%-) ****DANE PODSTAWOWE*************************************** NICK - Sforcia PŁEĆ - Kobieta WIEK - jeszcze 28 (rocznik 88) WZROST - 174 NIEPRZERWANY STAŻ TRENINGOWY - 4 lata i 4 miesiące %-) ****PARAMETRY OBWODÓW************************************* te parametry są dość krytyczne %-) Ale podaje jak jest... w ciągu tygodnia wszędzie prawie [...]
[...] Błonnik gwarantuje również inne korzyści zdrowotne, takie jak pomoc w utrzymaniu prawidłowej wagi, obniżenie ryzyka zachorowania na cukrzycę czy wsparcie w czasie choroby serca. Tak naprawdę błonnik to włókno pokarmowe (ang. dietary fiber) Grupa związków chemicznych wchodzących w skład roślin i będący częścią ich struktury. Ważne jest [...]
[...] Błonnik gwarantuje również inne korzyści zdrowotne, takie jak pomoc w utrzymaniu prawidłowej wagi, obniżenie ryzyka zachorowania na cukrzycę czy wsparcie w czasie choroby serca. Tak naprawdę błonnik to włókno pokarmowe (ang. dietary fiber) Grupa związków chemicznych wchodzących w skład roślin i będący częścią ich struktury. Ważne jest [...]
[...] odkryto okolice dzisiejszej Brazylii, były to lata, gdy niewolnictwo nie było niczym niezwykłym. Próbowano więc zaprząc do pracy amerykańskich indian, jednak podatni na choroby i słabi musieli zostać zastąpieni przez silniejszych afrykańczyków, których milionami zaczęto zwozić głównie z Angoli. Zwiezienie ludzi (głównie ludów Bantu) [...]
[...] Błonnik gwarantuje również inne korzyści zdrowotne, takie jak pomoc w utrzymaniu prawidłowej wagi, obniżenie ryzyka zachorowania na cukrzycę czy wsparcie w czasie choroby serca. Tak naprawdę błonnik to włókno pokarmowe (ang. dietary fiber) Grupa związków chemicznych wchodzących w skład roślin i będący częścią ich struktury. Ważne jest [...]
[...] i wypowiedzi na forach int. o tym. Jezeli dobrze zrozumialem to jest to ginekomastia mimo ze lekarzem nie jestem sprobuje opisac ją. wiec było tam o występowaniu tej choroby pojawia sie u procentowo duzej il. chl. w wieku dojrzewania, moze i rzadko zdaza sie miec to mężczyznom w wieku dojrzalszym ale sa przypadki ze maja , wyczytalem ze [...]
[...] osławioną diete kwaśniewskiego trafia do szpitala!U niektorych juz po kilku miesiacach stosowania diety wystapily zaburzeniea układu krazenia, dochodzi do nasilenia choroby wiencowej, atakze uszkodzenia watroby! Wysokotłuszczowego i niskowęgolwodanowego sposobu dżywiania nie poleca żadne towarzystwo medyczne na swiecie.Podczas stosowania [...]
[...] na temat roztępów ale nie znalazłem jednej informacji więc pisze o tym.Jest to choroba skóry ? czy może inaczej się to określa. znalazłem w necie coś takiego "Przewlekłe choroby skóry - D; przewlekłe choroby skóry znacznie szpecące lub znacznie upośledzające sprawność ustroju - E; blizny szpecące lub upośledzające sprawność ustroju - D/E; [...]
[...] potem zatrucie pokarmowe czy cos (obojetnie co zjadlem wymiotowalem i z piciem tak samo) i potem na to angina. Po dwoch tyg zaczynam dochodzic do siebie. Diety podczas choroby nie stosowalem, nie moglem patrzyc na kuraka itd. Dzis wchodze na wage a tu przez 2 tyg -4,5kg ??? wtf bylem na cyklu jack3d plus mono , wszystko pieknie szlo do [...]
[...] Obwód uda: 65 Obwód łydki: 41 Biceps: 34 Uprawiany sport lub inne formy aktywności (jak często): Siłownia 4x w tygodniu(wt, czw,sb,nd) Ograniczenia żywieniowe(uczulenia, choroby) : Brak Stan zdrowia: Dobry Preferowane formy aktywności fizycznej: Siłownia, bieganie, rower, później basen Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty : BCAA [...]
[...] i rodziny. Samotność jest jedną z przyczyn śmierci. 14. Jedz zdrowo. Jedz głównie całą, nieprzetworzoną żywność. Śmieciowa żywność gwarantuje słabsze samopoczucie, choroby, stany zapalne. A to odbiera szczęście. 15. Ćwicz. Ćwiczenia promują chemikalia, które dbają o zdrowie mózgu, w tym serotoninę, dopaminę i noradrenalinę. Są one [...]
[...] Błonnik gwarantuje również inne korzyści zdrowotne, takie jak pomoc w utrzymaniu prawidłowej wagi, obniżenie ryzyka zachorowania na cukrzycę czy wsparcie w czasie choroby serca. Tak naprawdę błonnik to włókno pokarmowe (ang. dietary fiber) Grupa związków chemicznych wchodzących w skład roślin i będący częścią ich struktury. Ważne jest [...]
[...] bólów, · obniżają podwyższony poziom trójglicerydów odpowiedzialnych za tworzenie się zatorów oraz podwyższają poziom „dobrego" cholesterolu HDL, · obniżają ryzyko choroby nowotworowej, · redukują dolegliwości chorób dróg oddechowych (m.in. w astmie), · chronią przed chorobą wrzodową żołądka i dwunastnicy, · ujędrniają [...]
[...] Imprezy oraz osobom trzecim. 7. Organizator Imprezy nie zapewnia Uczestnikowi jakiegokolwiek ubezpieczenia na życie, zdrowotnego, odpowiedzialności cywilnej z tytułu choroby, wypadku, odniesienia obrażeń, śmierci lub szkód, jakie mogą wystąpić w związku z obecnością lub uczestnictwem Uczestnika w Imprezie, oraz nie ponosi z tego tytułu [...]
[...] nerek. Zwiększone krzepnięcie krwi prowadzi do uszkodzenia naczyń krwionośnych i zwiększenia obciążenia serca. Zwiększa się również ryzyko wystąpienia miażdżycy i choroby wieńcowej - układ kostny - przedwczesne zamknięcie nasad kości długich i zatrzymanie procesu wzrostu, osteoporoza - układ moczowy - występuje przerost gruczołu [...]
[...] Błonnik gwarantuje również inne korzyści zdrowotne, takie jak pomoc w utrzymaniu prawidłowej wagi, obniżenie ryzyka zachorowania na cukrzycę czy wsparcie w czasie choroby serca. Tak naprawdę błonnik to włókno pokarmowe (ang. dietary fiber) Grupa związków chemicznych wchodzących w skład roślin i będący częścią ich struktury. Ważne jest [...]
Cześć! Zacznę od kilku informacji o sobie: ANKIETA ****DANE PODSTAWOWE*************************************** NICK: shiruetto WIEK: 21 lat NIEPRZERWANY STAŻ TRENINGOWY: 1-1,5 roku (później ok. 1,5 roku przerwy, od listopada wróciłam na siłownię) ****PARAMTERY OBWODÓW************************************* WAGA CIAŁA: 62kg WZROST: 167cm OBWÓD [...]
[...] przed oczami, brakowało mi siły żeby wrzucić piłkę do kosza z większej odległosci i ciągle chciało mi się spać. Przeszłam kilka badań pod kątem cukrzycy i anemii ale żadnej choroby nie stwierdzono. Od kiedy zaczęłam chodzić na siłownie i jesc więcej (nie liczyłam ile ale mysle ze ponad 2tyś kcal było, tak do marca powiedzmy żę robiłam "masę"). [...]
[...] membranowych organizmu, * sprzyja podtrzymaniu optymalnego poziomu pH, * sprzyja bardziej pełnowartościowemu nasyceniu krwi tlenem, * obniża ryzyko zachorowań na choroby układu sercowo-naczyniowego i narządów trawiennych, * korzystnie wpływa na stan układu odpornościowego, * obniża poziom cholesterolu, * zmniejsza ryzyko [...]
[...] tzw. buforem wapniowym. Gdy zakwaszenie trwa dłużej, komórki, by przeżyć, neutralizują kwas wapniem a gdy braknie im własnego, muszą "ukraść" go z kości. Może to być powodem choroby kości - osteoporozy. Mit 5: Zjadanie tłuszczu powoduje otyłość W Ameryce ludzie praktycznie nie jedzą tłuszczu, a nigdzie indziej na świecie nie ma tylu otyłych. Na [...]