Szacuny
0
Napisanych postów
3
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
24
witam, mam taki problem w lipcu dostałem sie niby na słuzbę przygotowawczą w wku w Malborku, i pech chciał ze nie zdałem psychotestów, na poczatek jak poszedłem na psychotesty Pan za biurkiem niechcący złamał mi dowód, potem powiedział ze jestem za młody na zołmierza chodz mam 22lata, wydawało mi sie ze idzie dobrze ale moze powineła mi sie noga, napisałem odwołanie do Gdanska, po dwóch tygodniach pojechałem i napisałem jeszce raz sychotesty i nie zdałem chodz pierwsze trzy zestawy pytan miałem dobrze,
moze ma ktos psychotesty to prosze o wysłanie na email [email protected] czy zmieniając województwo moge starac sie wczesniej do powołania słuzby?
czy ktos podioł by sie poduczenia do tych psychotestów?
bardzo mi zalezy by byc zołmierzem, pracuje w wojsku jako pracownik cywilny
Szacuny
28
Napisanych postów
262
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
17723
Popracuj nad ortografią i interpunkcją.
Po pierwsze, musisz czekać rok i nie ma żadnej taryfy ulgowej skoro nie zdałeś nawet odwołania.
Po drugie, może rzeczywiście Twoja psychika uniemożliwia służbę w WP? Zastanów się nad tym, nie sztuką jest dostać się do wojska, ale trzeba też w tym wojsku wytrwać. Psychotesty mają to chociaż w drobnym stopniu zweryfikować. Później co chwile będziesz przechodził jakieś badania więc przejście ich teraz nie oznacza końca problemów...
Zmieniony przez - Abdulan w dniu 2015-10-14 19:26:46
Szacuny
698
Napisanych postów
6814
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
68757
oficjalnie żadną nieoficjalnie to pasta i sznurówką opinacza zawsze się czyściło suwadło
..."Gdy wzywa Thor bym poszedł z nim w bój moim honorem zwycięstwo jest
więc nie liczy się nic prócz przelanej krwi i dumy mych braci walczących by żyć..."
Szacuny
28
Napisanych postów
262
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
17723
Te normy, które robisz na taktyce powinny być na pętli taktycznej podczas egzaminu. Będzie pewnie zakładanie opatrunku, czołganie ze skrzynią, rzut granatem ćwiczebnym, rozebranie i omówienie elementów AKMS/Beryla, wyznaczanie azymutu, coś z łączności, OP1 i maska. Ogólnie wszystko to co będziesz miał na egzaminie będzie ćwiczone na zajęciach więc się nie martw.
A egzamin teoretyczny to pryszcz, jak czytałeś regulamin to zrobisz go na 5 bez problemu.
Zmieniony przez - Abdulan w dniu 2015-10-22 13:57:07
Szacuny
9
Napisanych postów
1215
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
11600
Witam,
Obecnie zacząłem studia i nie będę ukrywał, że mam plany rozpocząć służbę przygotowawczą. Tylko sam nie wiem czy istnieje możliwość pogodzenia tych dwóch rzeczy na raz? Proszę o poradę doświadczonych kolegów.
Szacuny
698
Napisanych postów
6814
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
68757
Musisz się dowiedzieć w swoim WKU czy istnieje możliwośc 6 tygodniowego przeszkolenie dla studentów w ramach PO to umozliwiło by Ci służbe przygotowawczą w korpusie podoficerskim lub studium oficerskie jak zrobisz mgr
..."Gdy wzywa Thor bym poszedł z nim w bój moim honorem zwycięstwo jest
więc nie liczy się nic prócz przelanej krwi i dumy mych braci walczących by żyć..."