M. Śląska w Częstochowie mają być
Dziś jestem po konsultacjach i swoim treningu, nie długo na trening z Anią, ale wpadłem do was mapisać kilka słów
Michał odp lada dzień
Creative - szczerze? nie wzoruj się na Piotrku, przymasowanie w Twoim wypadku może mieć sens bo z natury jesteś szczupły, ale nie rób żadnej hardcowowej masy. Może być długa, ale bez jakiegoś zalewania jak Piotrek. Piotrka poznałem w 2010 roku w Rabce, wtedy nie brał nawet kreatyny a wyglądał już lepiej niż nie jeden koksownik

mówie o górnej połowie ciała.
Więc bdb genetyka. Druga sprawa jego redukcja trwała do listopada do kwietnia, bo w marcu na Żelistrzewie jeszcze tył było daleko w lesie.
No i jego przygotowania przebiegały niestaty w sposób niedostępny dla Ciebie od strony finansowej - tego nie mówie bez podstawnie bo sam pisałeś jak to wygląda, drugiej str wygląda to normalnie dla chłopaka w tym wieku. Po prostu Piotrek mógł wydać na siebie nieco więcej
Im wyższe zatłuszczenie tym niższa
wrażliwość insulinowa, więcej estrogenu, większe ciśnienie itd. Środki tu nie pomogą bo obojętnie na czym będziesz, jak bedzie typowo chamska masa -> syf i do oporu kcal, to się zalejesz.
Po prostu zrób dłuższy okres masowy, przeplataj cykle treningowe o mniejszej objętości, większych ciężarach z dużo objętością i nieco mniejszych cięzarach. Czasem rób off. Tzn co jakiś czas zrób tydzien nieco luźniejszy. Jeśli środki idą w tle to co jakiś czas zmniejsze je o połowe czy nawet 2/3 lub nawet zostan na samym testo. W 3-4tyg masa nie spadnie, jedynie nieco wody, a potem wskakując na te same dawki co leciały, będą klepać tak samo jak wcześniej
Co mogę radzić? powoli dodawać kcal. Jak masz ich jak wcześniej 5tys i ciągle ssie to żadnego syfu tylko dokładaj tłuszczy. Zmniejszają apetyt, pozwalają na przyswajanie się witamin, mają dużo kcal i małą objętość. Kieruj sie tez produktami tak aby nie chodzić wzdętym, bo to świadczy o tym że jest coś nie tak .
Masa nie polega na nabijaniu x kg, bo po prostu rosną nawet na środkach w jakimś swoim określonym tempie i szybciej nie beda choćbyś dostarczałi 10tys kcal