[...] Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]
[...] słone i słodkie przekąski oraz słodzone napoje. Zadbaj by w Twojej diecie nie brakowało białka. Najlepiej dostarczaj je z takich źródeł jak: mięso, ryby, jaja, sery, nabiał oraz odżywki białkowe. Komponuj zdrowe i pełnowartościowe posiłki. Niżej podrzucam Ci kilka ciekawych tematów, które pomogą Ci ułożyć prawidłowo zbilansowaną dietę. [...]
Cześć! Bardzo fajnie, że chcesz zacząć trenować w domu i to się bardzo chwali, jednak muszę Cię zmartwić w 3 miesiące, to dużej masy nie zrobisz, a dopiero tak naprawdę rozpoczniesz przygodę ze sportami siłowymi bądź sylwetkowymi. Chcąc zrobić masę mięśniową musisz wiedzieć, że powinieneś spożywać więcej kalorii niż potrzebujesz. Aby obliczyć [...]
[...] od Twoich pozostałych posiłków w ciągu dnia. Nie mamy żadnych informacji na temat Twojego wzrostu, wagi, wieku itd. Także cieżko się odnieść. Co do kefiru, jeśli tolerujesz nabiał, nie masz nietolerancji na laktozę, lubisz jeść produkty mleczne, to nie widzę żadnych przeszkód, aby go pozostawić w diecie, szczególnie jeśli masz jakieś problemy ze [...]
[...] Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]
Cześć! Przede wszystkim taki deficyt nie jest zdrowy i szybko przestaniesz się czuć dobrze. Wylicz poprawnie zapotrzebowanie, tutaj masz wzór: http://www.sfd.pl/-t276436.html . Taki skok wagi nie jest normalny, dlatego powinieneś zmniejszyć deficyt i przeprowadzić normalną redukcję.
[...] słone przekąski, cukier, wszelkiego rodzaju niezdrowe tłuszcze (trans), przetworzoną żywność, słodzone napoje. Bazuj na produktach takich jak chude mięso, ryby, jaja, sery, nabiał. Zwiększ udział białka w diecie, które jest budulcem mięśniowym, wspiera budowę tkanki mięśniowej jak i przyspiesza jej regenerację. Więcej na temat zdrowego [...]
[...] nic Ci się nie stanie jeśli będziesz jadł raz na jakiś czas żółty ser. :) Pamiętaj, że zdrowa dieta, to różnorodna dieta. Dlatego warto w niej zmieścić także wszelaki nabiał. Jeśli lubisz jeść żółty ser, to nie rezygnuj z niego całkowicie. Wlicz w swój bilans kilka plasterków sera np. 2 razy w tygodniu, a z pewnością nie będzie miało to [...]
[...] Pory w, których ją przyjmujesz są okej i nic bym nie zmieniał. Co do opuchnięte twarzy to pochylił bym się i przeanalizował ilośc pitej wody w ciagu dnia przez Ciebie oraz podaż soli(uwzględniając nie tylko ta z solniczki, bo może używasz spora ilośc przetworzonych produktów tj chociażby chuda szynka, nabiał(wiejskie), pieczywo itp itd) :)
[...] i przeanalizował ilośc pitej wody w ciagu dnia przez Ciebie oraz podaż soli(uwzględniając nie tylko ta z solniczki, bo może używasz spora ilośc przetworzonych produktów tj chociażby chuda szynka, nabiał(wiejskie), pieczywo itp itd) :) Z takich przetworzonych zjadam tylko jogurt naturalny skyr 3x dziennie a wody wypijam minimum 3litry dziennie
Cześć! Jeżeli jesteś osobą skinny fat, która jadła 3,5 tysięcy kalorii i Twój trener zalecił Ci zejście o prawie 40% z kalorii byś zmniejszył swój brzuch, to zmień trenera. Jeżeli chcesz schudnąć, to zacznij od tego by wyliczyć odpowiednie zapotrzebowanie kaloryczne: http://www.sfd.pl/-t276436.html - Wzór na zapotrzebowanie kaloryczne.
[...] Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]
Cześć! Jesteś młodym człowiekiem, zatem nie powinieneś się obawiać tego, że jesteś szczupły, bo masa jeszcze Ci wzrośnie. Jednak możesz pomóc by wzrosła odrobinę szybciej, gdy zadbasz przede wszystkim o to jak jesz i o to jak ćwiczysz. Trening daje stymulację do wzrostu, zaś odpowiednie żywienie daje składniki do budowy ciała. Skupmy się na [...]
[...] Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]
[...] Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]
[...] białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Zmieniony przez - FighterX w dniu 2021-06-24 15:15:45
Witaj> Czy nadmiar białka może wpływać negatywnie na cerę (wypryski, zaskórniki) oraz na trawienie? tak, nadmiar bialka moze miec wplyw na to, jak wyglada cera, jednak nie tylko jego ilosc ma znaczenie, ale przede wszystkim skad pochodzi. zrodla bialka, np. mleczne, moga dawac u wielu osob reakcje alergiczna, ktora da znac o sobie poprzez [...]
[...] Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]