Składniki:
1. 125 g mąki ryżowej
2. 125 g mąki gryczane
3. 7 g drożdży suchych
4. 50 gram kslitolu
5. 50 g masła
6. ok 5 brzoskwiń- ja dałam 'ciasteczkowe'
7. 1 jajo, 1 zółtko
8. szczypta soli
9. 125 ml ciepłego mleka
10. łyżeczka mąki ziemniaczanej
11. 200 g mascarpone
mąki, ksylitol, drożdże, sól- wymieszać. Dodać ciepłe mleko wyrobić. Dodać roztopione masło, wyrobić ok 5 min. Odstawić ciasto na ok 1,5 godz do wyrośnięcia.
Ciasto podzielić na 6 częsci, spłaczyć na placki i umieścić na blaszę wyłożonej papierem, zostawić do wyrośnięcia na ok 30 min.
w każdym placku zrobić dziurkę, nałożyć mascarpone wymieszane z zółtkiem i mąką ziemniaczaną i pokrojone brzoskwinie. Pieć ok 20 min w 180 stopniach- góra doł.
Przybliżone BTW na jedną
400 kcal/ B 7,1/ W 43/ T 23
http://www.sfd.pl/DT_cod123-t1098138.html
moje zmagania w Kuchni: http://www.sfd.pl/[BLOG]_COD_w_kuchni-t1121985.html