WIOSENNE PROMO! Sprawdź rabaty do 90%
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Służba przygotowawcza, testy psychologiczne do wojska.

temat działu:

Sztuki Walki

Ilość wyświetleń tematu: 1450507

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 3 Wiek 45 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 24
witam, mam taki problem w lipcu dostałem sie niby na słuzbę przygotowawczą w wku w Malborku, i pech chciał ze nie zdałem psychotestów, na poczatek jak poszedłem na psychotesty Pan za biurkiem niechcący złamał mi dowód, potem powiedział ze jestem za młody na zołmierza chodz mam 22lata, wydawało mi sie ze idzie dobrze ale moze powineła mi sie noga, napisałem odwołanie do Gdanska, po dwóch tygodniach pojechałem i napisałem jeszce raz sychotesty i nie zdałem chodz pierwsze trzy zestawy pytan miałem dobrze,
moze ma ktos psychotesty to prosze o wysłanie na email [email protected]
czy zmieniając województwo moge starac sie wczesniej do powołania słuzby?
czy ktos podioł by sie poduczenia do tych psychotestów?
bardzo mi zalezy by byc zołmierzem, pracuje w wojsku jako pracownik cywilny
...
Napisał(a)
Znawca
Szacuny 28 Napisanych postów 262 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 17723
Popracuj nad ortografią i interpunkcją.

Po pierwsze, musisz czekać rok i nie ma żadnej taryfy ulgowej skoro nie zdałeś nawet odwołania.

Po drugie, może rzeczywiście Twoja psychika uniemożliwia służbę w WP? Zastanów się nad tym, nie sztuką jest dostać się do wojska, ale trzeba też w tym wojsku wytrwać. Psychotesty mają to chociaż w drobnym stopniu zweryfikować. Później co chwile będziesz przechodził jakieś badania więc przejście ich teraz nie oznacza końca problemów...

Zmieniony przez - Abdulan w dniu 2015-10-14 19:26:46
2
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 15 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 350
Ktoś tam wcześniej pisał aby zabrać pastę BHP. Wiecie, które części AKMS'u można czyścić ową pastą?
...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 698 Napisanych postów 6814 Wiek 41 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 68757
oficjalnie żadną nieoficjalnie to pasta i sznurówką opinacza zawsze się czyściło suwadło

..."Gdy wzywa Thor bym poszedł z nim w bój moim honorem zwycięstwo jest
więc nie liczy się nic prócz przelanej krwi i dumy mych braci walczących by żyć..."

doradca C/S ze wskazaniem na combat

...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 11204 Napisanych postów 52091 Wiek 32 lat Na forum 26 lat Przeczytanych tematów 57816
Albo w piach i też pójdzie, mowa o końcówce, albo o brzeg podeszwy o opinacza.
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 10 Wiek 37 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 56
Chlopaki orientuje sie ktoś z was jak wyglada test końcowy? Ja go akurat mam 12-13 listopada. Czego można się spodziewać?
...
Napisał(a)
Znawca
Szacuny 28 Napisanych postów 262 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 17723
Te normy, które robisz na taktyce powinny być na pętli taktycznej podczas egzaminu. Będzie pewnie zakładanie opatrunku, czołganie ze skrzynią, rzut granatem ćwiczebnym, rozebranie i omówienie elementów AKMS/Beryla, wyznaczanie azymutu, coś z łączności, OP1 i maska. Ogólnie wszystko to co będziesz miał na egzaminie będzie ćwiczone na zajęciach więc się nie martw.

A egzamin teoretyczny to pryszcz, jak czytałeś regulamin to zrobisz go na 5 bez problemu.

Zmieniony przez - Abdulan w dniu 2015-10-22 13:57:07
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 1215 Wiek 40 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 11600
Witam,

Obecnie zacząłem studia i nie będę ukrywał, że mam plany rozpocząć służbę przygotowawczą. Tylko sam nie wiem czy istnieje możliwość pogodzenia tych dwóch rzeczy na raz? Proszę o poradę doświadczonych kolegów.

pozdrawiam
...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 698 Napisanych postów 6814 Wiek 41 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 68757
Musisz się dowiedzieć w swoim WKU czy istnieje możliwośc 6 tygodniowego przeszkolenie dla studentów w ramach PO to umozliwiło by Ci służbe przygotowawczą w korpusie podoficerskim lub studium oficerskie jak zrobisz mgr

..."Gdy wzywa Thor bym poszedł z nim w bój moim honorem zwycięstwo jest
więc nie liczy się nic prócz przelanej krwi i dumy mych braci walczących by żyć..."

doradca C/S ze wskazaniem na combat

...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 2 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 22
Dostałaś już ktoś powołanie na styczeń?
1
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

zdjecia z: Puchar Polski Sumo 28.09. 2013 r. Warszawa

Następny temat

Poszukujemy trenera okolice między Krk a Kato.

electro
Polecane artykuły