te kilka g tak naprawdę i tak mało zmieni. Migdały daj 2 razy dziennie dorzuć oliwę nie wiem dlaczego nie korzystasz z ziemniaków czy makaronu przydałoby się warzywa przede wszytskim których nie ma dużo i urozmaicaj je
[...] teraz wychodzę ale jak wrócę to zmienię.Mam jeszcze kilka pytań 1.Jajka tylko gotować?2Kurczaka gotować?3.Makrele i wieprzowinę smażyć bo chyba ryb się nie gotuje?4zostawić migdały w ostatnim posiłku,mają dużo tłuszczy nadają się na noc?5.dlaczego w diecie na masę jest tak mało białka w stosunku do węglowodanów,przecież białka to element [...]
[...] polecam duszonego kurczaka a karkówkę upieczoną) Nie oszczędzaj przypraw ;-) 3-ryby możesz gotować na parze-nie ustępują smakiem nawet tym smażonym 4-migdały w ostatnim mogą być-nie bój się o tłuszcz i tak liczy się całokształt diety,a ten masz odpowiedni 5-stosunek jest taki,bo do wbudowania w mięśnie 1g białka potrzeba [...]
Są to pożądane produkty w diecie,ale nie niezbędne(zawsze możesz zamiast nich dać orzechy/migdały/pestki dyni) Warzywa dawaj wszędzie,potreningowo możesz dać jedynie nieco mniej
[...] kwasów tłuszczowych. Korzystaj z tych tłuszczy : http://www.sfd.pl/T%C5%81USZCZE%2C_jakie_wybiera%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135648.html#post1 Raczej wymieniłabym na migdały, czy inne orzechy, awokado, czy np. siemię lniane, nasiona chia. Kasza, chleb i bułka to właściwie same weglę, bilansuj posiłki. Dodaj białko, dodaj tłuszcze, by ten [...]
[...] wrzucić do niego co tylko zechcesz. A masło orzechowe wcale nie jest jakimś tanim produktem-całkiem mobilnie i lepiej jakościowo już by było gdybyś zamienił je na np.masło 82% tłuszczu+migdały Skoro nie lubisz owsianych to ich nie jedz-zamień np.na ryż/makaron pełnoziarnisty/kaszę jaglaną Zmieniony przez - Szprota94 w dniu 2012-12-29 08:57:35
[...] fakt że nie wyobrażam sobie tego przełknąć to prawdopodobnie trafisz na ostry dyżur.. Skąd ty te pomysły bierzesz? Jeżeli ktoś ci napisał żebyś jadł pestki to chodzi o migdały, orzechy etc., a i skąd ty piszesz, że bananów w sklepie nie możesz kupić? z PRL-u? %-) kcal możesz podbić też rodzynkami, winogrono rośnie prawie w każdym rejonie, [...]
[...] jak będziesz je jadł, aczkolwiek musisz się liczyć z tym że sporo wybulisz na nie %-) ... a na poważnie, chociaż nie wiem czy się da po tym co tu piszesz :-) moim faworytem są zdecydowanie migdały, z tańszych kalifornijskie. Jesz jak chcesz, między posiłkami, do posiłku, po posiłku, jak ci się żywnie podoba. I nie jedz pestek brzoskwini!!!!
Wyczytałem, że lepiej nie jeść tych pestek brzoskwini, ponieważ wewnątrz pestki znajdują się "gorzkie migdały", które zawierają amigdalinę ( organiczny związek chemiczny z grupy glikozydów, o ile się nie mylę) . Pamiętam z lekcji przyrody, że amigdalina jest prekursorem cyjanowodoru, a wszyscy wiemy do czego był wykorzystywany cyjanowodór podczas [...]
[...] wieprzowe,chuda wołowina,ryby Źródła węgli oczywiście też rotuj,tłuszcze trochę ciężej zamienić,ale również masz wybór(różne rodzaje orzechów-ziemnych unikaj,migdały,pestki dyni,gorzka czekolada>85%) W lecie stosunkowo łatwo natomiast różnicować warzywa:-PP 2. Tłuszcz nie gryzie-jest potrzebny do budowy błon komórkowych,produkcji [...]