witam czy chleb słonecznikowy z marketu z ta zawartością jest dobry? kosztuje on 2.50zl za 500g: mąka pszenna 44% woda maka zytnia 19% słonecznik 8% drozdze,sól jodowana suszony zakwas zytni(maka żytnia, woda) otręby przenne skrobia olej roślinny Sklad nie jest zbyt dobry. Za duza zawartosc maki pszennej. Slonecznik tez jest zbedny.
Mąka typ 450 - mielone są same środki ziaren Mąka typ 2000 - mielony jest pies z budą (ziarno z otrębami, otoczkami i co tam jeszcze) Czym wyższy numer mąki tym więcej budy z tym psem Potem są teorie o chlebach, które ciasta dźwignie sam zakwas a które trzeba dźwigać drożdżami. Buszując dalej mamy teorie o skórce chrupiącej i o piecach do chleba [...]
Kukurydzy mamy nie jeść z puszki, bo ma w sobie cukier. Chyba o to chodzi?? A mąka kukurydziana to mąka jak każda inna. Cukru w sobie nie ma bo jest ze zmielonych ziarenek przecież :-D W necie jest sporo przepisów na wypieki z mąki kukurydzianej, ale zaznaczam że jest to mąka dość specyficzna i trudna ;-D
Czy maka ziemniaczana to samo zlo? Mam przepis na placki z dyni z maka ziemniaczana, na lyzce oliwy z oliwek smazone. Ujdzie? Sprobuje na teflonie, ale co z ta maka, tragedia, trzeba kombinowac z jakas razowa? Ktore oleje trzeba trzymac w lodowce?
/ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/f45e28f90f244d6b8267dca9ec1a26ae.jpg no to są małe szanse, że mi się hormon ustabilizują przez najbliższe 2 lata. okresu dale ni ma:-( trening ogólnie regres, ale mam nadzieję, ze spowodowany lepszym wyczuciem mieśniowym, a nie spadkiem siły. Rozruch barków, ćwiczenia korekcyjne do przysiadu, ćwiczenie rwania Dzień 2. [...]
/ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/f3b20c01abb04ad9bca9c1671b71c437.jpg ok, jak się sytuacja powtórzy to będę piła zioła. chociaż bardziej podejrzewam, ze wina leży w kombinacji ryb :-P wczoraj nie udało mi się uderzyć na trening. dziś nadrabiam. w ogóle ostatnio nie ogarniam trening: dobrze, że teraz będzie coraz krótszy%-) z cyklu pan treneiro radzi: [...]
[...] jest ich więcej. Zabawa się pewnie zacznie od przyszłego tygodnia jak zacznę dokładać ciężaru, pierwszy trening w cyklu to zawsze takie badanie co i jak ;-) DIETA 1. jaja, maka jaglana, maka migdalowa, jagody, banan 2. makaron gryczany, piers z kurczaka, pesto, sliwka, kilka czersni 3. kawalek tarty (spod: wiorki kokosowe, migdaly, miod, maka [...]
[...] Lniana mega fajna,masa robi się strasznie pulchna i gęsta i omlety od razu lepsze wychodzą. /SFD/2017/8/27/7b65cc9d008344b5a356a4ffdbc5a948.jpg Wczorajszy ostatni posiłek-makaron,kurczak i jakaś sałatka /SFD/2017/8/27/dfcad8631e6845108b5b7825f1c1e3b7.jpg Potreningowa poezja :-D Granexy,WPC,Kleik ryzowy,gruszka [...]
Ale jaka mąka gryczana? Pszenna. Ja robię z mąki typ 650, z nieco grubszego przemiału. Ciasto jest dzięki temu bardziej chrupkie. Po wyrobieniu dodaję do ciasta dość sporo oliwy i zagniatam - nie chłonie wtedy sosu pomidorowego i soków ze składników. Składniki proste: mąka, woda, drożdże, sól, oliwa. Na wierzchu: sos pomidorowy z mięsistych [...]
To mówicie że mozzarella taka dobra, ile razy tygodniowo ją szamiecie? Można spokojnie dawać na przemian z twarogiem/wiejskim? I kolejne pytanie, jaka mąka wg. was jest najlepsza? Mąka pełnoziarnista 3 zboża Lubelli daje rade czy są jakieś lepsze propozycje? Dieta powinna urozmaicona, więc możesz sobie rotować, jednak nie traktuj nabiału jak [...]
1.Odrzucenie (ograniczenie) mleka krowiego. Mleko krowie jak wskazuje sama nazwa jest pokarmem dla cielaków, (potrzebnym min. do wzrostu kopyt i rogów), a nie dla ludzi. Mleko krowie jest mlekiem typu kazeinowego. Aby trawić kazeinę jest nam potrzebny enzym podpuszczka, którego organizm dorosłego człowieka nie produkuje, w związku z tym [...]
[...] ułożone końcem do siebie, jak sznurek pereł, podczas gdy inne wyglądają jak obszarpana roślina. Enzymy rozbijają wszystkie złożone struktury węglowodanów — chleby, makarony, zboża i warzywa — do prostej glukozy. Wiele czynników będzie zwalniać absorpcję, albo opóźniać opróżnianie żołądka do małego jelita czy zwalniać [...]
Ściągawka KU PAMIĘCI gotowa. Dla zdrowia źródło: Patrick Holford „Smak zdrowia. Zasady prawidłowego odżywiania” W roślinach występują związki fitochemiczne, które choć nie są substancjami odżywczymi, to mają znaczący i korzystny wpływ na nasz organizm oraz na nasze zdrowie. Powszechnie w pokarmach występują: antocyjany, bioflawonidy, [...]
czy mąka razowa tego gorszego typu(chyba 880 czy jakoś tak) jest w miarę wartościowa i można sobie pozwolić na upieczenie z niej np. pierogów? Czy tylko ta typ 2000 jest wartościowa? Maka razowa to typ tylko 2000. A ja jednak znalazłem mąka żytnia typ 720. to chyba ta: http://www.niam.pl/pl/produkty/1690-maka_zytnia_typ_720
witam czy chleb słonecznikowy z marketu z ta zawartością jest dobry? kosztuje on 2.50zl za 500g: mąka pszenna 44% woda maka zytnia 19% słonecznik 8% drozdze,sól jodowana suszony zakwas zytni(maka żytnia, woda) otręby przenne skrobia olej roślinny