[...] 4500-5000 kalorii, ale 3500 spożywa większość mężczyzn aktywnych fizycznie. Możesz zrobić tak, że ustalasz sobie 1,5 grama białka zwierzęcego na kilogram masy ciała, a reszta pochodzenia roślinnego, tyle ile wyjdzie że źródeł roślinnych. Skoro masz dobry przepis na ciasto, to nie widzę problemu. Ważne są składniki posiłku, a nie jego nazwa.
[...] jem je często . jem też ryby , owoce morza , warzywa i owoce . jem też dużo chleba dość przeważnie ciemnego , dużo serów , mleko no tak sobie wolę kozie czy owcze :D i jem ciasto wszystko co jest staram się wybierać jedzenie najlepszej jakości ale nie zawsze jest ( kasy nie mamy zbyt) a i pije dużo wody . Jem gdzieś tak 7 posiłków dziennie może [...]
[...] krewetki, drób, kasza gryczana, warzywa na parze lub duszone Co jako przekąskę : hmm avokado, jakiś owoc. Latem wszystko co z krzaka i zieolne, czerwone :) Co jako deser : ciasto domowe, francuskie, czasami jakiś baton, częściej orzechy lub żurawina Ograniczenia żywieniowe : nie jadam wieprzowiny Stan zdrowia : bdb Preferowane formy aktywności [...]
[...] ok. 18:00. Odchyły od takiego żywienia zdarzają się około 1 - 2 razy w tygodniu, wtedy albo duża porcja owoców (truskawki, śliwki), albo jakiś domowej roboty słodycz (ciasto z owocami, najczęściej na mące pełnoziarnistej, na dobrym twarogu, etc.), alkohol raz w tygodniu - 2 piwa/2 kieliszki wina. Po składach widzę, że jest dużo więcej [...]
[...] sobie sprawe, ze cos tam spada tylko dlatego bo glikogen miesiowy masz wyczerpany i zrzucasz wode, ktora wiaza wegle? Zreszta, jak jesz juz wegle to jest to okazjonalne ciasto zamiast wartosciowych wegli. Czyli wrzucasz cos co moze byc przydatne na korzysc bezwartosciowego, nieodzywczego ciasta czy alko...Przy takich makrosach masz hamulec [...]
[...] upieczeniu 5 min stało w wyłączonym piekarniku, po czym zastosowałam na wszelki wypadek "rzucenie" ciasta (stosuje się to przy biszkoptach zeby nie opadly. cieple ciasto spuszcza się się z wysokości 20-30 na płaską powierzchnię - blat przykryty kocem- oczywiście równolegle, wtedy powietrze ma nagle ujsc z ciasta, a nie powoli, co [...]
[...] łączymy razem. -Z podanych składników wyrabiamy kruszonkę. -Na podpieczony spód wylewamy jabłka z pianą i posypujemy kruszonką, wstawiamy do piekarnika na kolejne 35 minut (175stopni). *Całość : 3474kcal, BWT(124/252/221) *Porcja (ciasto podzielone na 20 części): 174kcal, BWT(6.2/12.6/11) Zmieniony przez - qgqtq w dniu 2011-09-16 15:43:37
[...] proszku do pieczenia - 4g wiórek kokosowych 1. Ubijamy białka na sztywną pianę. Dodajemy szczyptę proszku do pieczenia, cynamon. 2. Dodajemy żółtka. 3. Łyżeczką nakładamy 'ciasto' na blachę. Do każdego ciasteczka wkładamy migdał i posypujemy wiórkami kokosowymi. 4. Pieczemy około 15-20 minut - choć lepiej nie sugerować się czasem a okiem. 5. [...]
Ciasto fasolowe (kolejna wersja oraz pomysł na jej dalsze wykorzystanie (z fasoli suchej, ugotowanej. Nie z fasoli z puszki ;-) ) Potrzebujemy: - 600 g ugotowanej fasoli białej - 8 jaj - 2 łyżki oliwy - 4 łyżki soku z cytryny - kawałek imbiru - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 4 łyżki maku (ok.30g) - coś do posłodzenia, np. pastylki słodzika [...]
[...] w przepisie, ale ja daję niezmielony - moim zdaniem dużo lepsza wersja. I dodaję na oko, tak, żeby dobrze smakowało Na stolnicę przesiać mąkę, wbić jajka, zagnieść twarde ciasto, cienko rozwałkować. Gdy przeschnie, pokroić na łazanki (w kwadraciki). Kapustę poszatkować, posolić, odstawić na kilka minut, potem odcisnąć, włożyć do rondla, zalać [...]
[...] kawalkow brokula. w tym czasie rozpuszczamy maslo na patelni (najlepiej klarowane, bo placki bedziemy smazyc dluzszy czas i zwykle maslo moze sie przypalic), nastepnie ciasto wykladamy lyzkami na rozgrzany tluszcz i smazymy z dwoch stron na srednim ogniu po kilka minut. placki maja byc brazowe, ser powinien sie fajnie rozpuscic, a w [...]
[...] żółtko z odżywką (dobrze jest dodać odrobinę wody, ale tak, by zachować gęstą konsystencję). Nagrzewamy patelnię (odrobina tłuszczu się przyda :-) ), po czym wylewamy ciasto na naleśnik i czekamy, aż zetnie się od spodu. Nakładamy na środek daktyle i banany, składamy na pół i czekamy, aż ładnie się zarumieni. Na talerzu ozdabiamy polewą. [...]
[...] zoltka, przyprawy i inne dodatki, wszytsko miksuje razem. Na koniec ubijam piane z bialek i dodaje do ciasta. Pieke ok. godziny, 180 stopni. W sumie podobnie sie robi jak ciasto fasolowe. Pewnie mozna by zrobic bez owsa, ale ja dodaje zeby wiecej wegli bylo. W przeciwienstwie do chleba zytniego po tym nie mam zadnych problemow z brzuchem. [...]
[...] być sprytniejsza niż oryginał i mieć idealnie podzielne porcje, więc zrobiłam muffinki (ok 40 min w 190 st C). Ale polecam przelać do keksówki i upiec chleb, bo upieczone ciasto ma taką własnie stukturę - jest zwarte, bardziej suche niż babeczkowe i daje się bardzo ładnie kroić nawet w cienkie kromki. Mini kromka muffinkowa %-) [...]
Pancakes kokosowo - waniliowe z kremem a'la moccacino Taka moja propozycja czystego cheata :-) Efekt dzisiejszych śniadaniowych kombinacji. Na ciasto: 2 jaja 25 g mąki owsianej BIO (mogą być zmielone płatki owsiane) 20 g mąki kokosowej 15 g odżywki białkowej waniliowej Na krem: 30 g górskich owsianych płatków 5 g naturalnego kakao szczypta kawy [...]
[...] składniki, dodaĆ jajko i wodę. Masa ma być dość rzadka. Przelać do miarki kuchennej. Wylać na małą, nieprzywierającą patelnię i ustawić średni płomień. Obracać patelnią by ciasto równo pokryło dno. Smażyć aż brzegi tortilli zaczną odchodzić. Przewrócić placek na drugą stronę, aby go lekko wysuszyć. Przerzucić na papier do pieczenia i posypać [...]
robilam ciasto arbuzowe z przepisu: http://www.paleocupboard.com/watermelon-cake.html Polecem! orzezwiajace, jak ktos lubi arbuza i kokosa to miodzio :-) moje zdjecie: /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/7eabb56ddf1348078c3c6c8b9cf65b71.jpg