500g twarogu
1/2 szklanki zmielonych płatków owsianych / mąki / otrębów (coś żeby była odpowiednio zagęszczona konsystencja)
1 jajko
3-4 słodziki
5-6 łyżek kefiru
truskawki
syrop klonowy / miód (smaczniejsze z syropem klonowym)
Przepis prosty - składniki mieszamy i na patelnię (ok. 1 łyżka ciasta na racucha, inaczej są problemy z przewróceniem na drugą stronę)
Truskawki podgrzewamy osobno na patelni ok. 2-3 min, dodajemy syrop klonowy i polewamy całość.
Można pokombinować i dodać do środka aromatu albo białka
Rozkład B/T/W całości (ok. 25-30 racuchów):
białko - 114g
węgle - ok. 70g (zależy od ilości truskawek i syropu)
tłuszcz - 13g
Ostatnio na wierzch dałem masło orzechowe i jabłko i też bardzo smaczne
Źródło (lekko przerobione ):
http://zielenina.blogspot.com/2011/06/racuszki-twarogowe-ze-sklonowanymi.html
Zmieniony przez - dawidm w dniu 2011-06-19 13:30:00