[...] małą ilością oleju kokosowego i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Pieczemy około 10-15 minut aby wierzch placka się zarumienił. 5. Następnie wyjmujemy ciasto z piekarnika i wylewamy na wierzch masę z jabłek. Wstawiamy ponownie i pieczemy dodatkowe 15-25 minut. Odstawiamy do wystygnięcia, a następnie do lodówki żeby ciasto [...]
[...] -5g cukru -120g ciepłej wody -10ml oliwy z oliwek -szczypta soli -100g borówek -100g nektarynek - odrobina mąki ziemniaczanej -10g wheya Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto połączyć i dobrze wymieszać. Konsystencja powinna być dosyć rzadka. Wylać do formy (u mnie tortownica o srednicy 20cm) i odstawić na 20-30minut. Drobno pokrojoną [...]
[...] 1. Na stolnicę wysypujemy 1 szklankę mąki, dodajemy sodę, sól i mieszamy. 2. Następnie robimy zagłębienie do którego wlewamy kefir i wbijamy jajko. 3. Zagniatamy ciasto, dodając stopniowo pozostałą mąkę (być może będziesz potrzebował więcej niż ppdane w przepisie). 4. Ugniatamy aż uzyskamy konsystencję, która nie będzie strasznie [...]
Ciasto, dobre gdy ktoś jest na diecie można zjeść sobie ciasto ;] Składniki: http://iv.pl/images/16469793041779693642.jpg 200g białek jaj 60g żółtek 100g płatków osianych 50g wheya budyń śmietankowy (najlepszy jest taki daje niesamowity posmak) proszek do pieczenia 5g + opcjonalnie słodzik ja dałem 15 tabletek (dla normalnego człowieka 5 starczy) [...]
Bezglutenowa szarlotka na kruchym cieście Na ciasto: 1. 125 g mąki ziemniaczanej 2. 70 g mąki gryczanej 3. 55 g mąki ryżowej 4. 1 żółtko 5. 125 g masła 6. Łyżeczka proszku do pieczenia 7. 30 g jogurtu naturalnego Poza tym: 1 kg jabłek, 2 łyżeczki cynamonu Wszystkie składniki na ciasto zagnieść do uzyskania jednolitego ciasta o konsystencji [...]
[...] kupować chleb graham? zakupy robie w tesco i biedronce. czy może byście polecili jakieś inne pieczywo? Szukam blendera do rozdrabniania płatków owsianych i twarogu na ciasto do omletów. myślicie że taki sprzęt byłby ok? 200W powinno wystrczyć do zmielenia platkow owsianych czy siemia lnianego? Pojemnik 0,5l powinien wystarczyć na ciasto na [...]
[...] ksylitolu lub innego zamiennika cukru - 8 kropli stewi + truskawki, ok. 300 gram 1) Ubij lekko białka, dodaj ksylitol, stewie, masło i mąkę, a zrobi się z tego dość zbite ciasto. Wyklej formę do tarty ( mniej więcej 27 cm średnicy ) i do pieca na 180 stopni na 10-15 minut. 2) Zagotuj mleko razem z ksylitolem, stewią i gumą ksantanową . [...]
[...] erytrytolu (cukru lub miodu) • 1 łyżeczka soli Przygotowanie: 1. Do miski wsypujemy wszystkie składniki sypkie i dokładnie mieszamy. Dodajemy składniki mokre i ucieramy ciasto mikserem do uzyskania jednolitej masy. Ciasto będzie dość rzadkie, o konsystencji śmietany. 2. Masę przelewamy do wysmarowanej masłem i oprószonej mąką keksówki. 3. [...]
Witam :-) Daktylowe brownie z truskawkami Składniki: -2 jajka -50g oleju kokosowego -75g mąki razowej -50g kakao -170g daktyli -80g mleka -łyżeczka proszku do pieczenia -truskawki (lub inne owoce) do dekoracji Można też dodać orzechy do środka ale wiadomo podbijemy tłuszcze. Wykonanie: Miksujemy daktyle z mlekiem, dodajemy mąkę, proszek, kakao, [...]
składniki: na ciasto: 125 g mąki gryczanej 125 g skrobi ziemniaczanej 125 g masła 40 g ksylitolu 1 żóltko na masę: 1 kg serka śmietankowego Julika (w kubełku) 5 jaj 5 żółtek 50 g ksylitolu sok z połowy cytryny składniki na ciasto zagnieść i włożyć na spód blachy wyłożonej papierem. Podziurkować widelcem i podpiec przez 15 min w 180 stopniach. [...]
[...] 10. łyżeczka mąki ziemniaczanej 11. 200 g mascarpone mąki, ksylitol, drożdże, sól- wymieszać. Dodać ciepłe mleko wyrobić. Dodać roztopione masło, wyrobić ok 5 min. Odstawić ciasto na ok 1,5 godz do wyrośnięcia. Ciasto podzielić na 6 częsci, spłaczyć na placki i umieścić na blaszę wyłożonej papierem, zostawić do wyrośnięcia na ok 30 min. w [...]
[...] 85 g maki gryczanej 65 g maki ryzowej 2 zoltka 40 g ksylitolu 145 g masla 50 g jogurtu naturalnego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: 1. Składniki na ciasto zagnieść, wyłożyć 3/4 na blaszke na papierze do pieczenia, nakłóć widelcem. 2. Spód ciasta podpiec 15 min w temp 180C. Konfitura: 500 g żurawiny świeżej lub mrożonej 4 [...]
[...] Wszystkie składniki, prócz bakalii mieszamy dokładnie do połączenia ze sobą składników w wysokiej misce. Mało można pokroić na kawałki, wtedy lepiej wyrabia się ciasto. Ciasto powinno być zbite. Dodajemy wszystkie bakalie i ponownie mieszamy. Z masy formujemy kulę i zawijamy ją w folię aluminiową, wkładamy na około 1-2h do lodówki. [...]
[...] budyniu, drożdże , kilka tableteksłodzika mieszamy w drugiej misce. Ja wygniatałam rękami. 5. Dodajemy delikatnie białka do masy ciasta. 6. Formujemy placuszki z masy na ciasto i kładziemy na blasze do pieczenia. 7. Kuleczkę masy serowej kładziemy na ciasto. Nie wgniatamy bo sama opadnie. 8. Pieczemy ok 20 min. 9. Jemy :D Makro na całość: [...]
[...] wymieszaj drozdze z cukrem i 1dl wody (tej z rondelka). Po rozpuszczeniu sie drozdzy wlej je do reszty wody. W misce wymieszaj make z sola i zlej ja naszym zaczynem wyrabiaj ciasto ok. 10min a potem zostaw w suchym miejscu na 20min. az ciasto troche specznieje. 2. Rozgrzej piekarnik do 200C. 3. Wstaw foremke do piekarnika na dolna polke i piecz [...]
Ciasto: 2 całe jaja Mleko chude 50ml budyń 10g cynamon 3g 10 tabletek słodziku PRZYGOTOWANIE: słodzik rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody, jaja wbijamy do naczynia po czym wsypujemy budyń mieszamy dolewamy mleka i wody ze słodzikiem i cynamon. Wszystko dokładnie mieszamy. Nadzienie: 100g ser chudy 20 mleko chude 5 cukier PRZYGOTOWANIE: ser [...]
[...] przelewamy do foremki.pieczemy 10 min w temp 200 stopni (nie dłużej niz 10 min bo czekolada nie wyplynie) po upieczeniu nie otwieramy piekarnika tylko po wyłączeniu trzymamy ciasto jeszcze 10 min, po 10 min ciasto przekladamy na talerz i posypujemy odzywka białkowa lub cukrem pudrem jak kto woli.smacznego B-17,50g T-122,1g W-36,4g Kcal-1.382 [...]
[...] papier do pieczenia, a następnie masę. Pieczemy ok. 50 min. w temp. 180 stopni. Polewa Do rondelka wrzucamy śmietanę i podgrzewamy. Zdejmujemy z ognia i dodajemy czekoladę. Mieszamy do rozpuszczenia. Całość wylewamy na ciasto. /SFD/Images/2016/1/30/d22a4b3aa1af429cb4d960fd04dc1583.jpg Zmieniony przez - Thirteenth w dniu 2016-01-30 14:29:56