[...] kalorii ? Owszem, możesz zjeść jabłko, ale to nie po treningu. Możesz to robić po przez świeże owoce ( z umiarem) pomarańcze, kiwi , brzoskwinie, wiele jest owoców, zdrowymi tłuszczami, z resztą są zawarte w diecie. ( oliwa z oliwek, orzechy włoskie, laskowe, migdały) skoro jesteś na masie możesz też węglowodanami, ale nie szalej tak. Stopniowo.
[...] wołowa,udka z kurczaka,lopatka wieprzowa,tunczyk w sosie własnym,mintaj,panga,makrela wedzona,jajka,twaróg tłuszcz:oliwa z oliwek,olej lniany,orzechy wloskie,laskowe,migdały,pestki dyni,siemie lniane,tłuste ryby poczytaj jeszcze to i wtedy uluz diete http://www.sfd.pl/Potrzebujesz_Diete_Masz_Pytania_ZAJRZYJ-t379384.html
[...] orzechowych to już przewalone :P Ale to na każde orzechy masz uczulenie? Bo najczęściej takie alergiczne są chyba ziemne z tego co czytałem. a Nerkowece, laskowe, włoskie, migdały juz dużo lepiej się sprawują ;p No ale nie wiem właśnie jak to się ma w praktyce ;p Ja to ghk-cu wybiłem cała buteleczkę, 20mg pomogło mega ale widzę że wczoraj znów [...]
Był taki okres w mojej diecie, kiedy jadłem po 8-10 białek na śniadanie i za dobrze tego nie wspominam. Przez okres 6 miesięcy miałem 3 razy powiększone migdały chłonne na szyji, lekarz po skonsultowaniu diety stwierdził, że to jest wywołane własnie białka jaj. Po odstawieniu jajek\redukcji max.3 razy w tyg i zamianny na ser wszystko przeszło.
[...] grubej kasy na składniki . Najważniejsze będzie odpowiednio dobierać produkty . Najlepiej korzystać z takich produktów jak: świeże i gotowane warzywa, świeże i suszone owoce, chude i półtłuste mięsa, ryby morskie, orzechy włoskie, migdały, jaja , podroby ,ryż, ziemniaki, kasze grube, razowe pieczywo. Zobaczysz ze efekty będą zdecydowanie lesze .
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] 150g kurczaka) - po treningu to samo co przed, może być więcej węgli (np. 150g ryżu, 150g kurczaka) - na kolację twaróg + płatki owsiane lub źródło tłuszczy (np. twaróg+migdały/orzechy) dodatkowo do każdego posiłku dużo warzyw(1 marchewka to nie jest dużo) i 5g oliwy z oliwek w celu lepszego wchłaniania witamin (w 1 posiłku niepotrzebna) [...]
% mleka im mniej tym gorzej bo zamiast mleka masz wodę :) Najlepsze mleko to takie prosto od krówki. Musli z płatków owsianych, jęczmiennych, orzechy włoskie, migdały, rodzynki, pestki dyni, słonecznik, susz chociaż lepsze są owoce świeże. Można dodać dla osłody kakao, cynamon i osłodzić nieco np. stewią :) Zmieniony przez - Alya w dniu 2013-03-06 [...]
1 ŚNIDANIE -ryż/makaron z mlekiem/płatki owsiane/jęczmienne/kukurydziene(co dzień coś innego) / dorzuc rodzynki i orzechy lub migdaly 2 ŚNIADANIE - w szkole -2 bułki z seram lub szynką i ogórkiem / wez chleb razowy mniejsze prawdopodobienstwo zatluszczenia OBIAD -najczęściej ziemniaki, surówka z kotletem/kurczakiem/mielonym / staraj sie te [...]
Tłuszcze to tam obojętnie czym możesz podnieść to raczej nie ma problemu czy orzechy różnego rodzaju to tam bym celował w jakiejś lepsze czyli nerkowce czy migdały czy może orzechy laskowe albo włoskie w zależności które lubisz, jeżeli masz do podbicia białko i tłuszcz no to możesz sobie wrzucić na przykład dodatkowe jajko gdzie w jednym jajku [...]
Tu nie chodzi i jakieś hipsterskie dodatki pokroju babki płesznik, czy karobu. Zamiast jeść płatki z wodą i odżywką daj do tego jogurt naturalny, migdały, wiórki kokosowe, owoce i od razu masz lepszy odżywczo posiłek. Pamiętaj, że Ty masz się tak odżywiać całe życie a nie kilka miesięcy.
1. czemu wywalasz żółtka? 4. bez tłuszczu 5. brak białka, daj jakieś mięso/rybę 6. dałbym inne orzechy co by nie przesadzić z wielonienasyconymi migdały? - prażone na suchej patelni/w piekarniku są super
[...] Brakuje ich, masz zaledwie 20 g Oliwy z Oliwek, to nie jest jedyne źródło zdrowych tłuszczy. Masz wiele produktów do wyboru jak: Awokado, Nasiona, orzechy różnego rodzaju, migdały, orzechy włoskie, nerkowca. Olej lniany, kokosowy i.t.d 200 g ryżu w jednym posiłku to nie za dużo dla Ciebie? Gdzie owoce? Warzywa możesz dodawać do każdego [...]
[...] surowe i wędzone ryby. 2. Unikanie pożywienia zawierającego alergeny. Silnymi właściwościami alergizującymi charakteryzują się: białko jajka kurzego, mleko, kakao, orzechy, migdały. Wśród warzyw najczęściej uczulają pomidory i cebula, wśród owoców - cytrusy, truskawki i poziomki. Jednak według dr Werthmanna pierwotnymi alergenami są produkty [...]