[...] mleko kokosowe lub migdałowe Sposób przygotowania: Jajko, banana, mąki, proszek do pieczenia, cynamon oraz odżywkę należy dokładnie zmiksować na gładką masę. Dodać mleka aż ciasto uzyska konsystencję gęstej śmietany - za rzadkie wypłynie z gofrownicy. Płytki gofrownicy przesmarować olejem kokosowym i rozgrzać. Do rozgrzanej gofrownicy wlać [...]
[...] upiec babeczki lub wykorzystać foremkę o średnicy około 12 cm - tak jak zrobiłam to ja. Pieczemy około 60 minut w temperaturze 180 stopni. Gotowe. Wartości odżywcze: Całe ciasto to tylko 470 kcal. Białko 39 g, Tłuszcze 19 g, Węglowodany 40 g. Rada - pure z dyni możecie zamienić na pure z jabłek, śliwek lub banana - jednak wtedy makro musicie [...]
[...] malina-granat Przygotowanie: piekarnik rozgrzej do 180*C mąkę, masło, 1 żółtko i ksylitol i wodę zmiksuj razem w robocie kuchennym lub posiekaj nożem na stolnicy zagnieć ciasto w dłoniach a następnie rozwałkuj na cienki placek szklanką wytnij z ciasta 20 krążków, na połowie z nich połóż po łyżeczce frużeliny, przykryj drugim plackiem z góry i [...]
Czego potrzebujemy: opakowanie ciasta francuskiego lekkiego 200 g Brzoskwiń w żelu jedno żółtko Jak wykonać: Ciasto rozwijamy i kroimy na 6 kawałków. Tak jak widać na zdjęciu nacinamy brzegi. Na środek każdego kawałka wykładamy owoce. Paski ciasta zakładamy na przemian. W ten sposób przygotowujemy każde ciastko. Układamy je na papierze do [...]
[...] plastry. Na patelni rozgrzać olej kokosowy. Łyżką układać placuszki na patelni - ok. dwie łyżki na jeden placuszek. Jak wierzch się delikatnie zetnie, ułożyć na plackach plastry truskawek, delikatnie wciskając w ciasto. Smażyć na niewielkim ogniu do zarumienienia z obu stron. Wartości odżywcze: Białko: 33g Tłuszcz: 15g Węglowodany:98g 659kcal
[...] Dodajemy powoli pozostałą część mąki sprawdzając konsystencję aby nie była za sucha. Na koniec dodajemy kawałki czekolady i krem NUTLOVE , delikatnie mieszamy i wstawiamy ciasto do lodówki na minimum godzinę. Piekarnik rozgrzewamy do 180 st. C, ciasteczka formujemy za pomocą łyżki do lodów i układamy na blasze pokrytej papierem do pieczenia, [...]
[...] łyżeczki soli jajko 60 g mleka 5 g oliwy z oliwek 35 g tartej mozzarelli Jak wykonać: Wszystkie składniki miksujemy i odstawiamy na około 10 minut. Po tym czasie wylewamy ciasto na dobrze rozgrzaną gofrownicę. Pieczemy kilka minut - do lekkiego zrumienienia. Najlepsze oczywiście na ciepło. Dodatki według uznania - u mnie rucola, szynka, [...]
[...] waniliowego bez cukru 5ml oliwy Dodatkowo: 2 jabłka 40g kremu NUTLOVE COOKIE CRUNCH 150g jogurtu skyr 1 łyżeczka cynamonu 10g ksylitolu Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto zmiksuj razem i odstaw na 15 min. Smaż naleśniki na dobrze rozgrzanej patelni. Jabłka obierz, zetrzyj na tarce i podsmaż na suchej patelni ze szczyptą cynamonu przez [...]
Składniki: 120g płatków jaglanych 6 jajek 30g odżywki o smaku ciasteczkowym duża cukinia proszek do pieczenia 300g śliwek Sposób przygotowania: Na tarce o średnich oczkach zetrzeć cukinię i odstawić na ok. 10 minut. Odsączyć z wody. Zmiksować jajka, płatki i odżywkę białkową. Dodać szczyptę proszku do pieczenia i dokładnie wymieszać. Dodać [...]
Składniki: Ciasto: 100g mąki z ciecierzycy 3/4 szklanki wody sól i pieprz Dodatki: 4 łyżki passaty pomidorowej 2 małe pomidory 1/4 żółtej papryki zioła prowansalskie 100g piersi z kurczaka Do posypania upieczonej "pizzy": jedna mała cebula dymka 10g parmezanu świeża bazylia Sposób przygotowania: Do mąki dodać wodę, dokładnie wymieszać, przykryć [...]
[...] 20g wiórków kokosowych Sposób przygotowania: Zmielone płatki owsiane mieszamy z odżywką białkową i wiórkami kokosowymi. Dodajemy mleko kokosowe oraz olej i ugniatamy ciasto. Na wysmarowanym tłuszczem papierze do pieczenia układamy uformowane ciasteczka, spłaszczając łyżką. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez [...]
[...] drobno pokroić. Do startych warzyw wbić jaja, dodać skrobię, babkę jajowatą, przyprawy i mozzarellę. Wszystko dokładnie wymieszać. Na rozgrzanej patelni rozpuścić olej kokosowy. Nakładając na patelnię ciasto, formować placuszki. Smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Wartości odżywcze: Białko: 27g Tłuszcz: 26g Węglowodany: 15g 417kcal
Składniki: 100g banana 100g jajek 150g cukinii 40g odżywki białkowej o smaku nugatowym 30g mąki z amarantusa 20g mąki kokosowej 10g kakao 20g czekolady 70% kakao (w postaci dropsów) pół łyżeczki proszku do pieczenia Sposób przygotowania: Banana zblendować z jajkami. Cukinie zetrzeć na tarce o grubych oczkach, odcisnąć wodę. Do zblendowanych jajek [...]
[...] Plantany i jajka zblendować. Dodać mąki, odżywkę i ekstrakt wanilii - dokładnie zblendować na gładką masę. Do wysmarowanego olejem kokosowym naczynia żaroodpornego przełożyć ciasto. Pokrojone truskawki ułożyć na wierzchu. Piec przez ok. 25 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Wartości odżywcze całości: Białko: 46g Tłuszcz: 18g [...]
[...] soli 1 jajko łyżka roztopionego masła opcjonalnie woda gazowana do rozcieńczenia ciasta Dodatkowo 2 garści malin 60 g NUTLOVE WHITE CHOCO RASBERRY Przygotowanie Wszystkie składniki na ciasto wymieszaj i smaż na suchej patelni. Krem NUTLOVE rozpuść delikatnie w mikrofali. Posmaruj nim naleśniki dodaj maliny i zajadaj.\ 1 naleśnik = 212kcal
[...] i bananem na gładką masę. Dokładnie wymieszać z odżywką białkową i mąką. Następnie wbić jajka i wymieszać dokładnie. Do posmarowanej olejem kokosowym tortownicy wyłożyć ciasto. Wierzch udekorować malinami. Piec w temperaturze 170st. przez ok. 50min. Wartości odżywcze dla całości: Białko: 116,4g Tłuszcz: 33,6g Węglowodany: 81,1g 1 092,5kcal
CIASTO KOKOSOWE LOW CARB -ala Marcin Olb 250 gram twarogu taki jakby jogurt gesty.> 125 gram mielonych migdalow 125 gram wiorkow kokosowych 3 cale jajka Slodzik 1 aromat vaniliowy calosc mieszaj w misce az sie dobrze wymiesza razem. Dajesz do piekarnika na 175 stopni na okolo 25/30 min w formie z papierem do pieczenia. Mozesz kombinowac i dodac [...]
Hej chciałbym zrobić sobie pizze z ciastem z tortilli u mnie w sklepie mogę kupić coś takiego. Czy będzie to dobry spód, zdrowy? /SFD/2020/6/13/489b6510dd82442aa35111cec35fd248.jpg