WIOSENNE PROMO! Sprawdź rabaty do 90%
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Służba przygotowawcza, testy psychologiczne do wojska.

temat działu:

Sztuki Walki

Ilość wyświetleń tematu: 1450585

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 41 Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 2276
kajdan
Nie do konca tak jest nie mozesz blokowac etatu

Pójście do woja to blokowanie etatu?
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 18 Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 8110
Wniosek o urlop bezpłatny musi być, wszystkie świadczenia się należą oprócz wynagrodzenia za prace. Urlop bezpłatny powoduję , że nie odprowadza zakład składek, ponieważ robi to wojsko ( nie mogą się dublować ).
...
Napisał(a)
Początkujący
A jeśli się takiego wniosku nie złoży tylko po prostu z dnia na dzień nie przyjdzie do pracy tylko rozpocznie służbę to co wtedy? Przecież nie mogą zwolnić. Nie wyślą na taki urlop sami?
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 40 Wiek 31 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1280
Ja wypisywałem wniosek urlopowy. Z tego co ja rozumiem z ustawy to pracodawca gdy idziecie do wojska ma Wam dać urlop bezpłatny ale to w Waszym interesie idzie żeby go wypisać a jak ma Wam go dać skoro nie złożyliście wniosku i raczej nie ma tak, że o sobie masz wywalone i nie wypisujesz i nie przychodzisz do pracy.
...
Napisał(a)
Początkujący
"Pytanie: Pracownik otrzymał powołanie do służby przygotowawczej. Pracodawca zobowiązany jest udzielić pracownikowi urlopu bezpłatnego. Urlop bezpłatny udzielany jest na wniosek pracownika czy z mocy ustawy?

Odpowiedź: Udzielenie przez pracodawcę urlopu bezpłatnego pracownikowi powołanemu do odbycia służby przygotowawczej nie zostało uzależnione od złożenia wniosku przez pracownika.

Zgodnie z art. 124 ustawy o powszechnym obowiązku obrony RP, pracodawca udziela pracownikowi powołanemu do odbycia ćwiczeń wojskowych lub pełnienia okresowej służby wojskowej urlopu bezpłatnego na okres trwania tych ćwiczeń lub służby. Udzielenie urlopu ma w tym przypadku charakter obligatoryjny. W czasie trwania urlopu bezpłatnego pracownik zachowuje wszystkie uprawnienia wynikające ze stosunku pracy, z wyjątkiem prawa do wynagrodzenia.

Przepisy nie wskazują w takim przypadku na konieczność złożenia przez pracownika powołanego do obycia służby przygotowawczej wniosku o udzielenie urlopu bezpłatnego. Obowiązek udzielenia urlopu wynika z samego faktu powołania pracownika do odbycia tej służby."

Źródło: https://www.portalkadrowy.pl/urlop-bezplatny/urlop-bezplatny-na-przeszkolenie-wojskowe-czy-potrzebny-jest-wniosek-pracownika-5173.html

No to w sumie wszystko w tym temacie :)
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 3 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 351
Witam. Wybieram się na służbę przygotowawczą w Brzegu. Jednostka 1 Pułk Saperów w Brzegu. I mam 2 pytania. 1. Czy po takiej sluzbie przygotowawczej w specjalizacji zwiadowca, mogę potem np w Krakowie ubiegać się do zawodowego o innej specjalizacji[ desant albo strzelec]? I 2 pytanie, Czy ktoś był tam na przygotowawczej i jak ocenia ogolnie przebieg. Dzieki i pozdrawiam Ponawiam :(
...
Napisał(a)
Specjalista
Szacuny 64 Napisanych postów 483 Wiek 30 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 33439
1. Można
2. Jeden z użytkowników forum, jeśli mnie pamięć nie myli pisał w tym temacie, że był na sp w Brzegu, lub jest aktualnie na kontrakcie tam. Poszukaj i napisz do niego
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 51 Wiek 30 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 2478
Witam , w tym roku planuje pójść na służbę przygotowawcza a potem wiadomo na zawodowego , mam pytanie dotyczące sp czy idąc do wku możemy wybrać sobie jednostkę na służbę przygotowawcza czy zostaje ona przydzielona przez wku ?
...
Napisał(a)
Specjalista
Szacuny 59 Napisanych postów 1091 Wiek 37 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 17863
Każdy myśli że po sp odrazu na zawodowego pójdzie, prawda jest taka że 1/10 osób ze służby przygotowawczej zostaje zawodowym w tym samym roku

Kto pokonuje innych, jest silny - Kto pokonuje siebie, jest potężny.

...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 51 Wiek 30 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 2478
Wiesz ja jestem tego świadomy ze to nie jest łatwa droga , zależało mk bardziej na odpowiedzi jak przydzielają jednostki do sp , czy sam ja wybieram , czy może wku ( Kraków ) ma jakieś jednostki do których wysyła w najbliższej okolicy ?
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

zdjecia z: Puchar Polski Sumo 28.09. 2013 r. Warszawa

Następny temat

Poszukujemy trenera okolice między Krk a Kato.

electro
Polecane artykuły