świetne! mąkę jaką bardziej popularną można zastąpić? i ten ksylitol, jaka to jest ilość w tabletkach stewii czy innego słodzika? Zmieniony przez - poskramiacz_tluszczu w dniu 2016-06-14 13:30:26 mąka mogłaby być ziemniaczana, żeby była skrobiowa. Planuje zrobić go jeszcze z kokosową więc dam znać jak wyjdzie A ksylitol mam sypki (coś innego niż [...]
[...] ilości - wybieraj najlepiej taki gdzie na pierwszym miejscu jest mąka żytnia razowa. Taki chleb ciężko jest dostać za dobrą cenę. Łatwiej zdecydowanie zastąpić go ryżem czy makaronem durum, ale ja cię do niczego nie namawiam tylko informuję. Zapotrzebowanie wyszło ci w miarę okej, nigdy nie zjesz tak żeby wyszło ci idealnie. Z resztą to jest [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] ma, nie ocenisz tego organoleptycznie. co do weglowodanow rano, sa rozne szkoly, ja wole bez;-) bulka podobnie jak mielonka, nie mas zpewnosci jakiej jakosci zostala uzyta maka i czy nie jest np karmelizowana, lepiej celowac w produkty jak najmniej przetworzone, np kupic mąke typ 2000 i zrobic omleta a kto kaze Ci jest suche mieso? jak nie [...]
[...] drobiowe -KIEPSKO, LEPIEJ NORMALNE MIĘSO (UGOTOWANE, UPIECZONE...) jakies pomidory ogorki BRAK TŁUSZCZY obiad:posilek przed treningiem godzina 17 piers z kurczaka lub udko makaron ryz bialy lub kasza jeczmienna zalezy od humoru -RYZ BIAŁY ODPADA, MOŻE BYĆ BRĄZOWY LUB KASZA JĘCZ. LUB MAKARON DURUM przed treningiem jakis gainier;p;] zaraz po [...]
Hallo odzywki nieszkodliwe? Jedz produkty typu ryż, makaron, maka...http://eko-mlociny.pl/Kasza-ryz-makaron/ To jest na masę. Głownie białko generuje wzrost masy.
tzn zamiast kajzerki jest chleb tostowy pszenny z inną mąką jakąś lepszą chyba (pełnoziarnisty) a miesa mam tyle na ile stac .Jest git? pierś z kurczaka wcale nie jest droższa od sera wiejskiego czy twarogu a na pewno będzie dużo lepszym rozwiązaniem, ale jak chcesz.
Do tego kreatyna która Ci poleciłem czyli CP biogenixa (jabłczanowy stak. Pieczywa białego nie powinno się spożywac, ponieważ ma ono wysoki indeks glikemiczny, co oznacza, że bardziej zatłuszcza niż pieczywo razowe, które ma nizszy indeks glikemiczny. Produkty z niskim indeksem glikemicznym wolniej sa rozkładane do cukrów prostych, co oznacza, iz [...]
BCAA 4,2gr mało troszkę, zwłaszcza w porze porannej, na czczo i na redukcji. Zwiększyłbym do ok.1g na każde 10kg masy ciała. I od razu po aerobach śniadanie. Na śniadanie jest dużo ciekawych przepisów. Omlety itp można znaleźć w internecie lub np w dziale kuchnia sfd. Wiem że żółtek szkoda ale nic nie zrobisz. Ewentualnie możesz gotować jajka na [...]
Rybas chleb jest dzisiaj dośc przetworzony i chyba o to chodzi zawiera sporo niepotrzebnych dodatków. IMO grahamki czasem lepsze są od razowego bo przynajmniej u mnie robią czasem te razowce takie że mąka pszenna to z 80% a w grahamkach widzę lepszą jakość że tak powiemale jeśli masz dobrą pierkarnie i wiesz że dobry chleb robia nie zamieniałbym [...]
Nie musisz jeść zimnego kurczaka z ryżem; wystarczy dobrze zrobiona, smaczna kanapka: http://potreningu.pl/articles/4958/czy-kanapki-sa-zdrowe---dieta-w-szkole Drożdżówki to dietetyczne zło - biała mąka, margaryna (tłuszcze trans o bardzo niekorzystnym wpływie na sylwetkę) i cukier - praktycznie zero wartości... Można z tego wyhodować nadmiar [...]
[...] wylewne. Ponieważ w przeszłości widziałem wszelkie próby udowadniania i wpajania ludziom że 'Cyber to krentacz, hahment i produkuje SNI w piwnicy i pewnie w puszkach jest maka a nie odzywka itd" to teraz moje przedstawicielstwo SANa zamknie niektorym usta i nie beda ryzykowac wystawienia na posmiewisko. Poniewaz produkty SANa maja bardzo [...]
No muszę was zmartwić: niemożliwe że tak mało kcal w chlebie w którym jest zwykła mąka i nie ma zagęszczaczy. A dlaczego? Otóż uwodnienie ciasta chlebowego (czyli ilość wody w stosunku do mąki)to ok. 80-85% czyli na 100 gram mąki przypada 85 gram wody. Po wypieku część paruje a wiec hydracja wyniesie gdzieś w granicach powiedzmy 55%. Czyli w stu [...]
Zresztą spójrzcie na etykietę i skład tego grahama: mąka żytnia 49% i pszenna 12%. Czyli w 100 gramach chleba 49gr mąki żytniej i 12 mąki pszennej. Razem 61 gram mąki.
Nie ma niestety możliwości tego, aby pieczywo wykonane z mąki zbożowej miało taka ilość kalorii. Wynika to z prostego powodu. Każda mała zbożowa ma tyle samo kalorii. Różnice mogą sięgać kilku procent. Skoro mąka ma około 60 gramów węglowodanów w 100 gramach, to tyle samo będzie miał chleb. Oczywiście pod warunkiem, że nie dodano do niego jeszcze [...]
Skup się na ilości makroskładników i jakości spożywanych produktów,a nie na jakichś lipnych wyliczeniach B:2,5g/kg W:3g/kg T:1-1,5g/kg. 5 wskazówek na temat przygotowania posiłków: 1.Gotuj,piecz,grilluj nie dodając żadnych kalorii (smaż na teflonie lub np. na PAM’ie) 2.Węglowodany waż przed przygotowaniem,białka-po sporządzeniu potrawy. [...]
Dzięki! Zazwyczaj jak gotuję to w miarę możliwości staram się przemycić jak najwięcej zdrowych odpowiedników do dania - pełnoziarnista mąka, olej kokosowy, oliwa z oliwek, czy warzywa i owoce pod różną postacią. Kombinuję, ile mogę, aby było kolorowo, smacznie, zdrowo. Nawet piekę różnego rodzaju ciasta. Modyfikuję przepisy na tyle, ile mogę. [...]
no to grubo i pomyśleć że jeszcze maka w PL nie było %-) byl %-) http://biznes.onet.pl/wiadomosci/kraj/pierwszy-mcdonald-s-w-polsce-otwarto-23-lata-temu/rbxt1z cykl omka metka jelfa i prolka bo " przeciez omka to cos innego niz tesc tesc jest na rzezbe" %-)