WIOSENNE PROMO! Sprawdź rabaty do 90%
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Służba przygotowawcza, testy psychologiczne do wojska.

temat działu:

Sztuki Walki

Ilość wyświetleń tematu: 1450532

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 698 Napisanych postów 6814 Wiek 41 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 68757
https://www.sfd.pl/Co_każdy_skoczek_wiedzieć_powinien-t490050-s2.html

Poodkopuje pare starych tematów z czasów funkcjonowania działu Combat Samoobrona może się niektórym przyda szkoda że już nie ma na forum Słabego był zwiadowca z rozwiazanej juz 56 kompani specjalnej

..."Gdy wzywa Thor bym poszedł z nim w bój moim honorem zwycięstwo jest
więc nie liczy się nic prócz przelanej krwi i dumy mych braci walczących by żyć..."

doradca C/S ze wskazaniem na combat

...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 19 Napisanych postów 802 Wiek 30 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 11706
Dla mnie lektura obowiązkowa.

Przy kalafiorze nie odcina się linek nośnych żeby lecieć już na samym zapasie? Bo tak to zrozumiałem

Zastanawia mnie też jak wygląda "Ślizg kierunkowy", masz jakieś ilustracje?

Kumpel mi opowiadał, że te noże desantowe takie tępe, że szok

Zmieniony przez - WŚ w dniu 2016-05-25 21:31:12
...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 698 Napisanych postów 6814 Wiek 41 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 68757
to na okrągłym spadochronie wygląda to mniejwiecej tak że ciągniesz za taśmy nośnie " i drzesz się no leć ch..u czemu ku...wo nie lecisz..." po czym następuje j**..cie o glebe bo na AD 95 się nie ląduje tylko lecisz jak wór kartofli

Tniesz linki tylko jak na zapasie sie zrobił jak na głównym i nie schodzi to zapas

To twój kolega chyba noża spadochronowego w ręku nie miał jak brzytwa

Zmieniony przez - żeleś w dniu 2016-05-25 21:38:16

więc nie liczy się nic prócz przelanej krwi i dumy mych braci walczących by żyć..."

...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 19 Napisanych postów 802 Wiek 30 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 11706
o kur*a to mnie pocieszyłeś, na cywilnym na których wręcz wiszę w powietrzu, bo prędkość opadania jest tak mała, gdy wyląduje to stoję w miejscu, jakbym z łóżka zszedł na podłogę.

główna czasza i na to otwieram zapas?! Faktycznie skoki cywilne i wojskowe różnią się od siebie, na cywilinych zawsze musisz wypiąć czaszę główną zanim otworzysz zapas, bo inaczej banan/wariat/dwupłatowiec

Myślałem, że to wygląda podobnie jak w cywlinych, tzn trzeba pozbyć się całkowicie czaszy głównej zanim otworzy mi zapas, tj wycięcie wszystkich linek w p***u i zrobienie miejsca zapasowemu

Gdzie jest zapas w wojskowych, też na plecach w pokrowcu, ale niżej czy na brzuchu?

Zmieniony przez - WŚ w dniu 2016-05-25 21:46:30
...
Napisał(a)
Ekspert
o kur*a to mnie pocieszyłeś, na cywilnym na których wręcz wiszę w powietrzu, bo prędkość opadania jest tak mała, gdy wyląduje to stoję w miejscu, jakbym z łóżka zszedł na podłogę.

główna czasza i na to otwieram zapas?! Faktycznie skoki cywilne i wojskowe różnią się od siebie, na cywilinych zawsze musisz wypiąć czaszę główną zanim otworzysz zapas, bo inaczej banan/wariat/dwupłatowiec

Myślałem, że to wygląda podobnie jak w cywlinych, tzn trzeba pozbyć się całkowicie czaszy głównej zanim otworzy mi zapas, tj wycięcie wszystkich linek w p***u i zrobienie miejsca zapasowemu

Gdzie jest zapas w wojskowych, też na plecach w pokrowcu, ale niżej czy na brzuchu?

Zmieniony przez - WŚ w dniu 2016-05-25 21:46:30

Po pierwsze to wiekszość się tyczy spadochronów desantowych z grupy A czyli o małej sterowności ( okrągłe ) one maja ksywe gleboj**y
Przy spadochronach sterowanych jak nie ustoisz skoku to piz.da jesteś
I tu przy większości sytuacji awaryjnych normalnie zamki wyczepne i wprowadzasz zapas
2

...
Napisał(a)
Ekspert
Zdjęcia poglądowe spadochronów

AD 95

AD 2000

Musisz mieć minimum 25 skoków na okrągłym aby przejść na sterowany

...
Napisał(a)
Początkujący
żeleś
Po pierwsze to wiekszość się tyczy spadochronów desantowych z grupy A czyli o małej sterowności ( okrągłe ) one maja ksywe gleboj**y
Przy spadochronach sterowanych jak nie ustoisz skoku to piz.da jesteś
I tu przy większości sytuacji awaryjnych normalnie zamki wyczepne i wprowadzasz zapas

gleboyeby - faktycznie jest takie zderzenie z ziemią? Odciąganie linek nośnych nie pomaga np przy hamowaniu zaraz przed zderzeniem z glebą?

Jedyny raz kiedy nie ustałem skoku na spadochronie sterowanym to był pierwszy skok, nogi mi się telepały jak galareta, wylądowałem, ustałem pare sekund, ale nogi odmówiły mi posłuszeństwa z wrażenia, a następnie skoki to lajt, nawet to lądowanie nie jest odczuwalne

2x na navigatorze i 2x na marsie. Mimo, że szczypior ze mnie to na marsie latałem i trochę zajęło mi spadanie, a navigator jest tak sterowny, że czasem jak pociągnąłem mocniej to miałem wrażenie, że zrobię obrót w okół czaszy(tj 360), ostatni raz jak skakałem to termiczne porywy wiatrów były, to zamiast opadać do góry mnie ciągnęło

Zmieniony przez - WŚ w dniu 2016-05-26 16:05:55
...
Napisał(a)
Ekspert
Hamowanie spadochronem okrągłym nic nie daje bo nie masz postępowej jak przy skrzydle prędokść opadania 5 m/s

...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 15 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 49
J

Zmieniony przez - Kuba143 w dniu 2016-05-31 10:12:54
...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 122 Napisanych postów 3182 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 46081
dzisiaj odebrałem prawo jazdy,były pewne komplikacje i musiałem poczekać na nie dłużej.złożyłem papiery w wku,trwało to może 30s tylko wzięła pani dokumenty no i tyle nic więcej.zawsze to tak wygląda i chwilę trwa?teraz pozostaje czekać na psychotesty?
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

zdjecia z: Puchar Polski Sumo 28.09. 2013 r. Warszawa

Następny temat

Poszukujemy trenera okolice między Krk a Kato.

electro
Polecane artykuły