Tyle że sery, śmietanka, Smietana jest jak najbardziej wskazane jesc, bo jednak to jedne z najlepszych źródeł tłuszczu. Ale wiadomo że jak chcesz to wyrzucasz nabiał itd :)
Zalezalo mi na nizszym spozyciu miesa, bo uwazam ze ilosci miesa pochlanianie w sportach silowych sa zbyt duze, obcialem mieso do 150-170g 2x dziennie i tak zostalo, Uzywalem wtedy odzywek bialkowych, ale odstawilem bo musialem wyeliminowac z diety nabial, Nie wplynelo to w zaden sposob na pogorszenie formy, ani polepszenie aczkolwiek bardzoo [...]
[...] polecam a te białko co dodałaś to sojowe? To że się zmieścisz z treningiem w godzinę to dobrze ale ważne jest też na jakich ciężarach ćwiczysz i czyli ile z siebie dajesz. Pozatym jak wyżej ktoś wspomniał tłuszcze wcale nie muszą służyć kobiecie a również nabiał może powodować retencję. Zmieniony przez - Natan33 w dniu 19/06/2017 13:31:04
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
PRO
Tak wywalilem wszystko. Jem chleb razowy taki kruchy. Warzywa. Owoce głównie cytrusy. Nabiał ryby, indyk, kurczak, jajka wszystko bez tłuszczu albo w sosie własnym. Białe serki, jogurty naturalne. Musli do tego. Myślę że same zdrowe jedzenie ale nie wiem czego ile o jakiej porze. Co po ubieganiu, co przed. Do tego staram sie dużo pić wody. [...]
[...] i dopamina. Z tego też powodu suplementacja nią może pomóc w poprawie nastroju i samopoczucia. Głównymi jej źródłami są produkty białkowe: - mięsa, - ryby, - jaja, - nabiał, - odżywki białkowe. Warto jednak sprawdzić na sobie dodatkową suplementację. Zalecana ilość to od 500 do 2000 mg np. przed treningiem. Zakupić można ją tutaj: [...]
@nightingal dzięki za odp. Nie rodziłam dzieci, mozliwe z tą nietolerancja, juz wykluczylam caly nabial, jablka, raczej nie moge jesc warzyw typu brokuly, kalafior, kapusta, fasola, ale dalej nie jest pieknie... myslalam, ze moze to kwestia doboru cwiczen, ze np. za bardzo/zbyt malo trenuje konkretne miesnie Zaniedbywanie mięśni brzucha też może [...]
[...] uniknąć. 2. Ile białka, tłuszczu, węglowodanów? Białko - przyjmuje się, że spożywanie ok. 2g białka na kg całkowitej masy ciała jest wartością optymalną. Źródła: jaja, ryby, nabiał, mięso, podroby, odżywka białkowa, np. Allnutrition Węglowodany - oficjalne rekomendacje mówią, iż udział węglowodanów powinien stanowić ok. 45-50% dziennej podaży [...]
[...] Dobierając produkty do diety, wybierajmy w miarę możliwości te o jak najniższym poziomie przetworzenia. Z produktów białkowych będą to głównie mięsa, jaja, ryby oraz nabiał. Z produktów węglowodanowych kasze, ryże, płatki owsiane, ryżowe, jaglane, ziemniaki oraz owoce i warzywa. Z produktów tłuszczowych będą to orzechy, nasiona, oliwa z [...]
jak FU.Twaróg odpada na redukcji.Zresztą cały nabiał.Chyba, że ktoś ma niesamowicie szybką przemianę materii, ale też lepiej odstawić. Dobre są twarogi Piątnicy.Te w trójkątnych plastikowych opakowaniach.0 tłuszczu.A z 40g białka będzie w 250 g twarogu (w jednym opakowaniu).Całkiem nieźle
generalnie nabial ma swoich zwolenmnikow i przeciwnikow. kazeina jet bialkiem ktore moze byc silnym alergenem, moze przyczyniac sie do problemow trwaiennych i nie jest specjalnie wysokowartosciowa - fakt. ale czy odrazu gowniana? moim zdaniem dieta powinna byc urozmaicona, jesli nie nalezymy do grupy ktora z kazeiną ma wyrazny problem - warto [...]
[...] było mega zdrowe. Kolejna sprawa to poprawa warunków sanitarnych, z jednej strony super, bo ograniczyło ilość wynikających z tego chorób, przedłużyło czas życia. Z drugiej strony nadmierna czystość prowadząca do nadmiernej reakcji na alergeny, dalej autoimmunologia i stąd zła reakcja nawet na zdrowe produkty, czy te gluteny, nabiały itp.
zdrowy rozsądek zdrowym rozsądkiem, ale naginając tu i uwdzie (a to mięso - i jego obróbka, a to otręby stąd i owąd, a to nabiał taki a owaki) w zasadzie spłaszczasz dietę i w zasadzie ją eliminujesz, i tłumaczysz sobie, że przetworzenie tu i tam jest ok (bo nie dajmy sie zwariować argument). i zbiera się tego. of kors nie dajmy - ale tam gdzie [...]
@nightingal dzięki za odp. Nie rodziłam dzieci, mozliwe z tą nietolerancja, juz wykluczylam caly nabial, jablka, raczej nie moge jesc warzyw typu brokuly, kalafior, kapusta, fasola, ale dalej nie jest pieknie... myslalam, ze moze to kwestia doboru cwiczen, ze np. za bardzo/zbyt malo trenuje konkretne miesnie
[...] uniknąć. 2. Ile białka, tłuszczu, węglowodanów? Białko - przyjmuje się, że spożywanie ok. 2g białka na kg całkowitej masy ciała jest wartością optymalną. Źródła: jaja, ryby, nabiał, mięso, podroby, odżywka białkowa, np. Allnutrition Węglowodany - oficjalne rekomendacje mówią, iż udział węglowodanów powinien stanowić ok. 45-50% dziennej podaży [...]
[...] posiłków, zaliczamy: - mięsa (drób, wieprzowina, wołowina, podroby, dziczyzna, cielęcina), - ryby (różnego rodzaju, najlepiej świeże lub mrożone, niekoniecznie hodowlane), - nabiał (twarogi, serki wiejskie, mozzarella, jogurty, kefiry, maślanki), - jaja, - odżywki białkowe. To właśnie te ostatnie są istotne, w sytuacji, gdy nie mamy możliwości [...]