Placki jogurtowe z truskawkami

Składniki:

  • 2 jajka
  • 100g jogurtu greckiego 0% (o bardzo gęstej konsystencji)
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 70g płatków owsianych
  • 20g budyniu śmietankowego be cukru
  • 100g banana
  • kilka truskawek
  • olej kokosowy

Sposób przygotowania:

  1. Jogurt i banana zblendować na gładką masę z jajkami.
  2. Dodać budyń, proszek do pieczenia oraz płatki owsiane - dokładnie wymieszać.
  3. Tryskawki pokroić na plastry.
  4. Na patelni rozgrzać olej kokosowy.
  5. Łyżką układać placuszki na patelni - ok. dwie łyżki na jeden placuszek.
  6. Jak wierzch się delikatnie zetnie, ułożyć na plackach plastry truskawek, delikatnie wciskając w ciasto.
  7. Smażyć na niewielkim ogniu do zarumienienia z obu stron.

Wartości odżywcze:

Białko: 33g Tłuszcz: 15g Węglowodany:98g 659kcal

Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.
Spalanie

Warto przeczytać

Komentarze (0)