Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Tested - Adam Suker - Progress z FitMax'em

temat działu:

FITMAX

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 154717

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 243 Napisanych postów 510 Wiek 35 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 69551
Tak zawód był, jednak prawda taka że moja sylwetka na tamten czas nie miała prawa konkurować z Jackiem Ratusznikiem, Mateuszem Brzuchaczem, Maćkiem Kiełtyką czy Krzyśkiem Piekarzem. WIęc jak mówiłem nie miałbym wtedy nawet pretensji bo byli lepsi, ba gdyby np Ledwochowski wszedł do 6stki ok. Ale ani on, ani Tomek Szaroleta, ani ja, ani Feniks, tylko tamten koleś.

No i wtedy dobrze wiedziałem że 4ka wymieniona wyżej + jeszcze paru zawodników to bedzie mp. Ja świetnie wiedziałem że nie mam co szukać na ifbb, stąd poszedłem do WBBF. Tam np w mojej kat był wice mistrz polski ifbb w klasyku czy tegoroczny zwycięzca debutów w kalsyku +180cm Bartek Leoniewski. Wtedy w sumie nawet nie wiedziałem z kim startuje ale w WBBF był dobór gabarytowy, stąd startowałem z podobnymi do siebie a nie np z Krzyśkiem Piekarzem który jest wielki, a waży mało

Kiwaz nie długo odp bo przegapiłem pytanie na razie ide jeść bo ciśnie

Zmieniony przez - Tested_ w dniu 2015-03-02 22:36:39

Zmieniony przez - Tested_ w dniu 2015-03-02 22:37:16
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 240 Napisanych postów 31346 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 163549
A na mnie olewka w mordeczke jerza
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 326 Wiek 31 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 6123
Jeszcze też wykorzystam, że inni pytali ;D jak jest w końcu z tymi warzywami w diecie? Widzę, że niektórzy to wpierdzielają więcej trawy niż mięcha i ryżu, a inni prawie w ogóle. Sam staram się dziennie zjeść 1-2 pomidory albo paprykę, czasami sałata albo jakieś inne warzywo i zastanawiam się czy to nie jest za mało. Czytałem wiele opinii. Jedni piszą, że jedzą tylko po to, żeby na redu się zapchać, inni że dużo witamin potrzebnych, inni że tych witamin to wcale nie tak dużo. Oglądałem filmik z którymś z kulturystów Polskich (nie pamiętam z którym) i mówił, że np. warzyw nie powinno się jeść przed i po treningu. Możesz się jakoś odnieść? :D Do tego, ostatnio drga mi lewa strona nosa i zastanawiam się czy mam za mało jakiś witamin czy coś.

Zmieniony przez - michalwezyk w dniu 2015-03-02 23:21:38

Dziennik treningowy - michalwezyk jako Men's Physique Academy!
(http://www.sfd.pl/[BLOG]_michalwezyk_jako_Men_s_Physique_Academy!-t1107326.html#post1)

Facebook Men's Physique Academy!
(https://web.facebook.com/mensphysiqueacademy/?fref=ts) 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 243 Napisanych postów 510 Wiek 35 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 69551
Tanq ODPISAŁEM CI ale jak zawsze nie czytasz

Kiwaz - może mieć to jak najbardziej związane z tarczycą, zamulenie, przyspianie to objawy niedoczyności, z kolei kołatanie serca, uderzenia ciepła, wzrost tętna to objawy nadczynności. Zdecydowanie udaj się na badania i do endo.
Estradiol E2 też zbadaj, jego nadmiar podnosi poziom aldosteronu i retencji wody, a co za tym idzie ciśnienia.
Problemy z nadmiarem wody mogą też być pochodzi od jakiś problemów z nerkami. Ale to tylko gdybanie.
Co mozesz zrobić? regularne cardio, suplementować witaminy i minerały, bić dużo wody. Unikać produktów przetworzonych. Zbadać e2, tarczyce i klirens kreatiny - choć wątpie że to od nerek. A najlepiej to endo iść.
Bo jesteś młody, a jeśli chodzi o zdrowie i to poważne -> ciśnienie, serce itd. gdybanie przez neta to nie recepta na poprawę, więc nie ma co zwlekać tylko udać się do endo, najlepiej jak zawsze prywatnie

Jeszcze żeby nie być hipokrytą u mnie w federacji też jaja, bo o ile mogłem zrozumieć zmianę wieku juniorskiego na 21lat. Ok, dwie federacje łączą się, wiec kategorie się zmieniły na podział wagowy, ok juniorzy też mogą mieć zmieniony wiek. Ale jeśli Szmexy dostaje info ze zawodnik w wieku 23 lat dziś, to zawodnik który zajmuje czołowe miejsca w seniorach i jest w pełni dojrzały(to jest argumentacja ok), po 2tyg dostaje info że jednak juniorzy do 23lat i ten sam człowiek pisze mu że "udało się załatwić" to juz beka konkretna i trochę strzał w kolano na starcie..
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 167 Napisanych postów 3923 Wiek 32 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 433872
Odnośnie tej zawodniczki z debiutów to ona stworzyła problem, wiec tu sędziowie jej nie pozwolili bo nikt nie wiedział o tym. Dopiero potem to wyszło i została zdyskwalifikowana. Zapłaciła wpisowe 150 zł i powinna jeszcze karę zapłacić, przez nią praca komisji się wydłużyła i zawody opóźniły. Do finału się zakwalifikowała, ale do niego nie wyszła.

Jak sam wiesz pierwsza rudna nie ma nic wspólnego z rundą drugą. Możesz być 1 po pierwszej rundzie, a ostatni po po drugiej bo np dowolny zj**iesz. Zawsze i wszędzie są kontrowersyjne wyniki czy to ifbb/nac/wbbf ... Nie ma na to reguły. Gdzie jest kasa, są układy.

To o czym mówisz pięknie opisał Dorian Yates.

"Wiesz co? To wszystko g**** prawda, jeśli jesteś wystarczająco dobry, to jesteś wystarczająco dobry, prawda?
Oczywiście jest tam polityka, to i tamto, to część życia. Jeśli jesteś wystarczająco dobry to pniesz się na szczyt. "
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 240 Napisanych postów 31346 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 163549
" ale jajca Panie Ferdku ", faktycznie odpisales albo edytowales bo czytalem wszystko o federacjach zdjecia tez ogladalem zatembteraz 2600kcal wyzsza intensywnosc cardio a odbprzyszlego tyg dodam co nie co do czasu wykknywania
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Michał to że przed i po nie można jeść warzyw to i prawda i nie prawda, można tylko warzywa długo się trawią, przed treningiem mogą zalegać i obciążać układ pokarmowy w czasie treningu. Po spowalniają trawienie posiłku potreningowego, a zależy nam na jak najszybszym dostarczeniu składników odżywczych. Stąd często można się spotkać też z tym że około treningowo nie dajemy tłuszczy.

Warzywa dawać czy nie? sycą, dostarczają witaminy, minerały, błonnik itd. Więc sa ważne i dobrze je dostarczać. Ale jak widze że nie którzy ładują 2kg dziennie z innego powodu niż zapchanie. I jest to jeszcze np ogórek zielony który wartości ma niewiele(a znam takiego co jadł 4kg dziennie "bo dobrze jest jeść dużo warzyw. I trzeba!" to już jest przegięcie.

Warzywa są ważne ale np jak poszukasz na yotubie Phil gada a o swojej diecie to mówi ze niewiele ich je, jak juz to brokułe i czerwoną paprykę.

Więc one są ok, prozdrowotnie, jako zapychacz, ale bez nich/małą ilością też można budować sylwetkę.

Seba - nie było mnie na deboutach, info mam od osób trzecich. Ania z nią rozmawiała i mówiła że sędziowie jej pozwolili. Stąd moja wypowiedź bazowała na tym co słyszałem. Ania ściemy by nie puściła, wiec laska sama musiała ją rozprowadzać.

Z rundami to ja świetnie zdaje sobie sprawę, tylko że ja widziałem punktacje i wyglądal tak że w porównaniach nagle jestem ostatni, mimo że jak pisałem co się działo. Druga sprawa dowolne były oceniona jak miejsca czyli po prostu jeśli po 2 rundach pkt ktoś był pierwszy to miał najlepszy dowolny, drugi miał drugi najfajniejszy dowolny itd.
Czyli po prostu równie dobrze dowolnych mogło nie być, bo pkt za nie były przyznane według kolejności zliczonych ze sobą 2 pierwszych rund.
Inna sprawa to sprawiedliwa ocena, co z tego że jesteś dobry jak Cie oceniają nie uczciwie. Słyszysz tekst że ten i ten ma gwarntowane top6 czy inne rzeczy typu pan Fileborn przed PP w Tczewie przyjechał do prezydenta Tczewa próbując mu wmówić że zawody wbbf sa nie legalne. Czy też np Ania słyszy, jeśli Twój trener jest z innej federacji to nie chwal się tym za bardzo. Czy też wygrywasz mp a na m.świata zabierają gościa z 5tego miejsca bo tak uznał trener kadry.

Spoko kontrowersyjne wyniki mogę zrozumieć, błedy jasne, bo to normalna sprawa. Ale typowe przekręty już nie. I wole niebyć zaj**iście hardcorowy jak Dorian, ale być normalnie oceniany. Bo to nie jest sport na którym się zarabia kase, zeby mieć coś z zajętego miejsca. Jaka satysfakcja jest z 1szgo miejsca zdobytego po znajomości w sporcie typowo hobby'stycznym?

WBBF nie ma klubów i typowych przekrętów, przynajmniej na razie, bo to jedyna ich karta którą mogą przyciągnąć zawodników. Większość tam trafia po przejściach w ifbb, jeśli tam spotkają to samo, to tym bardziej ich oleją. W NACu był jeden ewidentny ale to już w sumie po liście startujących było wiadome

I ostatnia sprawa tytuły. Wiesz ilu mam klientów z powodu MP czy ME? ani jednego. Wszyscy ludzie co do mnie trafiają, to z polecenia, z tego że czytali na forum czy po rozmowie ze mną na siłowni. Wiec tak naprawdę te tytuły to mam tylko po to że u cioci na imieninach mogę się pochwalić.

Kolejna sprawa nie mam parcia na nie, bo w tym roku bede w +90kg z Rakiem, Fijałem, Stańczakiem i pewnie jeszcze kimś dobrym. Nie jestem ani faworytem i nie będę zdzwiony jak nie będę na podium. Po co więc pchałbym się w zawody skoro, nie startując mógłbym się chełpić tytułem mistrza nadal? startuje bo lubie, wiec daleki jestem od ustawionych zawodów bo to przeciez hobby nie sposób na życie. Będą typowe przekręty i tutaj, to tu też nie bede startować.
Każdego miecha kasę odkładam na rachunki, na rzeczy dla córki, na przyszłość bo mieszkam na wynajmie i wiecznie na nim żyć nie będę, jak coś mi zostanie to dopiero wydaje na hobby. Dlatego m.in. co sezon brałem mniej, paradoksalnie wyglądałem lepiej i przekonałem się ze cudów na pewnien poziom nie potrzeba.

Teraz w IFBB poziom w +100kg jest taki, że jeśli w ogóle genetyka by mi pozwoliła dojść kiedyś do niego, to kosztowało by mnie to 3x wiecej zdrowia i pieniędzy, niż zabawa w innych federacjach. Więc nie ukrywam i pisze cały czas o tym że za słaby jestem na ifbb, a jak mam wybór wydać pieniądze na hormon czy odłożyć kasę na przyszłość córki to wybór jest prosty. Pewnie jakby mieszkał nadal ze starymi to nadal chciałbym być drugim Dorianem i być najlepszy. Z wiekiem priorytety się zmieniają. Nadal chce być najlepszy na jakimś tam poziomie, w jakiś granicach których nie przeskoczę(a musiałbym jeśli chciałbym walczyć o cokolwiek w ifbb w swojej wadze) czy też nie podejmę takich decyzji ze względów życiowych - przyszłość, rodzina.
Więc daleko mi do Doriana czy innych wielkich, bo oni od zawsze nastawieni byli na jeden cel, żony/rodziny pozakładali po karierze zawodniczej czy pod koniec. W sadzie to u mnie rozchodzi się o finanse, bo jestem odpowiedzialny za rodzinę i jej przyszłość, a koszta startów na poziomie jaki jest w ifbb to koszt taki że zwyczajnie mnie nie stać. Bo jak każdy pasjonat poświęcenie zdrowia, czasu czy przyjemności jak imprezy czy żarcie bym przebolał.

I PODKREŚLAM po raz kolejny nic bym nie mówił, ale skoro ktoś związany i zamieszany w podobne sytuacje, pisze hipokryzje to ja odpowiadam faktami, bo zdarzenia odnośnie zmian terminów czy wieku w ifbb też miały miejsca.
Mało tego nikogo nie namawiałem i nie namawiam na inne federacje, wszystkich wstawiam w ifbb, do innych federacji nie szykowałem nikogo. Szmexy, Sylwek i Przemek zgłosili chęć startów tam sami. Mało tego Kasie Chopecką sam namawiałem żeby ruszyła do ifbb, mimo że była w mojej federacji.

Zmieniony przez - Tested_ w dniu 2015-03-03 00:15:54

Zmieniony przez - Tested_ w dniu 2015-03-03 00:22:21
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 326 Wiek 31 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 6123
No to dobrze, bo bałem się, że za mało wsuwam warzyw. Jeszcze mam takie pytanie bardziej dotyczące juz stania na scenie. Jak zawodnicy radzą sobie z rozstepami? Bronzer wystarcza żeby przykryć takie niedoskonałości? Mam bardzo słaba skórę, mam rozstępy na barkach, klacie i teraz choć chudne to wyszły mi na udach i biodrach. Póki co są czerwone/różowe, kiedyś się zrobią białe. Kiedyś tam może stanę na scenie i zastanawiam się czy to coś zmienia. Może są jakieś sposoby na zmniejszenie ich albo zapobieganie rozwarstwianiu się?

Zmieniony przez - michalwezyk w dniu 2015-03-03 00:54:21

Dziennik treningowy - michalwezyk jako Men's Physique Academy!
(http://www.sfd.pl/[BLOG]_michalwezyk_jako_Men_s_Physique_Academy!-t1107326.html#post1)

Facebook Men's Physique Academy!
(https://web.facebook.com/mensphysiqueacademy/?fref=ts) 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jak są świeże to można smarować kremami, oliwką itd. Ale na ogół i tak nie wiele to daje
Z czasem wyblakną i robią się blado różowe, niekiedy białe.
W sumie niewiele z tym zrobisz, ale bronzer jest w stanie dość dobrze zakryć nawet tatuaż, więc z rozstępy zasłonią bez problemu
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 798 Wiek 41 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 5506
Tested_
Kamil a na Śląska uderzasz? w sumie nie daleko, tydz przed MP. Obędziesz się ze sceną
Ja na śląsku będę mieć 4 zawodników właściwie to jednego a trzy babki

Myślimy o tym. Bo na Debiutch nie było w końcu przetarcia i kontaktu ze sceną. Do Lubliniec 2godziny mam. Można by wyjść na pełnym luzie i poprzypinać się. Odzywam się na pm kolego.

Zmieniony przez - Rokko w dniu 2015-03-03 07:17:07
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

BASE LINE - już 16 lutego

Następny temat

Debiuty bikini fitness 2015 - przygotowania do startu

Spalanie
Polecane artykuły