Witam serdecznie rzadko sie udzielam u was w dziale ale mam kilka pytan odnosnie wolowinki.Zajadam sie stekami ostatnio ale w rozrachunku moglbym duzo wiecej szamac wolowiny mielonej gdyz wychodzi taniej.Moje pytanie co ciekawego mozna przyrzadzic oczywiscie smacznego z mielonej?i jak sie maja wartosci odzywcze?shit czy spoko jest? PS pytania nie [...]
Miałem okazję pogadać z ciotką ze wsi(tereny woj. Mazowieckiego) i dowiedziałem się kilku ciekawostek o wołowinie, która trafia do sklepów, może kogoś zainteresuje. Sprawa wygląda tak - gdy krowa zdechnie, gospodarz musi zapłacić jakiejś tam instytucji 500zł, by tą zdechłą krowę zabrano. Ale w tym momencie pojawiają się rzeźnicy, którzy biorą [...]
Mam pytanie jaka jest różnica między tymi rodzajami wołowiny poza ceną i ilością tłuszczu ? Czy ligawa i pręga są mniej wartościowe niż polędwica ? Jeżeli tak to znacznie ? Co jest lepsze jeżeli chodzi o budowanie sylwetki pręga i ligawa wołowa czy kurczak pierś ? Zmieniony przez - Michail2008 w dniu 2014-01-25 23:31:21
Jak długo gotujecie schab wieprzowy lub jakiś inny rodzaj mięsa wieprzowego lub wołowego? Co polecacie? Na wrzątek czy zimną wodę? Pytam, bo chcę pierwszy raz ugotować
Witam , mam pytanie odnośnie wolowiny. Trenuje SW , biegam i na siłowni , waże 96kg przy 196cm. Łacznie mam około 8 treningów na tydzień , od 2 tygodni dodałem wołowine do diety , spożywam w piątym posiłku 150g udźca lub ligawy. Czuje sie znacznie lepiej , mięśnie wyglądają inaczej , sa bardziej pełne. Jedyną przeszkodą jest cena bo za kilogram [...]
Prosze Was o podzielenie sie Waszymi sposobami na przygotowanie wolowiny do ryzu, takiej aby mozna bylo podgrzac w mikrofali na drugi dzien. Od czasu do czasu zakupuje mielona wolowine, ale ze sa rozne opinie na jej temat, chcialem sie skoncentrowac na calych kawalkach. Takze kupuje w UK wolowine "frying" badz "steak" i wrzucam do piekarnika na [...]
Witam. Co dzien staram sie jeść wołowine i cieżko trenowac(stazu mam juz kilka lat lecz z przerwami) mam 22 lat 180cm wzroatu i jestem endomorfikiem mam kilka pytan czy jak jem tą wołowine to musze brać jeszcze jakaś kreatyne by coś szlo, pomimo duzego wyslilku czesto biegam po 3 lub po 20 km dziennie ok godz 18 ale nie widze a jesli juz to [...]
przenosze posta z dzialu odzywianie, gdyz nikt nie udzielil mi tam satysfakcjonujacej odpowiedzi. dzieki z gory za pomoc:) wytlumaczcie mi prosze dlaczego wolowina przy redukcji jest lepsza od wieprzowiny? przeciez w wieprzowinie sa zdrowe tluszcze nasycone, tak? a to nie od tluszczu tyjemy tylko od weglowodanow. wiec dlaczego zjadanie gotowanej [...]
Zauwarzyłem że wszyscy piszą że woł. mielona to sam syf i żeby kupowac całe kawałki i ewen. dopiero mielić. Ja często kupuje mieloną z zawartością tłuszczu 3-7%.Może macie na myśli mięso bez oznaczenia zaw. tł. Jak chodzi o coś innego proszę o wskazuwki.
Witam .. Mam pytanie zwiazane z pewnym przetworem miesnym .. A mianowicie o wołowinę w sosie własnym z Krakusa :) moze mi ktos powiedziec cos o btw tego produktu? bo na opakowaniu nie ma nic o tym.. A ja jestem na redukcji i bardzo mi zalezy na scislym przestrzeganiu diety :) lecz dzisiaj bylem niemal zmuszony do zjedzenia tego:D i nie wiem co z [...]
Mam pytanie w sprawie wołowiny. Słyszałem że lepiej dodać np. chudą wołowinę zamiast kurczaka do 3 posiłków dziennie, to będą b. dobre przyrosty masowe Podobno Radek Słodkiewicz właśnie tak robił i wtedy b.dobrze szła mu masa. To powiedział mi znajomy, czy to prawda? Bo przecież mięso jak mięso, liczy się ilość dostarczanego białka i tyle, ile w [...]
Panowie podajcie jakies swoje sposoby na wolowine ja czy to grilowana czy gotowana zawsze wychodzi taki beton ze mozna komus zeby wybic%-) poledwica czy sznycel rozne formy byle tylko dalo sie to zjesc gotuje naprawde godzinami smarze grilluje i dupa :)
witam jak w temacie co o tym myslicie ? od jakiegos czasu juz kurczak przestaje byc smaczny wiec zaczalem robic wolowinke duszona albo gotowana -- typowy sosik tylko jakos objetosciowo mi wychodzi malo, tak jak by sie kurczyla podczas gotowania. czy uwazacie ze po takim zabiegu ma takie same wlasciwosci jak np. steak ktory sie obsmaza kilka minut [...]
Ostatnio skuszony wysokim % bialka kupilem sobie tego nieco. Proporcje skladnikow sa takie na 100g: bialko 41.5g, tluszcz 5.5g, sol 1.5g, i wegle 24g. W sumie proporcje fajne tylko jest bardzo suche i slone, wiec mam wrazenie, ze po tym tyje. To tylko wrazenie z powodu tej soli i suchosci czy jak myslicie? I skad tam az tyle wegli?? Traktowac to [...]
j/w lol ile kosztuje kg cieleciny i wolowiny mysle czy dorzucic to do diety, ale slyszalem ze jest strasznie droga nawet drozsza od piersi z kurczaka do sklepu nie pojde bo ****zi teraz i pada, a rozpiske sobie robie
potrzebuje szybkich łatwych przepisów jak przygpotowac wołowinę ? lepiej gotowac czy smaczyc lub tez wrzucic do piekarnika ?jak długo ? zalezy mi na czasie poniewaz od razu po treningu chciałbym spozywac