Pizza Sugerowałem się tym przepisem bo oszołomiło mnie zdjęcie:D Tam jest mąka pszenna pełnoziarnista ja użyłem pół na pół. Ciasto było bardziej jak na bułki lub chleb.Mąke razową wsypałem a pszenną przesiałem przez sito.wsypałem niecałe małe opakowanie suchych drożdży ok 5g(powinienem dać całe czyli 7g) ok 150 ml cieplej wody,sporo bazylii pół [...]
Ostatnie dni z fatalnym samopoczuciem. Napuchłam od wody i wszystko boli. Dzisiaj tak mnie boli cały brzuch, że nie jestem w stanie się wyprostować. Chcę wierzyć, że to @…. zobaczymy. 13.05 DT DIETA: B 120, W 190, T 60 z lekkim plusem (kolacja w restauracji) Posiłek 1: jaja + białka jaj + banan + mąka jaglana + kakao Posiłek 2: tuńczyk z puszki [...]
pisze tak: "Mąka Lubella Pełne Ziarno to wspaniała mąka pszenna z pełnego przemiału ziarna. Dzięki temu zachowane zostały wszystkie części ziarna i nic natury nie zostało utracone. Powstała z przemiału całego ziarna pszenicy, a ponieważ zachowane zostały wszystkie jego części, to nic z natury nie zostało utracone. Mąka Lubella Pełne Ziarno [...]
[...] cel to masa mięsniowa bez zbytniego zalewania sie ok.1kg miesięcznie typ budowy ekto/endo zbyt duzo kcal odklada sie tylko wyłacznie na brzuchu,nozki chude aktualna dieta: 1.maka pszenna 2000,płatki owsiane,jaja,wpc,oliwa,owoce 2.ryz/kasza/makaron,piers/schab,warzywa 3.carbo,wpc 4.ryz,piers 5.kasza gryczana,piers,warzywa,oliwa 6.wpc,orzechy [...]
jeżeli mąka np razowa typ 1850+ to obojętne, natomiast jeżeli tradycyjna mąka (typ ~450) to zdecydowanie płatki owsiane (zawsze je możesz zmielić na mąkę). A dlaczego? Z tego względu, że płatki owsiane i mąka np razowa 1850+ są produktami zdecydowanie mniej przetworzonymi... masz tu fajny link z wyjaśnieniem ocb z typem mąki : [...]
kru_chy, testuj :). Może gdy poznam opinię kogoś wiarygodnego, to też kupię. Wojtku, nie mam pizzy super fit, ale taką pośrednią, z pszenną mąką. Nie wychodzi tak lekka, jak zwykła, ale dość smaczna. 40g mąki żytniej 720 80g mąki gryczanej 200g mąki pszennej (zwykłej, nie razowej) 4g (pół paczki) suszonych drożdży lekko czubata łyżeczka soli dość [...]
Nie wiem, czy to jakoś superdietetyczna wersja, na pewno taka składająca się prawie z samego twarogu ;) Nie bójcie się konsystencji, to się nakłada łyżką na blat (ja na deskę do krojenia) wysypany mąką i delikatnie formuje w rulonik. 200g mąki jest do ciasta, do tego w zależności od Waszych umiejętności można dać więcej lub mniej przy wyrabianiu, [...]
[...] to bylo pol zartem;] spoko, mozna komentowac, a nawet krytykowac, w sumie to do tego ten dziennik wlasnie jest ;] DZIEN 14 dieta: 1. ryz, piers z kurczaka 2. nalesniki - maka pelnoziarnista, jajko, piers, zolty ser 3. serek wiejski, orzechy wloskie, jablko 4. odzywka bialkowa - nowa maka zytnia (bio planet, dostepna w piotrze i pawle) okazala [...]
Dzwoniłam do mojej piekarni dowiedzieć się o skład chlebków, które u nich kupuję i chleb eko razowy to tylko mąka razowa, ok.7-10% pszennej,woda, sól :-) Nie dosładzają ciasta, nie barwią niczym :-) W razowym ze słonecznikiem jest jeszcze słonecznik i tyle. Pytałam też o ciasteczka owsiane, bo mnie ostatnio kusiły... Mają w składzie: płatki [...]
Chleby mają skład: mąka razowa, drożdże woda sól. Zero informacji o wartościach odżywczych :( Nawet jak biorę do ręki chleb droższy: mąka pszenna, mąka żytnia,... i tyle. Niestety tam gdzie mieszkam nawet chleb żytni robiony jest z mąki pszennej Zmieniony przez - mr0zik w dniu 2013-02-26 11:41:07
[...] takiej góry zarcia... najgorzej jak czasami zjem cos czego nie powinienem... mam stwierdzona CELIAKIE - nietolerancje glutenu oraz nietolerancje laktozy... jak zjem makaron (nawet ten NIBY bezglutenowy za ciezkie pieniadze) w wiekszej ilosci niz 1 porcja na dzien to automatycznie mam problemy z zoladkiem jelitami i trace apaetyt... [...]
dzisiaj tym jedzonkiem pozamiatałeś :-) ta patelnia i łazanki mistrzostwo :-) Nooo muszę Ci powiedzieć że smakowało jeszcze lepiej nie wygląda ;D hehe jak robiszybko tego schaba.bo mam zamrazalce a twój smakowicie wygląda. pozdro Ten w sosie? Schab nacinasz trochę, możesz w sumie też rozbic trochę Przyprawiasz solą, pieprzem czarnym i ziołowym. [...]
Skład bardzo słaby. Zwróć uwagę na pierwsze w kolejności składniki. Zaczynając od pierwszego jest zawsze najwięcej: Mąka pszeniczna, woda, karmelizowany cukier, drożdże, białko pszeniczne, mąka sojowa, sól, mąka pszeniczna
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
" mąka orkiszowa , żytnia , zakwas, sól , woda" Tak mąka żytnia, jak orkiszowa mogą być i najprawdopodobniej są mocno oczyszczone, co sprawia, że pieczywo jest lżejsze, ale ma drastycznie mniej wartości odżywczych, bo one są głównie w otrębach. Dopóki nie ma napisu, że większość mąki jest pełnoziarnistej (przynajmniej połowa, 1/3 ), to jesz [...]