
Składniki:
- 2 jajka
- 100g jogurtu greckiego 0% (o bardzo gęstej konsystencji)
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 70g płatków owsianych
- 20g budyniu śmietankowego be cukru
- 100g banana
- kilka truskawek
- olej kokosowy
Sposób przygotowania:
- Jogurt i banana zblendować na gładką masę z jajkami.
- Dodać budyń, proszek do pieczenia oraz płatki owsiane - dokładnie wymieszać.
- Tryskawki pokroić na plastry.
- Na patelni rozgrzać olej kokosowy.
- Łyżką układać placuszki na patelni - ok. dwie łyżki na jeden placuszek.
- Jak wierzch się delikatnie zetnie, ułożyć na plackach plastry truskawek, delikatnie wciskając w ciasto.
- Smażyć na niewielkim ogniu do zarumienienia z obu stron.
Wartości odżywcze:
Białko: 33g Tłuszcz: 15g Węglowodany:98g 659kcal
Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.

Warto przeczytać
Komentarze (0)