SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

maka

  • chugo trzeba isc durum maka i kuraka zrobic nie dlugo na trening klate i bary skatowac

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-03-27 12:31:04 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • lodzianin myslisze ze na vlcd maka typ 2000 mogla by byc np dodac troche do omleta

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-03-27 15:10:13 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • tego banana to czasem też nie dodaje zależy jak miska to samo z mąką 30g to min 50 max

    Odpowiedzi: 3002 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-04-13 08:59:21 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • no zytnia maka jest ciezka do rosniecia, raczej do drozdzy sie nie nadaje

    Odpowiedzi: 3001 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-12-02 09:25:26 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dziewczyny pytanie (a nawet kilka): możemy używać mąki nie tylko typ 2000 a też niższych, np. 1150? Nie tylko mąka żytnia ale pszenna też? Jakich mąk nie możemy używać? %-)

    Odpowiedzi: 3001 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-12-02 09:52:37 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Kaszka, to przecież nie jest tak, ze inna maka Cię zabije ;) Biała jest po prostu mało wartościowa

    Odpowiedzi: 3001 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-12-02 09:59:42 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • już nie pamiętam z jakiego blogu pochodzi, jeden z nielicznych przepisów gdzie nic nie zmieniam. Robie go od lat, bo choinka u mniejest głównie na słodko i potem systematycznie ją objadamy |-) Pierniczki na choinkę Pierniczki mogą być świetną ozdobą na choinkę, ale przede wszystkim są pyszne, zarówno po upieczeniu jak i później, dobrze się [...]

    Odpowiedzi: 3001 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-12-02 18:10:51 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ewentualnie tą mąką, tylko pełnoziarnistą, gryczaną, kukurydzianą...tylko nie wiem czy będzie pasować %-)

    Odpowiedzi: 3001 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-12-13 16:25:29 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ale przecież żytnia mąka sama w sobie nie jest jakaś kwaśna. Albo ja inaczej kwaśny smak odczuwam ;)

    Odpowiedzi: 3001 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-12-13 17:15:59 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Laski, gulasz zagęszczajcie mąką ziemniaczaną. Wystarczy naprawdę odrobina, a nie ma wpływu na smak i wygląd sosu.

    Odpowiedzi: 3001 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-12-13 19:52:36 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Problem ma Twoja maka, a, co za tym idzie Ty też. Nie musisz mi odpisywać i się tłumaczyć. Zrobisz to, co uważasz za słuszne :)

    Odpowiedzi: 3001 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-12-17 12:35:27 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • czy ciasto na pierogi z mąki gryczanej czy owsianej to wyjdzie?? któraś robiła Cześć dziewczyny! W zeszłym roku mama robiła mi pierogi i krokiety na mące gryczanej. Z tego co zauważyłam, ta mąka ma to do siebie, że dosyć szybko wysycha, naleśniki trochę twardnieją. Więc najlepiej zjeść na świeżo. Ciasto na pierogi jest inne niż z pszennej. Nie [...]

    Odpowiedzi: 3001 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-12-19 09:38:38 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ja panierkę robię swoją jajko i mąka owsiana :)

    Odpowiedzi: 3001 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-12-22 12:33:41 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • panowie ja mam takie pytanie, jakaś mąka do pizzy i ser żółty by się nadawał do diety %-) ? chce urozmaicić michę :-(

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-06-05 22:02:21 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • a np. mąka orkiszowa (jest w kauflandzie :-D) nadawalaby sie ?

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-06-05 22:04:01 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • mąka orkiszowa to bardziej do chleba

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-06-05 22:04:30 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • jasna maka oczyszczona sztuczny ser i do tego kreatyna :D

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-01-20 13:13:19 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • mąka jest tajemnicza jakaś wysokobiałkowa:P najważniejsza kreatyna. Chyba w cieście

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-01-20 13:15:21 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ja robiłam te z mąką żytnią to jedyne co musze poprawić to bardziej je spłaszczyć robie też z kwestiasmaku

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-01-21 10:04:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Piekłam z mąki pszennej 1850 bułki drożdżowe ale nie wyrosły tak ładnie jak ze zwykłej mąki. Masz jakiś sprawdzony przepis? Jak masz opakowanie sprawdź zawartośc białka w tej mące. Najlepsze do pieczywa są te o zawartości białka powyżej 12 %. Chlebowe typ 720 mają go ok. 14 %. Razowe rzadko mają aż tyle, a żytnia 1850 to nawet ok 6%. Dużo zależy [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-01-21 11:13:46 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)