Dzisiaj znalazłem jeszcze chleb Graham oto jego skład: mąka pszenna graham typ 1850 54%, mąka pszenna typ 750, woda drożdże, sól. Jego też można włączyć do zdrowego menu ?
Dzisiaj znalazłem jeszcze chleb Graham oto jego skład: mąka pszenna graham typ 1850 54%, mąka pszenna typ 750, woda drożdże, sól. Jego też można włączyć do zdrowego menu ? taki mieszany więc średnio Domer maslo roślinne z Kruszwicy można używać? Jest znane co o nim sądzisz, zawiera jakieś szkodliwe substancje? Po pierwsze – nie istnieje coś [...]
niekoniecznie musi być napisane że z durum bo też może inny gatunek i innego przemiału A z semoliny ? Niby to najszlachetniejsza forma mąki pszennej. Semolina to mąka wytwarzana z pszenicy durum. Suma sumaru, ta mąka z której zrobione są te makarony Lubella od mąki durum różni się tylko IG ew. zawartością minerałów?
[...] 2h treningu jak wpadlem do domu robilem na szybko. Zamiast mozzarelli dalem serek wiejski. Dodatkowo podsmazona papryka z cebulą i czosnkiem, sol, pieprz, pucha tuny, jajko, mąka pytlowa+ogóreczek. Wprowadzam do stałego menu. A i posmarowałem musztardą z maka SFD/Images/2015/7/21/d2e724292da34dbf898aa06fcc9afb15.jpg Zmieniony przez - grekar9 w [...]
[...] plasteliny w sumie lejące ale nie aż tak żeby sie na blasze zlewały se sobą to trza wyczuć Jak możesz formować bułki rękoma to coś zknociłeś ja to robię łyżką .Zresztą każda mąka inaczej ciągnie. Jak nie piekłeś nigdy pieczywa to ciabatta nie jest najłatwiejsza ale nie mowie nie co ci szkoda najwyżej zmarnujesz 700g mąki. Studnet ja na Słowacje [...]
czy mąka z pszenicy, taka razowa może być spożywana na redukcji? bo słyszałam że pszenica tuczy i żyto lepsze tak, pszenica odpada, nie ważne czy to pełnoziarnista mąka czy biała. To jak z cukrem białym i brązowym. ;-)
To mówicie że mozzarella taka dobra, ile razy tygodniowo ją szamiecie? Można spokojnie dawać na przemian z twarogiem/wiejskim? I kolejne pytanie, jaka mąka wg. was jest najlepsza? Mąka pełnoziarnista 3 zboża Lubelli daje rade czy są jakieś lepsze propozycje?
[...] są tam tylko stacje benzynowe i nie miałam co wybrać :( , a po otrzymanej wiadomości nie byłam w nastroju lecieć do kuchni i smażyć kurczaka na drogę). Druga rzecz to mąka żytnia pełnoziarnista do wątróbki - można ją robić bez czy tu mąka się "nie liczy"? Rybę jem bez panierki. Ponieważ nie ćwiczyłam/ę, zmniejszyłam kaloryczność [...]
Układam dietę i przeglądałem tematy, w jednym z nich znalazłem placek na śniadanie - płatki owsiane, mąka, kefir, siemie lniane,jabłko, śliwki, jaja. 1. Wszystko fajnie, tylko chciałbym wiedzieć jakie zadanie ma tu spełniać kefir i mąka? 2. Czy suszone śliwki można zastąpić rodzynkami? 3. Czy kefir można zastąpić śmietaną (bynajmniej tłuszczy [...]
Tu masz sprawę hormonalną, wzrost poziomu estrogenów kończy się retencja. Dam przykład na mężczyznach którzy używają srodków dopingujących. Bierzemy testosteron, organizm ma go kilka krotnie ponad normę a dąży do równowagi. Wiec za pomocą enzymu armoatazy zamienia część testosteronu estrogen(po to na dopingu używamy inhibitorów aromatazy żeby to [...]
Witam. Mam pytanie co do chleba razowego. Obecnie jem taki: Chleb razowy mieszany, skład: mąka żytnia 2000, mąka pszenna 750, woda, drożdże, sól. Produkowany na naturalnym kwasie. Czy taki chleb jest ok czy muszę szukać jakiegoś innego?
Maka zytnia to troche inna bajka, bo zeby cokolwiek w domowych warunkach sie udalo... trzeba by ja zakwasic. Dlatego tez w sklepach dobrego chleba z maki zytniej - jak na lekarstwo - piekarnia woli szybko i latwo, a maka zytnia i drozdze - to jednak nie to.
[...] 550 ok. 200g letniej wody Zakwas wymieszać z wodą, obydwa gatunki maki wymieszać i połączyć z zakwasem. lekko przykryć i pozostawić do przefermentowania na 24 godziny. Jeśli mąka zawiera dużo otrąb, być może trzeba będzie dodać więcej wody niż w przepisie. Składniki ciasta chlebowego 1100g: 600g cały zaczyn jw. 300g mąka żytnia razowa typ 2000 [...]