huda chodi o to by maka sie podkwasila a czy wspomagasz to drozdzami czy nie nic nie pogarsza. Mozn azakwasic chleb i dodac pozniej drozdzy do podrosniecia A warto hociaz dzien takie wyrobione ciasto przetrzymac w lodowce to zawsze bakterie troche go przerobia
No ja miałam truskawkę przez rok i mega słodka. Ale o tyle dobrze ze wolę zjeśc jajko czy tuńczyka niż ją wypić :-P za to z owocami kwąsnymi jest przepyszna!!!!! jak szejk z MAKA ;-) a Vredotaa jaką Ty polecasz? zeby własnie nei była slodka tak abrdzo... Oku, ja generalnie nie polecam żadnej :) Zgadzam się z Szefowymi, że trzeba dostarczać [...]
Malinowa - takie "mamuśki" to ja lubię, sama się do ręki przymierzam, tylko ciągle nie mam na to czasu. I widzę, że omlet dziś króluje, u mnie też był: mąka gryczana, kakao, jajko, kokos, tahini i do tego jabłko ;-)
Witam z rana...Kawka się parzy, ciasteczka się pieką - eksperyment z olejem kokosowym i mąką jęczmienną. Dzięki Kessik :-) Tak myślałam,że z udźca, ale jako długoletnia wegetarianka wolałam się upewnic.. .Dziewczyny, czy ktos pamieta nazwę zestawu gum do cwiczen, który warto kupic ? Wymieniał firmę na pewno Bull i chyba Obli. Piszę właśnie list [...]
[...] dzięki za porade w sprawie naleśników... ten brak glutenu w diecie troche utrudnia mi rozeznanie w świecie kulinarnym a to się przyda.. czyli muszę kupić te dwie mąki jeszcze... a mąka kukurydziana? też się nada do czegoś? prostego oczywiście bo nie mam ani veny ani czasu na gotowanie :P Zmieniony przez - aholka w dniu 2013-03-26 13:11:01
Hasa upiekłam tę karkówke i jadłam ją kilka dni heheh to była moja pierwsza karkówkowa próba :P mąka jaglana? brzmi ciekawie, kasza mnie zaskoczyła... jaglaną kojarzyłam z dzieciństwem i jakąś dziwną potrawą świąteczną na słodko - bleh i tak mi to utkwiło w głowie że podchodziłam jak do jeża a tu takie zaskoczenie :) a co to są pankejksy?
amarantus jest zdrowy :-)) chodzi o przetworzenie jakiemu został poddany. Żadne dmuchane zboże (czy wafle ryżowe czy taki poping) nie są zdrowe. Kasza jaglana jak rozgotujesz fajnie zagęszcza tak samo mąka gryczana czy płatki gryczane :-))
Ja mielę trochę płatków owsianych dodaję trochę wody, później rozwalam z 2 jajami i wychodzi mi taki grubszy placek jak na zdjęciu wyżej, ale to dlatego, że mam małą patelnię. Smażę z dwóch stron na minimalnym ogniu, jak wyłożysz takiego placka z mąką, płatkami, czy nawet z samych jajek na zimny talerz to sie zrobi para i i tak będzie elastyczny i [...]