Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Tested - Adam Suker - Progress z FitMax'em

temat działu:

FITMAX

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 154780

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 671 Wiek 30 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 85330
Adam pytanie czy można połączyć redukcje z robieniem siły ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 243 Napisanych postów 510 Wiek 35 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 69551
Robiąc kulturystyczną redukcje to nie można. Tzn można manipulować wagą tak aby zmieścić się w limit. Nie zrobisz typowej redukcji tkanki tłuszczowej, budując jednocześnie siły. Oczywiscie jeśli nie jest to sytuacja gdzie wracasz po przerwie, gdy grubas zaczyna ćwiczyć lub ktoś z off w skoczył nagle na dobry towar.
Mówie tutaj o osobie systematycznie trenującej.
Można wygladac wyraźniej, ważyć troche mniej i zbudowac przy tym trochę siły. Może nieco tłuszczu trochę zejść, ale to jest trochę a nie się wycinać, robić dobrą formę i budować siłę.
Więc typowej redukcji z siłą nie połączysz.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 37 Wiek 39 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 2456
Adam a co sadzisz o naukach Bena Pekalskiego , 4 sekundowy negatyw, Nos( drop set) w prawie kazdym cwiczeniu. 40 sekundowy TuT, jak najwiekszy ROM, Mind muscle,zapoznawalem sie z MI40 i powiem ci jestem w szoku. Wychodzi na to ze stawiajac na ciezary przez pare lat, krecilem sie w kolko jadac zbyt ciezko i budujac sile a miesni nie wiele... Swoja droga polecam kazdemu adeptowi zapoznanie sie z filmami bena z mi40, opisuje wiele cwiczen na kazda partie z dokladnym omowieniem i bledami jakie ludzie popelniaja. Capkowicie inny wymiar spraw stricte technicznych. Mi wyszlo ze klatke trenowalem typowo trojbojowo i dlatego tez jej nie mam stawiajac na sile i tu nie chodzi o zakres powtorzen, a odpowiednie wykonanie co samo redukuje ciezar o 50%. Duzo tego wiec nie sposob wszystkiego opisac.
Stestowalem na klacie jego rady i powiem tak w zyciu nie mialem tak nabitej pelnej i skatowanej klaty, kazde wlokno jakie tam mam chyba pracowalo. Nie stronilem do tej pory od ciezkich treningow a prawie sie obesralem od palenia i bolu pod koniec ( pozytywnego). Teraz nie wyobram sobie jechac 2x week ta sama partie na ten moment...

Zmieniony przez - A_I w dniu 2015-03-21 06:54:39

Zmieniony przez - A_I w dniu 2015-03-21 06:58:00
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 37 Wiek 39 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 2456
Sorry za double post :( literowla sie wkradla oczywiscie Pakulski

Adam z czego sklecic wlasny pre w

Cos na pompe co bys polecil? ( byle nie beta bo drazniace sa igly na calym ciele)
Kofa ( energia)
Jaki skladnik odpowiada za ten ostry focus na treningu?

Zmieniony przez - A_I w dniu 2015-03-21 11:39:10

Zmieniony przez - A_I w dniu 2015-03-21 11:40:04
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 243 Napisanych postów 510 Wiek 35 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 69551
MI40 mam cały na kompie, nie raz pisałem że Pakulski jest dla mnie jednym z najlepszych źródeł informacji jeśli chodzi o trening. Moje tempo powtórzeń wzięło się głównie od niego, 3sek ekscentryczna faza bardziej pasuje to Michalskiego, ale ćwicząc jakiś czas według zaleceń Pakulskiego odnotowałem bdb progres i sylwetkowy i powiedzmy świadomości mięśni czy danego ćwiczenia. Teraz ćwicze troche po swojemu, a tempo mam dopasowane pod siebie. Jednak mój sposób trenowania zapoczątkował Ben, ja to po prostu bardziej podobierałem pod siebie
Druga sprawa że ja już szukam nieco innych bodźców bo staż, waga dość sucha jest już na jakimś poziomie i ciągle muszę zaskakiwać mięśnie. Stąd często skracam zakres ruchu aby utrzymywać napięcie w konkretnym mięśniu, dodatkowo jeśli cały ruch, nawet krótki trwa 4-5sek to naprawdę niesamowicie czuć mięśnie. Oczywiście skrócony zakres(rom) robie bo to żeby np wyeliminować pomoc barku i tricepsu np w klatce i u trzymać napięce(tesion) - ten rom i tension podaje dla osób kompletnie zielonych, które zaraz odpalą w necie Pakulskiego i nic nie będą kumać o co mu chodzi .
Klatka dużymi cięzarami też u mnie się nie sprawdza, ale ma swój plus. Doszedlem do jakiegoś poziomu siły, który oczywiście nie wiele mi dawał. Teraz zmiejszając cięzar czuje super mięsien. Dzięki wypracowanej sile moge do dokładnych ruchów użyc ciezaru jakiego na pewno bym nie używał gdybym nie robił wcześniej klatki siłowo. Wiec to że robiłeś trójbojowo klatkę ma też swoje zalety

Ogólnie polecam treningi i filmy z Benem. Dieta według niego jest troche dziwna choć podaje kupę alternatyw wiec wiadomo ze dobiera ją indywidualnie, a konkretne rozpiski daje na potrzeby dvd i materiału do konkretnego treningu który sprzedaje.

Co do pre work.

Na pompe gliceryna super się sprawdza, zabroniony w unii monosterynian glicerolu. + duuużo wody. Controlled labs miał produkt glycergrow. Miło wspominam.

Można również za pomoca soli kuchennej, asparginu i oleju MCT zrobić własny Glycergrow. Ten produkt to mozna okreslic jako glicerol, kwas tłuszczowy nasycony + elektrolity (sód, potas).

Generalnie duże nawodnienie + glikogen uzupełniony + uzupełnione minerały + dużo ww - wyższy poziom cukru we krwi = dobra pompa. Arginina(najlepiej z cytruliną), agmatyna, l-novalina, też dobry dodatek aby wspomóc pompę.

Ze stymulantów kofeina, pewna i sprawdzona. Za skupienie odpowiada przede wszystkim odpowiednie nastawianie winpocetyna fajnie pomagała się skupić. Zioła typu cytryniec chiński, różeniec górski itd. poprawiają samopoczucie a co za tym idzie dobre samopoczucie = lepszy trening.
Generalnie nie jestem zwolennikiem przed treningówek. Od czasu do czasu ok, ale regularne niestety nie. Jeśli mamy problem się skupić na co 2gim treningu bo moze ten sport wcale nas tak nie jara. Czy też stymulanty po prostu nie dają wyjścia w jakieś sytuacji tylko chwilowo pozawalają zrobić lepszy trening, długofalowo to bardziej szkodliwe niż pomocne.

- Ściąganie linek w bramie z góry 4s 20,15,12,10 - tempo 3-0-1-1
- Spięcia z linkami dolnymi w bramie leżąc na ziemii 4s 10-12p - 3-0-1-1
- Wyciskanie sztangi w skosie górnym 4s 12-8p 3-0-1-0
- Rozpiętki w lekkim skosie górnym 3s 15,12,10p - 4-1-1-0
- Wyciskanie na maszynie a'la hammer w skosie górnym 3s 10p - 3-0-1-0
- jw tyle że poziomo 3s 8-10p 3-0-1-1

- Uginanie przedramion z supinacją 3s 15,12,10p - 3-0-1-0
- Uginanie z rączką wyciągu dolnego 3s 15-12p - 3-0-1-1
- Uginanie wąskim chwytem na modlitewniku 3s12p -3-0-1-1
- Młotki 3s 10,12,15p

- Unoszenie nóg w zwisie 4s 20-25p
- Allachy 4s do palenia
- Kółko 3s do palenia

20min szybkich aerobów

W załączniku forma z dzis, podbiłem kcal bo nieco za szybko idzie tzn waga za mocno ruszyła.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 671 Wiek 30 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 85330
Jakie btw obecnie ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 798 Wiek 41 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 5506
Warto zapoznać się z filmikami Bena i zaobserwować jego technikę. Na pewno będzie to pomocne. Co do glicerolu to firma na M ma takie cudo w ofercie, a przynajmniej miało. Poza tym można w aptece dostać i zrobić roztwór tylko trzeba uważać bo efekt laksacyjny może zaskoczyć niejednego
ps. Dobra objętość a i forma to już gotowa
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 73 Napisanych postów 1336 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 8682
Adam, co powiesz o redukcji na makrosach takich dość "zbilansowanych" gdzie powiedzmy tłuszczu jest 25-30% kcal, drugie tyle białka i reszta węgla, czyli w sumie nie ograniczamy węgli czy tłuszczu jakoś mocno tylko ucinamy je mniej więcej po równo ? Jak to wtedy trzeba by było rozegrać ? Lekkie ładowania co jakiś czas, czy może tak samo jak w przypadku HC - codziennie to samo ? U niektórych zauważyłem, że ten minimum tłuszczu na codzień dla dobrego samopoczucia jest dość wysoko, a wiadomo - deficyt kaloryczny tak czy siak zrobi robotę, czy to będzie na wysokich węglach, czy na średnich węglach, a tłuszcze na pewno dadzą ten plus, że nie będzie uczucia "pustości" godzinę po zjedzeniu posiłku jak to bywa w przypadku posiłków bez tłuszczu, będzie smaczniej, no ale na pewno mniej objętościowo (chyba że warzywami nadrobimy).

Nie ukrywajmy, 9 na 10 osób chce mieć formę plażową ograniczającą się do 6paka jakiegoś tam i wagę taką, żeby BMI pokazywało że jest wszystko ok xD Czy Ty np. większość klientów nie-zawodników prowadzisz właśnie w taki sposób (jeżeli rzecz jasna dobrze na to reagują jak chodzi o wygląd), że ucinasz raczej tłuszcze (wiadomo, nie do 0), a potem dopiero węgle?

P.S. Masz robaki na udach pod skórą, idź do lekarza, a raczej do weterynarza Ty Bestio xD

Zmieniony przez - Szmexy w dniu 2015-03-21 17:57:13
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 886 Napisanych postów 4301 Wiek 31 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 322773
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 73 Napisanych postów 1336 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 8682
infernol
Żyła na udzie kształt S jak u supermana

A tam Superman... S jak Suker :D
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

BASE LINE - już 16 lutego

Następny temat

Debiuty bikini fitness 2015 - przygotowania do startu

Spalanie
Polecane artykuły