Teraz kilka słów o mnie

Sam też startuje i mam na swoim koncie kilka sukcesów w federacji WFF-WBBF:
Mistrzostwo Polski w kat. Athletic,
Mistrzostwo Europy w kat. classic III(wysoki),
Wygrana w Pucharze Polski w najcięższej kat. Super Athletic oraz kat. OPEN
Vice-mistrzostwo Świata Brusno w kat. Athletic
Największym moim sukcesem jest to że w 1,5 roku między debiutem na scenie a M.Świata, moja waga startowa wzrosła o równo 18kg, a także to że ten progres udało mi się zrobić w okresie w którym urodziła mi się córeczka, zmieniałem miejsce zamieszkania, zieniałem pracę. Mimo to udało mi się spełnić marzenia.
Obecnie szykuje się na sezon wiosenny federacji WFF-WBBF oraz NAC, tyle że obecnie nie mam jakiegoś ciśnienia na tytuły, a startuje z pasji

W przygotowaniach będzie wspierać mnie firma FitMax za co serdecznie dziękuje.
Od razu tym którzy nie czytali moje dziennika wcześniej, czemu inna federacja? Bo przy moim wzroście jak zbijałem wagę do klasyka w IFBB wyglądałem jak zmalały i płaski naleśnik, a wyglądając dobrze moja waga oscyluje w okolicy 100kg, gdzie niestety w kat. do 100 i +100kg, nie miałbym najmniejszych szans. Stąd podział kat. w innych federacjach daje mi znacznie większe szanse na dobre miejsca.
Od razu też wyjaśnienie zmiany sponsora. Jak wiadomo UNS mocno współpracuje z federacją IFBB, przez co nie bardzo mogą czy też nie wypada promować zawodników innych federacji. FitMax pod tym kątem jest bardziej otwarty i to głównym powód zmiany sponsora.
Ci którzy śledzą mnie do dawna, wiedzą że pisze co myśle o suplementach i nie polecam czegoś czego nie uznaje a tym bardziej nikomu nic nie wypcham. Oznacza to że firma z którą współpracuje ma suplementy bardzo dobrej jakości, a także wszelkie moje recenzje będą uczciwe, bez sztuczego "pimpu".
W tej chwili waże ok.113kg na czczo. Za 1,5tyg(10tyg przed zawodami) zaczne spokojnie redukować.
Dieta obecnie dzieli się na 6 posiłków, rozkład makro składników to 330g białka, 80-90g tłuszczu i 650-700g ww. Różnice uzależnione są od aktywności w ciągu dnia i trenowanych grup mięsniowych.
Co do treningu to Ci co mnie znają wiedzą że trenuje bardzo instynktownie, nie trzymają się schematów. Jeśli danego dnia w planie był trening na dużych ciężarach, a na rozgrzewce czuje że nic z tego nie będzie i jedynie wyjdę sfrustrowany że "nie poszło", czy też coś mnie pobolewa i duży cięzar jest ryzykiem kontuzji. To wówczas zmieniam nieco plan, zwiększam objętość lub/i tempo treningu, tempo powtórzeń. Stosuje rózne metody treningowe np przerwy wewnątrz serii, drop sety itp. Pozwala to dać solidny bodziec do wzrostu, pomimo że planowałem zrobić coś innego.
Suplementacje rozpiszę jak dojdzie do mnie paczka z Fit-Max'a. Jak wspominałem daleki jestem od sypania tony proszków, jeśli ma problem z dietą z powodu finansów. Suplement to z ang. dodatek, wiec jeśli dieta jest uboga nie widzę sensu wydawać na nie pieniędzy.
Natomiast jeśli dieta jest poukładana, to suplementy mogę być przydatne. Sam zawsze zalecam te najbardziej podstawowe, działające. Witaminy, minerały, bcaa, kreatyna, odżywka białkowa. Dopiero potem kolejne "zabawki".
Ze względu na pomoc firmy, będę mógł przetestować kilka ciekawych produktów i zdać wam sensowną recenzje o nich

Obecnie forma kształtuje się tak(wyglada jakbym nóg nie miał, przez światło i leginsy, ale każdy kto mnie kojarzy wie że to akurat moja lepsza partia pod kątem gabarytów):
No i fotki - będę wrzucał od najstarszy do najnowszych - PROSZĘ O NIE WPISYWANIE ZANIM WSZYSTKICH NIE ZAMIESZCZĘ