[...] 2 łyżeczki papryki 3-4 łyżki gęstej śmietany pieprz, sól Na oleju podsmażyć mięso, aż się zarumieni, wyjąć na talerz, podsmażyć boczek i cebulę (aż będzie szklista), dodać pokrojone pieczarki, sok pomidorowy, pomidory i mięso. Zagotować, doprawić solą pieprzem i papryką. Dusić około 40 minut, dodać śmietanę. Najlepiej smakuje z makaronem.
kidrauhlxx,wszystko masz na pierwszej stronie co jedza ladies :-) , ja mam ostatnio faze na czerwoną cebule,wszedzie ja dodaje. A cukinie lubie taka skropiona oliwa i natarta czosnkiem,sol i na grilla :-}
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
A jak sie gotuje kurczaka ? normalnie do wody rzucić i włączyć gaz ? no i sól pewnie }:-( ""Nie ma głupich odpowiedzi, są tylko głupie pytania"" Zmieniony przez - tomekkurek w dniu 2013-11-23 21:41:59
składniki: 4 plastry karkówki (ok. 3cm) 600g kiszonej kapusty 3 marchewki 1 cebula ½ łyżki cukru sól pieprz 3 łyżki oliwy wykonanie: Plastry karkówki rozbijamy tłuczkiem do mięsa, a następnie pieprzymy świeżo zmielonym pieprzem. Każdy kawałek obsmażamy na gorącym oleju, z każdej strony po około 1 minucie. Jeśli kapusta jest bardzo kwaśna [...]
Sforcia ja używałam soli himalajskiej i mi bardzo odpowiadała. Taka zwykła sól w porównaniu z himalajską, jest taka bardzie chemiczna. Himalajska jest taka neutralna
eee tam, nie zalejesz się. Nie przesadzajmy już tak z tą wodą. Wodę piją węgle i sól. Utarło się, że przy krecie trzeba pić 2x więcej wody i że mięśnie są tylko pompowane wodą, a później wszystko schodzi, a govno prawda. Wodę podskórną każdy ma. Nadaje ona kształt naszemu ciału i z punktu widzenia fizjologii musi ona tam być. Ja żarłem kretę na [...]
[...] z maki orkiszowej. Co prawda konopie podbijaja nieco ilosc bialka w tortillach (u mnie nieznacznie bo dodalam tej maki oszczednie ze wzgledu na cene i fakt ze nie znam jej jeszcze), ale rowniez maka gryczana czy owsiana (jesli placki robisz tylko z niej) maja wiecej bialka. Sproboj, ciasto robi sie jak na pierogi czyli woda, maka, sol, tluszcz.
Witam. Ostatnio na tvn turbo ogladalem program "nie ma lipy". I tutaj moje pytanie dietetyk z tego programu polecil zeby na treningu pic woda+miod+cytryna+sol. 1) Dlaczego akurat takie rozwiazanie, co to w ogole daje 2) Czy picie takiego napoju nie obciazy w jakis sposob moich nerek, bo wiem ze nadmiar soli jest zly. Czytalem na necie [...]
Ja to robię tak: Najpierw daje indyka, udziec pokrojony drobno i chwilkę podduszam na odrobinie wody na patelni, potem dodaje mrożony szpinak i przykrywam, woda z niego dusi indyka. Potem dodaję ser pleśniowy + trochę śmietany. Oczywiści sól pieprz :) I taką "breję" mieszam z makaronem penne %-)%-) Polecam ser o naprawdę mocnym smaku :-)
Ej, to nie moja wina, że się 3x wstawiło %-) ! Raz wcisnąłem tylko. A omlecik proszę bardzo: OMLET: 2x jajka 3x białka cebulka dymka posiekana chilli garść prażonych pestek dyni DODATKI: pokrojone ulubione warzywa ( u mnie akurat resztki, które były w lodówce. Czyli cukinia, papryka czerwona i zielona, 1/2 czerwonej cebuli i pomidorki cherry [...]
Przepis standardowy ;-) Ciasto: 250g mąki, +-10g drożdży, +-2/3 szklanki wody , niepełna łyżka oliwy, sól, cukier. Ilość ciasta idealna na jedną blachę. Sos: Przecier pomidorowy, zioła wedle uznania. Dodatki na pizze w zależności od tego co mam pod ręką. Grunt, że zawsze znajduję się spora ilość mięsa :-). Piekarnik rozgrzany do 200°C, góra/dół, [...]