Czesc Dziewczyny. Czytam Was od dawna (i podziwiam!!!), postanowilam napisac i ja, bo chociaz trenuje silowo juz od paru lat to nie jestem specjalnie zadowolona z wynikow. Fakt, ze przez ostatni rok mialam kilka przerw (zawirowania zyciowe roznego typu) i nadal chyba nie wiem jaki typ odzywiania jest dla mnie najlepszy chociaz ogolnie trzymam [...]
[...] na brzuchu. Starałam się jeść zgodnie z rozkładem zaleconym przez Obli, tj. BTW 30/40/30. I wszystko byłoby fajnie, gdyby nie fakt, że ograniczając węglowodany rzucam się na słodkie. Jak jadłam BTW 20/30/50 i sporo owoców - nie miałam czekoladowych ciągów. Ale to był rozkład jaki mi wychodził niechcący, kiedy nie umiałam upilnować poprzedniego. [...]
[...] fizycznie to ok., ale czy psychicznie też? Najczęstszym problemem jest reakcja innych osób na to, co jemy. Oni na przerwach czy w szkole czy w pracy jedzą słodycze, słodkie bułki, chipsy, jogurty owocowe, bo tak jest szybko, bo tak je każdy… Zapewne wszedłeś tutaj by dowiedzieć się czegoś o diecie bo ćwiczysz na siłowni lub jesteś innym [...]
Aminokwasy w stanie wolnym nie występują w naturze. Przyjmujemy je natomiast w postaci białka. Białko samo w sobie nie jest słodkie ale aminokwas jest słodki. Białka nigdy nie są przyjmowane jako wolne aminokwasy. Jemy białko. Pepsyny w żołądku trawią je i rozkładają na polipeptydy. Wciąż nie mamy jeszcze wolnego aminokwasu. Wciąż jest to jeden [...]
[...] aerobów (bieżnia, rowerek) Moja dieta - od 15 lat choruję na cukrzycę (typ:1), więc część rzeczy muszę dostosować do tego, stąd czasem pojawiają się jakieś niespodziewane słodkie rzeczy w razie spadku cukru itd. Poprosiłbym jednak o pomoc w określeniu odpowiedniej ilości kalorii. Aktualnie wygląda to mniej więcej tak: 1)Około 2200 kcal dzień, [...]
[...] rezultaty podczas utraty tłuszczu pod warunkiem, że dobierasz odpowiednie produkty. Dla przykładu – tradycyjna japońska dieta tj. ryby, chude mięso, jaja, warzywa, ryż, słodkie ziemniaki, małe ilości przetworzonej żywności, itp. – skutkuje jednym z najniższych wskaźników otyłości i cukrzycy na świecie. I tego nie daje im "genetyka"! [...]
[...] trudne, niekiedy nawet zupełnie nierealne. Jeśli zależy Ci na pozbyciu się cellulitu wdróż w życie poniższe zalecenia: • Wyeliminuj z diety produkty przetworzone (słodycze, słodkie napoje, gotowe sosy, słodkie jogurty, czipsy etc). Niech podstawę Twojej diety tworzą świeże owoce i warzywa, mięso, ryby, jaja oraz nieprzetworzone produkty zbożowe- [...]
[...] na złe czasy. Jeździ na spotkania z koleżanką, która też uważa, że smalec to lepszy powrót do natury niż zioła. Optymalni źle znoszą reklamy - wszystko chude, light albo słodkie. Albo jakiś olej z pierwszego tłoczenia, albo batonik dodający energii lwicy. A nikt nie reklamuje ich ukochanych jajek. - Idiotyzm - denerwuje się pan Darek (były [...]
[...] pieczywo, szczególnie lubię sojowe choć wiem, że pewnie ciemne bo karmelizowane, u mnie ciężko o coś porządnego, płatki - owsiane, kukurydziane, czasami jak mam bóla na słodkie to nesquik czy inne czekoladowe cuda, mleko 3,2% zawsze, pomidory z jogurtem naturalnym zamiast śmietany, czasami drugie pół posiłku z poprzedniego dnia odgrzane w [...]
[...] awokado. Mimo, że mleko zawiera mato protein H. Shelton zalicza je do produktów białkowych. WĘGLOWODANY H. Shelton podzielił je na trzy grupy: skrobie, cukier i owoce słodkie. Skrobia- wszystkie zboża, dojrzały bób (oprócz soji), dojrzały groch, kasztany, arachidy. Umiarkowanie skrobiowe produkty- kabaczki, dynia, kalafior, buraki, [...]
[...] przetworzone. Jeśli więc wypieki czy makarony, to w miarę możliwości z mąki tzw. pełnego przemiału - najlepiej żytniej. Chleb raczej razowy, a nie pieczywo pszenne jasne czy słodkie, np. chałka. Kasze - grube, najlepiej w postaci całych ziaren: pęczak, jęczmienna, gryczana czy rzadko już niestety spotykana - jaglana. Ryż - tylko nie polerowany - [...]
[...] bardzo świeża rzecz. Tak to były tylko góry i różne formy tańca od okazji do okazji. Zmiany w zwyczajach żywieniowych też są nowe - jeszcze niedawno temu była tona słodyczy, słodkie serki, słodkie płatki, zupki chińskie itd. Co lubisz jeść na śniadanie: płatki owsiane/musli (dobre musli) plus orzechy (moja miłość) plus kefir itd., czasami do tego [...]
[...] cukier otrzymywany z celulozy (błonnika) o nazwie karboksymetyloceluloza, dwukarboksymetyloceluloza, hydroksymetyloceluloza. W celu poprawienia walorów smakowych dodaje się słodkie owoce. Świeże owoce spowodowałyby natychmiastowy proces fermentacji wyrobów mlecznych związany z obecnością w nich naturalnych enzymów fermentacyjnych. Domyślać się [...]
[...] (zielone tradycyjnie 150g przyjmujcie 6g ww strawnych) Źródła ww dozwolone: owies, ryz biały (tylko po treningu) i pełnoziarnisty, quinoa kukurydza (tylko po treningu), słodkie ziemniaki, ziemniaki )tylko po treningu ), strączkowe, warzywa, owoce * . - W cyklu 1 i 4. owoce są niedozwolone , ww rozkładamy po równo w posiłkach - W cyklu 2 i 3 [...]
[...] codziennie, najlepiej koło południa, w połączeniu z jarzynami i soczystymi owocami (jabłka, kiwi, cytrusy, truskawki, maliny). Dania węglowodanowe (ryż, makaron, chleb i słodkie owoce - banany, suszone figi, rodzynki) należy również spożywać codziennie, ale wieczorem, nigdy razem z białkami. Trzecią grupą są produkty neutralne, które można [...]
[...] sacharozy w standardowej porcji (np. typowa porcja jabłka to 120 gram). Warzywa są znacznie uboższe w fruktozę niż owoce. Najwyższą zawartość fruktozy mają kukurydza i słodkie ziemniaki, ale są to wartości i tak znacznie mniejsze niż w owocach (1,2 g na porcję). Jeżeli naprawdę chcesz ograniczyć spożycie tego cukru, unikaj ziemniaków i [...]
[...] Temat został zamknięty, bo to wykopalisko ale nie mogłem się powstrzymać. Gość gada bzdury. Pojedyncze aminokwasy nie są słodkie, bo niby czemu miałby by być. Tak jak same białko nie jest słodkie tak i aminoKWASY nie są słodkie. Kto próbował samej leucyny ten wie. "rzustka jest przygotowana i [...]
[...] mięso mielone, podroby inne. Węglowodany- 70g, 22% dziennego zapotrzebowania Źródło węglowodanów: wszystkie odmiany ryżu(biały najrzadziej), wszystkie odmiany kaszy, kuskus, słodkie ziemniaki, rzadziej te zwykłe, makaron durum lub razowy Tłuszcze- 15g, 17% dziennego zapotrzebowania Źródło tłuszczy: oliwa z oliwek, olej lniany Dodatki(nie wliczane [...]