Ile wynosi Twoje zapotrzebowanie? Białka za dużo. Wystarczy Ci 2.2g/kg masy ciała. Podbij tłuszcze, możesz zredukować nie co węgle. To kwestia obserwacji organizmu Wszelkiego typu wędliny out. Pierś z kurczaka to nie jedyne wartościowe mięso. Warzywa mogą być w każdym posiłku, celuj w świeże (szczególnie te zielone ) urozmaicaj dietę, nie [...]
Jadłospis wrzucamy w taki sposób : http://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_JAK_ZROBI%C4%86_ANKIETA_i_REGULAMIN_DZIA%C5%81U.-t922822.html . Co do diety jałowa , dodaj tłustsze mięsa zamiast dodawać oliwy , dodaj tłuste ryby jak śledź , makrela czy łosoś. Na noc jeśli wolisz białkowo-tłuszczowy posiłek daj pastę jajko+ ryba/twaróg . Pozdrawiam
Deja Ci już wspomniała, płatki możesz wrzucić owsiane, jaglane, gryczane, owoca do tego wkroić, migdałów wrzucić i zalać mlekiem / wodą całkiem inaczej smakuje. W tym śniadaniu brakuje pełnowartościowego białka, mleko nim nie jest. Szynki wymień na mięso po prostu, może być tłuste (np. boczek) do jajecznicy jak znalazł. Ważymy wszystko przed [...]
[...] jestes hejterem to idz sobie pogadaj z ludzmi na swoim poziomie co stoja pod blokiem cwicze tak bo?? bo nie wiedzialem do tej pory jak mam cwiczyc dawalo to efekty wiec cwiczylem wiec podejrzewam ze jestes kolesiem majacym 15-20 lat 60 kg 170 tluste wlosy 20 cm w bicepsie i myslisz ze jak nabijesz sobie posta swoim komentarzem to jestes fajny
Mam to zużyje jest mało sensowne. Do każdego posiłku warzywa. Mięso w całości i zmiel sam lub daj do zmielenia. Brakuje tłuszczów: tłuste ryby, masło, oliwa, olej kokosowy, orzechy,
Mieszkasz we Francji? Kup zwykłe płatki owsiane, bez dodatków w składzie. Makrela wędzona może być od czasu do czasu, aczkolwiek staraj się wybierać ryby świeże albo mrożone. Warto wprowadzić tłuste które zawierają fundamentalne kwasy długołańcuchowe Omega-3. ( EPA I DHA ). Twaróg najlepiej celować w półtłusty. Przede wszystkim pamiętaj o [...]
Witam. Jak w temacie: 1. Czy ilość białka w posiłkach MUSI być rozłożona w ciągu dnia równo? Nie musi być ta sama, ale warto zaznaczyć, by wartość w każdym posiłku nie była mniejsza niż 20g białka 2. Czy kaloryczność posiłków musi być ta sama? Nie musi być ta sama. Najlepiej zbilansować posiłki i nie bilansować ich tak, by miały poniżej 300kcal [...]
Nie przejmuj się typowo rozkładem kwasów. Ale bierz pod uwagę, że o6 i o3 powinny być. Czyli i tłuste mięsa i ryby, masło klarowane, jaja, ale też chude mięsa, orzechy, oliwa z oliwek, olej koksowy, awokado. Tak by były urozmaicone ;-)
Z tym nie ma problemu, jestem zaopatrzony w wszelakie tłuszcze tzn olej kokosowy, rzepakowy, orzechy, tłuste mięsa, oliwę z oliwek. Dziękuję bardzo za odpowiedź. Pozdrawiam
Na początek zacznij od okolic swojego zera kalorycznego, jeżeli nie trenujesz to nie potrzebujesz tyle białka ile napisałeś, w zupełności wystarczy jak będziesz dostarczać w okolicy 1g na kg masy ciała, więc możesz przyjąć, że będzie to ok. 100g, przy znikomej aktywności Twoje zero to jakieś 2500kcal więc od tego zacznij i obserwuj, tłusczu [...]
Momencik proszę. Makaron bardzo lubię ale boję się o brzuch i uda. Słyszałem o makaronie razowym ale muszę dopieo o nim poczytać zanim go zastosuję. Źródła tłuszczu, no tutaj jest problem bo w grę wchodziłaby jeszcze oliwa z oliwek i w sumie cały czas się nad nią zastanawiam. Ogólnie tłuszczu jest trochę za mało, tym bardziej, że wszystkie mięsa [...]
Błąd, który popełniasz to unikanie tłuszczów. Olej kokosowy, tłuszcze omega 3 mają wręcz potwierdzone działanie wspomagające redukcję tkanki tłuszczowej (oczywiście w ilościach mieszących się w zapotrzebowaniu kalorycznym). Tłuszcz syci na dłużej niż węgle, szczególnie węgle proste. Możesz pójść też w stronę błonnika jak wyżej zasugerował kolega. [...]
Dzięki, poczytałam, zresztą wszystko to na temat mrożenia jest mi znajome ze studiów, a może nawet i więcej Tylko że te warzywa na patelnię wydają mi się jakieś tłuste, ale może to zależy od producenta, muszę kiedyś sprawdzić na składzie. No, mniejsza z tym,może ktoś jeszcze coś na ten temat wie. I tak kupuję tylko zwykłe mrożonki do [...]
Historia siłowni na przełomie X-XI wieku. Myśląc o ludziach średniowiecza często popełniamy błąd myśląc że tylko walczyli, jedli tłuste potrawy oraz spędzali swój czas w prymitywny sposób : waląc kapucyna (giermkowie) i posuwając księżniczki (rycerze, moskale). Otóż rzeczywistość wprawdzie taka była, ale nie do końca... otóż człowiek był kreatywny [...]
Mimo wszystko białka trochę za dużo. Spokojnie możesz zmniejszyć. Do każdego posiłku dodaj warzywa. Ryż i pieczywo to nie jedyne źródła węglowodanów, masz spory wybór. Tak samo kurczak i twaróg jako źródła białka a oliwa tłuszczy. Daj orzechy, pestki, tłuste ryby, inne rodzaje mięs.
zacznij od zerowego bilansu ~3100kcal i obserwuj efekty, obetnij białko do ~2g/kg,a dla wyrównania kalorii możesz zwiększyć tłuszcz dostarczając np.tłuste ryby,orzechy włoskie,olej lniany Zmieniony przez - Szprota94 w dniu 2012-12-23 08:43:14