[...] masy ciała powinny zrezygnować z tzw. modelowej diety sportowej, opartej na kurczaku i suchym ryżu, wzbogacając dietę o bardziej kaloryczne pokarmy takie jak tluste mięsa, nabiał i ryby zawierające pewną ilość tłuszczu, całe jaja, orzechy, migdały, tłuszcze roślinne i zwierzęce. Oleje stosuj do sałatek. Do dań przygotowywanych na ciepło [...]
[...] Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]
Cześć! To dobrze, że stosujesz odpowiedni system żywienia, ale nie powiedziałeś nic więcej. Może jesz za mało. Jak potrzebujesz urosnąć to zacznij od obliczenia kalorii jakie Ci są potrzebne do wzrostu. http://www.sfd.pl/-t276436.html - Wzór na zapotrzebowanie kaloryczne znajdzie w linku. Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni [...]
Witaj! Ogólnie kwestia wpływu jedzenia na tradzik jest dosc zlozona. Tutaj niekoneicznie musi byc bezpośredni zwiazek, ze substancja X wywoluje tyradzik, ale moze to byc powiązane z tym, ze dany produkt np. nasila stany zapalne. Warto więc przede wszystkim zadbac o to, aby w diecie wykluczyc te sklandiki, ktore takowe dzialanie posiadaja, jak [...]
[...] w naszym menu dziennym pokarmów, takich jak: tłuste ryby (węgorz, śledź, makrela, dziki łosoś), a nawet jeśli włączymy w ciągu dnia inne dobre źródła D3, np.: całe jajka, nabiał , grzyby, masło, to i tak jest jej nadal zdecydowanie za mało, choćby z powodu niezbyt dużej ilości mocno słonecznych dni w skali roku. Dlatego polecam zrobić raz w [...]
[...] Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]
Cześć! Na samym początku powinieneś sprawdzić jakie jest Twoje "0 kaloryczne", czyli ilość kalorii jakiej potrzebujesz by funkcjonować i nie zyskiwać ani nie przybierać na masie biorąc pod uwagę całą Twoją aktywność. Możesz obliczyć, to na kalkulatorze tutaj:
Cześć! Po redukcji warto by było wskoczyć na swoje zero kaloryczne na tydzień dwa. Tutaj znajdziesz wzór który pomoże Ci to obliczyć -> http://www.sfd.pl/-t276436.html .
[...] Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]
[...] Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]
[...] Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]
[...] białkowe. Tłuszcze stanowią podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża. Do Twojego planu dorzuciłbym jeszcze codzienną [...]
[...] sobie co najmniej 4 solidne posiłki dziennie. W każdym z nich bazą niech będzie produkt zawierający białko, tzn. produkty takiej jak: - chude mięso - chude ryby - jaja - nabiał - rośliny strączkowe - orzechy, pestki dyni itd. - odżywki białkowe To co wymieniłam wyżej jest absolutną podstawą każdego posiłku. Odpowiednio skomponowany posiłek [...]
[...] przy jednoczesnej dbałości o dobór składników: a) Co jeść - węglowodany: kasze, ryże, makaron, ziemniaki, warzywa i owoce itd. - białka: chude ryby, chude mięsa, jaja, nabiał, nasiona roślin strączkowych, odżywki białkowe - tłuszcze: oliwa z oliwek, orzechy, awokado b) Czego nie jeść: - fast foody - słodkie i słone przekąski - słodycze - [...]
[...] oraz wysoko przetworzoną żywność, a zwłaszcza fast foody. Postaraj się by w Twoim codziennym menu obfitowały produkty białkowe takie jak: chude mięsa, ryby, chude sery, nabiał, jaja, nasiona strączkowa oraz odżywki białkowe. Jedz dużo warzyw i 1-2 owoce dziennie. Postaraj się jeść regularnie np. 4 posiłki. Zachowaj stałe odstępy między [...]
[...] to być ok 150g białka dziennie. Zaznaczam jednak, że chodzi tu o ogół spożywanego białka ze wszystkich źródeł, czyli tradycyjne źródła pokarmowe (chude mięso, ryby, jaja, nabiał, nasiona roślin strączkowych) oraz te przyjmowane w formie odżywek. Białko ma duże znaczenie nie tylko dla wzrostu mięśnie, ale także dla utrzymania jakości sylwetki. [...]
Witam,dostarczenie pełnego pakietu aminokwasów egzogennych po wysiłku fizycznym jest niezbędne dla zainicjowania procesów anabolicznych. Wiele osób stosuje w tym okresie jedynie aminokwasy rozgałęzione BCAA, jednak by regeneracja zachodziła sprawnie potrzebne są także pozostałe EAA.
Cześć! Niestety obecnie nic nie widać, ale na oko raczej nie jest dobrze określać zapotrzebowanie, ze względu na fakt, że możemy nie doszacować lub przeszacować ilość energii, którą potrzebujemy. Zachęcam do skorzystania z poniższego kalkulatora:
[...] Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]
[...] Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]