Dieta redukcyjna nigdy nie jest prostym procesem. Gdyby tak było, nie byłoby ogromnego społecznego problemu z postępującą otyłością. Oczywiście nie u każdego problem z utrzymaniem wymogów diety redukcyjnej jest identyczny. Między każdym odchudzającym się różnić się mogą nie tylko główne przyczyny, występowania problemów z utrzymaniem diety [...]
[...] bezkalorycznym słodzidłem do smaku. Na końcu dodajemy wystudzoną żelatynę i dokładnie mieszamy. Jeśli spód ciasta zdążał stężeć, wlewamy owocową masę i ponownie wkładamy ciasto do lodówki. Podczas przygotowywania dwóch warstw ciasta, nasiona chia zdążyły napęcznieć w jogurcie. Podobnie jak w przypadku masy owocowej - jeśli lubicie to [...]
[...] cm. Ciasto pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu studzimy. Proteinową galaretkę rozrabiamy z ciepłą wodą i gdy tylko przestygnie wylewamy ją na spód - ciasto powinno "wciągnąć" sporą część galaretki. Dzięki temu spód będzie bardziej wilgotny. Na stężałej galaretce układamy pokrojone banany. Serek wiejski blendujemy na [...]
Wiele osób chcących przejść na dietę, myśli, że oznacza to rezygnację ze smacznego i łatwego do przygotowania jedzenia. Zrodziło się mylne przekonanie, że jeśli coś jest smaczne, to na pewno nie jest ani zdrowe, ani fit, a to, co zdrowe, to z pewnością w gardle staje i ciężko przełknąć. Nieważne, z jakiego powodu myślisz o diecie — czy to ze [...]
[...] blaszkę o średnicy około 24 cm wykładamy na spodzie papierem do pieczenia. Ciasto dzielimy na trzy części. Dwoma wyklejamy spód i boki blaszki na wysokość około 2 cm. Jeśli ciasto będzie się za bardzo kleić - podsypujcie mąką. Spód podpiekamy około 8 minut w 180 stopniach. Na podpieczony spód wykładamy jabłka. Resztę ciasta wałkujemy i wycinamy [...]
[...] W opakowaniu jest 250 g pierożków. Mogą to być zatem dwie skromne porcje lub jedna solidna. W daniu tym jest sporo węglowodanów, ale biorąc pod uwagę, że 60% stanowi ciasto makaronowe, to nie jest to zaskakujące. Jak na posiłek, to jest tutaj jednak trochę mało białka. Skład pierożków jest bardzo przyzwoity, same naturalne składniki, bez [...]
Czego potrzebujemy: 100 g proszku, z którego zrobisz ciasto 140 ml wody łyżkę sosu pomidorowego w proszku odrobinę wody dodatki według uznania - ser żółty, mozzarella, pomidory, oliwki - co tylko lubimy... Jak wykonać: Ciasto i sos zrobić według przepisu na opakowaniu. Na wierzchu rozłożyć dodatki. Jeśli chcemy użyć rukoli lub roszponki [...]
[...] aby składniki się połączyły. Dolewamy przecieru pomidorowego. Ponownie dusimy około 15 min i skrapiamy delikatnie cytryną. Z jajek i mąki oraz wody (można użyć mleka) robimy ciasto do naleśników i smażymy na pozostałej oliwie. Farsz zawijamy w naleśniki i zjadamy w formie tortilli. Posiłek 2 3 kromki żytniego chleba 1 jajko 80 g ciecierzycy [...]
[...] Jak wykonać: Ciasto robimy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i zostawiamy na kilka minut. Następnie blat wysypujemy mąką owsianą i zagniatamy ją do ciasta, do momentu aż ciasto przestanie się lepić do rąk. Szpinak dusimy na niewielkiej ilości wody i doprawiamy do smaku. Pozostawiamy do ostygnięcia. Ciasto rozwałkowujemy do placka grubości 3-4 [...]
[...] owoce w żelu Jak wykonać: Mąkę, białko, całe jajko, około 50 ml wody miksujemy na gładką masę. W razie potrzeby dolewamy wody - konsystencja ciasta powinna przypominać gęste ciasto naleśnikowe. Zimną gofrownice spryskujemy olejem kokosowym - by ciasto nam nie przywarło. Na nagrzaną gofrownicę wylewamy ciasto - otrzymujemy 3 duże gofry. Smażymy do [...]
[...] g kakao 30 g ksylitolu szczypta soli 90 g oleju kokosowego rafinowanego 1 jajko Masa: 250 ml śmietanki 30% 250 g mascarpone 40 g pudru z ksylitolu Jak wykonać: Składniki na ciasto zagniatamy, owijamy w folię i wkładamy na około 15 minut do lodówki. Po tym czasie ciastem wyklejamy formę do tarty - średnica około 25 cm. Ciasto nakłuwamy widelcem i [...]
[...] tagatozę. Wartość odżywcza: 100 g tagatozy dostarczy 150 kcal Plusy: smakiem idealnie przypomina cukier, fermentuje oraz karmelizuje się, można upiec z jej udziałem ciasto drożdżowe - pieczone dłużej, ale w niższej temperaturze. Jest niskokaloryczna oraz ma niski indeks glikemiczny. Jest korzystna dla diabetyków, gdyż spożycie tagatozy [...]
[...] z żółtkiem i erytrytolem na gładko. Ciasto czekoladowe przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Foremkę keksówkę wykładamy papierem do pieczenia, wlewamy ciasto. Na środek wylewamy zblendowany serek. Pieczemy około 35 minut w 180 - 200 stopniach, do zrumienienia sera. Wartości odżywcze: Całe ciasto to 1050 kcal. Białko [...]
[...] twarogu półtłustego 20 g mąki owsianej 5 g pestek słonecznika Jak wykonać: Ciasto przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu - odkładamy na kilka minut. Po tym czasie ciasto zagniatamy ponownie wraz z mąką owsianą i pokruszonym serem. Kiedy składniki dobrze się połączą, ciasto rozwałkowujemy i tniemy na paski szerokości około 1,5 cm. [...]
Składniki: ciasto 1 jajo 250g twarogu półtłustego 80g mąki z brązowego ryżu sól dodatki 10g oleju kokosowego 100g borówek 150g jogurtu naturalnego Sposób przygotowania: Twaróg z jajkiem zmiksować na gładką masę, dodać szczyptę soli, mąkę i ugnieść ciasto. Blat posypać mąką, gdyż ciasto będzie się lepić do rąk. Z ciasta uformować długi [...]
[...] 250ml wody i znów czekamy aż zrobi się zimna. Na warstwie proteinowej galaretki układamy owoce i zalewamy galaretką. Tortownicę wkładamy do lodówki. Po około 2 - 3 godzinach ciasto jest gotowe. Wartości odżywcze: Ciasto podzieliliśmy na 6 kawałków. Każdy z nich to tylko 210 kalorii. Białko 30g Tłuszcz 6,3g Węglowodany 10g Rada - jeśli chcecie [...]
[...] Postanowiła pożegnać się z blondem na włosach! Oprócz zmiany koloru postanowiła również ściąć włosy na długość ramion. Po odwiedzinach u fryzjera Ania poszła na… ciasto. Redukcję zaczęła podobno jakiś czas temu, ale patrząc na zdjęcia posiłków jakie wrzuca na portale społecznościowe, ciężko jest jej się oprzeć słodkim pokusom… [...]
Gronkowce powszechnie występują w naszym otoczeniu. Od 10% do 50% osób jest stale lub tymczasowo nosicielami gronkowca złocistego. Pierwsze doniesienia na temat gronkowców pochodzą z lat 80. XIX wieku. Bakterie z rodzaju Staphylococcus zostały odkryte już w 1880 r. przez szkockiego lekarza Alexandra Ogstona, który nadał im nazwę wynikającą z [...]
Wydaje się, że na temat odchudzania powiedziano już wszystko i każdy, kto choć trochę interesuje się tym zagadnieniem, wie, jak to zrobić zdrowo i skutecznie. Niestety na drodze staje wiele przeszkód, naszych słabości i pokus. Mimo że potrafimy ocenić sytuacje, to pokusa łatwej i "szybszej" drogi niejednokrotnie wyprowadza nas na manowce. Czego [...]
[...] drugim blatem i wylewamy pozostałą masę. Wstawiamy do lodówki na minimum 3 h. Czekoladę rozpuszczamy z olejem kokosowym i po lekkim ostudzeniu oblewamy równomiernie ciasto. Wstawiamy do lodów na kolejne 2 h. Dekorujemy wg uznania. Wartości odżywcze: Ciasto podzieliliśmy na 8 kawałków. Każdy z nich to 260 kcal. Białko 6 g, Tłuszcze 18 g, [...]