Czy mąka orkiszowa jest zdrowa? Można ją wprowadzić do swojego odżywiania np chleb orkiszowy? Orkisz to przecież pszenica, więc już sama nie wiem, czy można jeść taki chlebek orkiszowy na zakwasie zrobiony w domu.
Co sądzicie o mące pszennej razowej (do wypieku domowego chleba na zakwasie)? Czy można tej mąki używać i jeść zrobiony z niej chleb na co dzień? Jest to zdrowa mąka czy lepiej jej unikać?
Kontynuacja: http://www.sfd.pl/M%C4%85ka_pszenna_razowa-t1156785.html Czyli to nie jest tak, że pszenne mąki wpływają źle na wygląd sylwetki? Można spokojnie jeść pszenne produkty?
Jakie jest Wasze zdanie na temat mąki pszennej pełnoziarnistej typ 1850 (do wypieku chleba domowego na zakwasie)? Jest to zdrowa mąka czy lepiej jej unikać i zastąpić inną mąką?