SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

ciasto

  • [...] łyżkę cukru, żeby drożdże wyrosły), ciepłą wodę- nie za dużo- ma być konsystencja ciasta i wszystko wymieszać. Na koniec dodać roztopiony olej kokosowy i dokładnie wyrobić ciasto. 3. Ciasto uformować w kulkę i zostawić w miseczce przykrytej ściereczką na ok. godzinę- powinno podwoić swoją objętość. 4. Po wyrośnięciu ciasto jeszcze raz wyrobić [...]

    Odpowiedzi: 17 Ilość wyświetleń: 6752 Data: 2016-06-30 12:19:12 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] pamiętać o tym fakcie robiąc budyń :-) 2. Kruchy spód: resztę otrębów, 55g owsianych, jajko i pozostałe białko jaja zgnieść. Nie powinniśmy potrzebować dodatku wody. Moje ciasto kleiło się bardzo dobrze i nie kruszyło. Przygotować tortownicę/inną blachę (tj. podsypać odrobiną mąki/owsianej/czymkolwiek). Ciasto rozgnieść rękoma na blaszce, [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 1641 Data: 2015-04-25 17:13:42 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] sera żółtego kilka kropel octu jabłkowego 1 średnia cukinia sól ,pieprz, zioła prowansalskie Przygotowanie: Mąkę przesiać do miski ,połączyć z resztą składników i zagnieść ciasto. Ciasto powinno być miękkie i plastyczne. Zawinąć w folie i odstawić do lodówki na 30 minut. Następnie wyjąc, rozwałkować i ułożyć w foremce w której będziemy piekli [...]

    Odpowiedzi: 14 Ilość wyświetleń: 8871 Data: 2015-11-23 21:23:32 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)
  • QUESADILLA [MIĘSO MIELONE]

    Temat
    Kuchnia SFD

    [...] kukurydzę, fasolę, kapary i przyprawy. Dusimy pod przykryciem po czym redukujemy na małym ogniu żeby nie było za rzadkie. Pozostawiamy do ostygnięcia. Ciasto: Formujemy ciasto jak na pizze, po odczekaniu aż urośnie wałkujemy dość cienkie placuszki. Kładziemy placek na naoliwionej blasze, posypujemy startym serem (głownie boki) nakładamy [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 2161 Data: 2014-12-31 17:30:51 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dietetyczna mleczna kanapka

    Temat
    Kuchnia SFD

    [...] tężeć wykładamy ją równo na jedną część ciasta czekoladowego i przykrywamy drugą częścią ciasta. Schładzamy w lodówce przez co najmniej godzinę i pyyyk... :D My kroilismy ciasto po grubosci, ale mozna je pokroic na pol wzdluz szerokosci blachy, bez roznicy. Ciasto dzilimy na 8 czesci 135 kcal / 1 porcję (ok 120 g) Wartości odżywcze na 100 g [...]

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 2129 Data: 2014-03-02 09:45:01 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ======PĄCZEK RAZOWY====== Składniki: 1. ciasto: mąka pszenna razowa drożdże cukier trzcinowy 2 łyżki masła woda/mleko 2 łyżki oleju rzepakowego 2. polewa i nadzienie: 3 kosteczki z tabliczki czekoloady deserowej(70% kakao) kilka łyżek dżemu nisko słodzonego Przygotowanie: Mieszamy wszystkie składniki z punktu 'ciasto' oprócz 2 łyżek oleju [...]

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 3532 Data: 2014-02-27 23:29:07 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] 1. W misce wymieszać mleko, drożdże, cukier, sól, wodę i jajko. Dodać mąki i rozpuszczony olej kokosowy i połączyć wszystkie składniki. 2. Następnie dobrze wyrobić ciasto, ręcznie lub za pomocą robota. Ja wyrabiałam ciasto ręcznie przez około 7minut. 3. Uformowane ciasto przełożyć do natłuszczonej miski, przykryć szmatką i odstawić w [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1477 Data: 2017-01-10 17:45:22 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] musimy dodawać, ale ja w wypiekach bardzo lubię) Mąkę, białko, sól i proszek do pieczenia mieszamy. Dodajemy rozstopione masło, śmietanę i spirytus i mieszamy na jednolite ciasto. Ja dodałem do ciasta jeszcze jedno jajko ale wyszło całkiem rzadkie i musiałem dodac jeszcze odżywki białkowej, ale przelałem na papier, łyżką rozprowadziłem i ciasto [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 4006 Data: 2017-08-06 10:28:44 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Pizza z cukini by atraMento

    Temat
    Kuchnia SFD

    PIZZA Z CUKINIIby atraMento Składniki: ciasto - 3 niewielkie cukinie ( łącznie ok 750g ze skórą) - 50g mąki migdałowej - 1 jajo+1 białko - 5g oleju kokosowego - sól, pieprz, oregano, ulubione przyprawy /SFD/Images/2016/5/9/fe025b4e8564455e90dd00733d1cd2c7.jpg 1.Cukinię obrać i zetrzeć na drobnych oczkach lub zblendować. Odstawić na paręnaście [...]

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 2264 Data: 2016-05-09 22:48:54 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] - 50 g odżywki białkowej - 1/2 łyżeczki sody - 50 g kefiru - 60 g płatków owsianych zmielonych na mąkę Przygotowanie: 1. Zblendować na gładko i zostawić na 5 minut żeby ciasto się napuszyło. Jak soda przereaguje z kefirem/maślanką, ciasto zacznie przypominać gąbkę, z pęcherzykami powietrza. 2. Patelnię spryskać lub przetrzeć lekko tłuszczem [...]

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 4325 Data: 2016-05-04 14:12:49 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Pyszna pizza dla osób będących na tłuszczówce

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] musimy dodawać, ale ja w wypiekach bardzo lubię) Mąkę, białko, sól i proszek do pieczenia mieszamy. Dodajemy rozstopione masło, śmietanę i spirytus i mieszamy na jednolite ciasto. Ja dodałem do ciasta jeszcze jedno jajko ale wyszło całkiem rzadkie i musiałem dodac jeszcze odżywki białkowej, ale przelałem na papier, łyżką rozprowadziłem i [...]

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 1522 Data: 2017-08-04 09:41:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Przepis na razowca

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] cukrem i 6 lyzkami maki. Pozostaw w cieplym miejscu na ok. 20minut. 2) Make zmieszaj z sola, ziolami, ziarnami, jajkiem i przygotowanym wczesniej rozczynem. Wyrob gladkie ciasto i pozostaw do wyrosniecia ok. 15min. 3) Wysmaruj forme maslem (najlepiej forme keksowke) i przeloz do niej ciasto. Pozostaw do wyrosniecia ok. 25min. 4) Piec w [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 1293 Data: 2006-08-27 18:52:30 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Domowy fast food

    Temat
    Kuchnia SFD

    [...] papryka w proszku, bazylia, tymianek lub mieszanka przypraw do gyrosa. Ciasto: Obie mąki przesiać przez sitko.Dodać masło i wymieszać. Powoli dodawać wodę w takiej ilości by ciasto nie było zbyt luźne. Sporządzone ciasto przykryć ściereczką i odstawić na kilka chwil. Następnie cisto rozwałkować formując okrągły placek. Placek przekładamy do [...]

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 1819 Data: 2008-12-15 08:06:33 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] z nich należy sprawdzić je we wskazany wyżej sposób. Sprawdziłam to już kilka razy i zawsze były w porządku. 4. Następnie dodajemy resztę ciepłej wody i wyrabiamy ciasto ręką. W przypadku mąki pełnoziarnistej pszennej po kilkunastu minutach ładnie zaczyna się odklejać od miski i ręki, z mąką pełnoziarnistą żytnią miałam problem, ale [...]

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 8035 Data: 2013-11-27 23:26:06 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Prawdziwy razowiec

    Temat
    Kuchnia SFD

    [...] "cytrusów" Wygląda mniej więcej tak: Ciasto na chleb: cały wyhodowany przez nas zakwas 200ml wody 600g maki żytniej razowej typ 2000 1 łyżka grubej soli (trzeba uważać aby ciasto nie było rzadkie dlatego wody dodajemy mniej więcej na oko) Wykonanie: Wszystkie składniki mieszamy, ręcznie lub w maszynie, ciasto jest lepkie i luźne. Zostawiamy do [...]

    Odpowiedzi: 87 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-11-30 13:05:11 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Uzależnienie od konkretnego ciasta

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania

    [...] mnie ciągnąć do ciasta typu zebra ? Otóż nie jem słodyczy, fast foodów innych takich rzeczy, mogą leżeć mi przed oczami i ich i tak nie ruszę, ale gdy zobaczę w domu to ciasto to nagle się tak odpalam, że zjem całe. Nie ma tego problemu z innymi wypiekami/słodyczami, tylko i wyłącznie to jedno ciasto i jego pochodne. Dodatkowy problem mam [...]

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 589 Data: 2019-01-27 18:39:18 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] ciepłej wody rozpuścić sól, drożdże i dodać do mąki, oczywiście drożdże można też wkruszyć i rozrobić ale polecam mój sposób bo jest znacznie prostszy :) Energicznie wyrobić ciasto, jeśli będzie kleiło się do rąk można dodać jeszcze trochę mąki. Przykrywamy miskę ręcznikiem i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (około 20 min). Gdy ciasto [...]

    Odpowiedzi: 49 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-12-07 08:58:58 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] jest często krytykowana jako szkodliwa dla utraty tłuszczu czy poprawy sylwetki. Dlaczego? Najprawdopodobniej dlatego, że typowa amerykańska dieta (i nie tylko) to: Mocha i ciasto na śniadanie, kanapki i chipsy na obiad, pizza i ciastka na kolacje, do tego kilka przekąsek pomiędzy. Porównanie takich diet jest bardzo problematyczne, ponieważ [...]

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 2149 Data: 2013-11-27 16:42:20 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)
  • Chleb razowy wieloziarnisty

    Temat
    Kuchnia SFD

    [...] łyżki) 1 łyżeczka soli 1,5 łyżeczki cukru 25g świeżych drożdży 0,5 litra wody Mąkę, ziarna, sól, cukier i pokruszone drożdże wymieszać dokładnie. Zalać ciepłą wodą i wyrobić ciasto (ciasto będzie bardzo luźne, ale takie ma być). Odstawić do wyrośnięcia na 20 minut. Wyrobić ponownie (dalej ciasto będzie luźne) i przełożyć do natłuszczonej foremki [...]

    Odpowiedzi: 42 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-05-16 21:48:05 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)
  • Proszę sprawdzic

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] roztrzepać z żółtkami, powoli dodawać mąkę, na końcu dodać ubite z odrobiną soli białka. Na patelni rozgrzać tyle tłuszczu, by pokryć dno patelni. Wylewać łyżką wazową ciasto naleśnikowe i smażyć na złoty kolor. 2. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na maśle. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w drobną kostkę i dodać do cebuli. Po [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 1083 Data: 2008-08-15 20:42:17 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)