania pami.etając o odpowiednich proporcjach kwasów tłuszczowych. Przed treningiem (2 godzinki) zjedz brązowy ryż z miesem,oliwą i warzywami bezposrednio po treningu carbo + ostrowia, a potem posiłek. Do śniadania możesz [...]
[...] ? Kiedyś bawiłem się w porównania jakie ubytki wagi i objetosci są w przypadku mies po obróbce i wysżło że piers z indyka lub z kurczaka traci średnio 15 %wagi podczas gotowania natomiast schab czy wołowina dochodziło do 30% strat i np po wsadzeniu 200 g wyciągałem po dłuższej obróbce 140-150 g natomiast pierś z 200 g około 170g zostawało
[...] Poczytaj co pisałem o aero i innych aktywnościach. Nie mają one większego sensu, tak dużo i często. INTERWAŁY! NIE WOLNO nam zmniejszać ilości białka (pełnowartościowego; wołowina, wieprzowina, ryby, nabiał), ani zdrowych tłuszczy (oliwa z oliwek, nasiona, orzechy, olej lniany itd.). Zmieniony przez - _Knife_ w dniu 2011-09-25 13:37:58
Jak kolega syzyf powiedział, warto jest zmniejszyć ilość spożywanego twarogu i ewentualnie ustalić pewną granicę. Serek wiejski jest gorszym źródłem białka od twarogu (co oczywiście nie oznacza, że trzeba z niego zrezygnować). Można też spróbować z wołowiną na noc, nie wiem tylko jak to czerwone mięso kalkuluje się z twoją dietą. IMHO dobrze jest [...]