Panierka musi być w czymś nasączona, bo pije dużo płynu, jak każda panierka na bazie zboża. Wrzucić do piekarnika to wyjdzie sucha. Smażąc pociągnie dużo tłuszczu co wpłynie na ostateczną kaloryczność. Nie ma za bardzo opcji, żebyś zrobił zdrową panierkę, chyba że będzie na bazie już jakichś tłustych składników, jak nieodtłuszczona mąka kokosowa, [...]
A moze upiecz nalesnki z maki pp np bialka, woda, maka wymieszaj .....na teflon. A do srodka wrzuc jakies miecho, cos zielonego zawin i masz super kanapeczke. Ja tak robie dzieciom kawalki, indyka, ogorki, pomodorki, kapka majonezu. Robie cala fure nalsnikow i zamrazam...potem tylko wyciagam z czelusci lodowy
SzeA nie jarzę o co Ci się rozchodzi universal tp też creapure, a nawet jakby nie był to co to za problem jest połknąc 5g tej czy innej kreatyny czy nawet jakby to mąka była Rozdrobnienie nie ma nic tu wspólnego z połknięciem, może z kapsami coś Ci się pomyliło Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2017-05-26 22:42:43
Większość dostępnego ciemnego pieczywa w polskich sklepach, to raczej podróbki ciemnego - przyciemniane karmelem, z dodatkami słodu i tylko znikomym procentem pełnoziarnistej mąki. Naprawdę trudno jest dostać prawdziwy razowiec lub graham o niskim ig, bez dodatku "czary mary" karmelowego, słodowego, czy innych śmieci. Czytajcie skład [...]
Pamiętaj aby czytac skład , ciemny chleb wcale nie oznacza że jest dobry ( dużo osób tak uważa że jak ciemny to zdrowy) .Ja mam to szczęście ze w moim mieście jest mała piekarnia z tradycjami i tam kupuje chleb ZYTNI jasny albo Orkiszowy albo żytni ze słonecznikiem. Teraz mam przed sobą żytni jasny ( wyborny ) a jego skład to mąka żytnia , [...]
u mnie na necie są podane składy z czego są robione chleby np Chleb żytni "100%" Chleb żytni 100% wypiekany z mąki żytniej według starej receptury. Lekko wilgotna struktura miękiszu z chrupiącą skórką, wyróżnia się delikatnym kwaskowatym smakiem. Zawiera większa ilość żurku żytniego, zakwasu chlebowego i mąki żytniej (do 90%). Pieczony jest na [...]
Nie chce mi się czytać czy ktoś wychwycił babola, więc w razie "W" napiszę ;-) Mąka pszenna razowa, to nie to samo co mąka żytnia razowa. To dwie różne mąki, jedna z pszenicy, druga z żyta.
i tym razem tez sie przyczepie... po co cos w torebce... sam zrób:) mleko, olej, drozdze, mąka, jajka. ale to tez nei za dobre na redukcje...ta mąka...ehhh:) i poza tym smazone(choc krotko...) utlenią tłuszcz(no chyba zena smalcu bedziesz robil:)) ja robie jejecznice z otrebami i pomidorkiem- pycha! do tego troszczke czosnku...ymmmm ale sie glodny [...]
Kiedyś próbowałem robić tortille ze zwykłej pszennej itd i kupa roboty, a efekt końcowy wylądował w koszu. A zabawa jeszcze z innymi cięższymi mąkami w obróbce to już może być nie lada wyczyn jak nie miałeś wcześniej z mąką do czynienia %-) A to dziwne. Ja nigdy nie miałem z tym problemu, a roboty też nie ma dużo. Podrzucę od razu przepis, bo [...]
Po 2 latach przerwy i zatraceniu wszystkich efektów wcześniejszych redukcji po rekonstrukcji ACL chciałbym znowu wrócić do ćwiczen i diety. Kilka pytań: 1) Na czym smażyć kurczaka/jajka/ryby i inne? - wiem, że smażonych najlepiej unikać, ale kiedyś pamiętam smażyłem na oliwe z oliwek i kg leciały. Ostatnio słyszałem, że na oliwie nie powinno się [...]
aha ok.no ale moge ten makaron bezjajeczny?? bo bede mial o 50 kcal wiecej a naprawde jedzenia nie wcisne wiecej a w dodatyku smakuje lepeij niz ryztylko ze obawiam sie bo ten makarno to (chyba) w wiekszosc maka(a maka chyba nie jest najlepszym zrodlem weglowodanow);/ iwec moge czy nie??
jeszcze to: 'Do produkcji Weight Gainer stosuje się głównie maltodekstrynę.Maltodekstryna charakteryzuje się znacznie stabilniejszym stopniem wchłaniania niż cukry proste takie jak: glukoza czy fruktoza. Daje długotrwałą energię odżywczą zarówno dla tkanki mięśniowej jak i innych organów funkcjonujących na energii płynącej z cukrów. Odżywka [...]
spoko, nie bedziesz sam ja dzis ide zrobic drugi trening po przerwie (obwodowy) na lekkich ciezarach a po weekendzie czas na bombę dzis wypilem porcje gainera o smaku cookies & cream - poprostu tragedia keidys mialem probke jakiejs firmy i był ok - jak czekolada, a ten co dzis wypiłem smakował jak mąka z solą
sprawa jest zamknieta jest to pojecie ogolne ! jednakze piszac o danym temacie nie trzeba pisac hiperplazja tkanki mięsniowej z reszta www.google.pl wpisz hiperplazja - przerost organu tkanki trzewi cos takiego bedzie rozumiesz- masz przepis na ciasto to napisane mąka, a nie jaka mąka bo wiadomoze do ciasta razowej sie zwyczajowo nie dodaje [...]
mąka jest ok tyle, że ma to być mąka pełnoziarnista bądź typu graham typ 2000 lub 1850 no i myślę, że smaczniejsze będą na mące pszennej, ewentualnie z dodatkiem tej żytniej
Zakładając na ślepo, że wyliczenia zapotrzebowania kalorycznego są prawidłowe to ok. Źle jednak ustaliłeś składniki odżywcze w diecie. Białko zmniejsz do 2 gramów na kilogram masy ciała. Jest to na tyle duża ilość, że w zupełności wystarczy aby kształtować sylwetkę. Tłuszcze masz w zbyt małej ilości. Minimum 1 gram na kilogram masy ciała. [...]
nie no po prostu chcialem ja zastapic innym rodzajem maki bo za zdrowa to ta maka nie jest i nie wiem po prostu jaka inna maka bedzie miec te same badz podobne wlasciwosci co kukurydziana...
101 nie bierz pod uwagę "zdrowa", czy "nie zdrowa" jak pszennej użyjesz od czasu do czasu, czy kukurydzianej, czy każdej innej świat się nie zawali ;-) Kukurydziana jest taką mąką, która "utrzymuje" składniki. Np mąka kokosowa na spód się nie nadaje, raczej "ciapowata" jest ;-)